in , ,

Dünya Galasını Cannes’da Yapan Nuri Bilge Ceylan İmzalı “Kuru Otlar Üstüne” Filminden İlk Fragman

Kuru Otlar Üstüne fragmanı yayınlandı. Nuri Bilge Ceylan’ın prömiyerini 76. Cannes Film Festivali’nde yapan yeni filminden ilk tanıtım paylaşıldı.

Kuru Otlar Üstüne
- Reklam -
- Reklam -

Kuru Otlar Üstüne fragmanı paylaşıldı. Nuri Bilge Ceylan’ın galası 76. Cannes Film Festivali’nde yapılan ve Altın Palmiye için yarışan yeni filmi ufukta gözüktü.

İzleyicilerin karşısına son olarak 2017 tarihli Ahlat Ağacı filmi ile çıkan Nuri Bilge Ceylan’ın yeni yapımı Kuru Otlar Üstüne’nin prodüksiyonu geç Mart 2021’de Erzurum’da başlamıştı.

Avrupa Konseyi’nin Eurimages Fonu’nda 470 bin avro ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 2 milyon TL’lik yapım desteği alan film, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yaptı ve yaklaşık 12 dakika ayakta alkışlandı. Yapımın toplam süresinin ise 3 saat 17 dakika olduğu belirtildi.

- Reklam -

Kuru Otlar Üstüne (2023)

Yapımın başrollerinde Deniz Celiloğlu (7. Koğuştaki Mucize, Son Çıkış,), Merve Dizdar (Organik Aşk Hikâyeleri) ve Musab Ekici (Babamın Kanatları) yer alıyor.

Film, Anadolu’nun ücra bir köyüne atanan genç bir öğretmenin taciz suçlamasıyla karşı karşıya kalmasıyla içine girdiği zorlu durumu konu alıyor.

Kuru Otlar Üstüne Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Filmin oyuncu kadrosunda Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu ve Musab Ekici’ye Elit Andaç Çam, Münir Can Cindoruk, Erdem Şenocak, Cengiz Bozkurt, Ferhat Akgün, Ece Bağcı, Yüksel Aksu, Onur Berk Arslanoğlu ve Eylem Canpolat gibi isimler yer alıyor.

- Reklam -

Nuri Bilge Ceylan 1997 tarihli Kasaba filmiyle sinema yolculuğuna başlamış ve geçen 26 yıllık süreçte Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler, Üç Maymun, Bir Zamanlar Anadolu’da, Kış Uykusu ve Ahlat Ağacı filmlerine imza atarak adından çokça söz ettirmişti.

Kuru Otlar Üstüne Fragmanı - Nuri Bilge Ceylan - Cannes

Kış Uykusu ile Cannes Film Festivali’nden Altın Palmiye ile dönen; Bir Zamanlar Anadolu’da ile Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’ne layık görülen Ceylan; Üç Maymun ile de Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanmıştı.

Nuri Bilge Ceylan Kuru Otlar Üstüne ile 76. Cannes Film Festivali’nde bir kez daha Altın Palmiye için yarışacak. Ödülün kazananı ise 27 Mayıs’taki törende belli olacak.

Fransa’da 12 Temmuz 2023 tarihinde vizyona gireceği belirtilen Kuru Otlar Üstüne’nin Türkiye’de ne zaman sinema salonlarına çıkacağı şimdilik bilinmiyor.

Kuru Otlar Üstüne filmi için sizin beklentileriniz neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Nuri Bilge Ceylan bana sanat filmi sevdiğimi ama Anadolu kültürünü sevmediğimi gösterdi.

    Haneke, David Lynch, Lars von Trier, Tarkovski, Gaspar Noé, Yorgos Lanthimos vb. yönetmenlerin filmlerini keyifle sıkılmadan izliyorum ama NBY izlemeye çalışında 15-20 dakikadan fazla dayanamıyorum.

  2. Avatar for AlperC AlperC dedi ki:

    NBC’nin kendini tekrarladığını düşünüyorum artık.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Powerpuff Girls Dizisi İptal Edildi

Uzun Süredir Geliştirme Aşamasındaydı: Live Action “Powerpuff Girls” Dizisi İptal Edildi

Indiana Jones 5 İnceleme Puanları ile Sınıfta Kaldı

Indiana Jones 5’ten Hayal Kırıklığı Yaratan Açılış: Serinin En Kötü Puanını Aldı