in ,

Hakan Günday’ın Öyküleri “Derz” Kitabında Bir Araya Geliyor

Hakan Günday’ın yeni kitabı “Derz” raflardaki yerini alıyor. Eser, Doğan Kitap etiketiyle okurların beğenisine sunuluyor.

Derz: Hakan Günday'ın Öyküleri Tek Kitapta Toplandı
- Reklam -
- Reklam -

Hakan Günday imzalı Derz okurla buluşuyor. Doğan Kitap tarafından yayımlanan eser, yazarın öykülerini ve Anakara Seyir Defteri adlı fanzinin sayfalarını bir araya getiriyor.

Türk yeraltı edebiyatının en popüler yazarları arasında bulunan Hakan Günday son olarak 2021 yılında Zamir adlı romanıyla raflardaki yerini almıştı. Günday şimdi de bir öykü derlemesi ile okurlarını selamlıyor.

Son dönemlerde Boğa Boğa, Uysallar, Müslüm, Şahsiyet gibi film ve dizilerin senaristleri arasında bulunan Hakan Günday 1976 yılında Rodos’ta dünyaya geldi.

- Reklam -

Yazarın ilk romanı Kinyas ve Kayra 2000 yılında yayımlandı ve bu eseriyle kendine has bir okur kitlesi yarattı. 2002’de Zargana, 2003’te Piç, 2005’te Malafa, 2007’de Azil, 2009’da Az ve 2013’te Daha raflardaki yerini aldı.

Yazarın Daha kitabı Fransa’nın saygın edebiyat ödüllerinden olan Médicis’in 2015 En İyi Yabancı Roman Ödülü’ne layık görülürken Günday 2022’de tüm eserleriyle Uluslararası Hermann Hesse
Ödülü’nü kazandı.

Derz, Hakan Günday’ın daha önce çeşitli mecralarda yer alan öykülerini ve Anakara Seyir Defteri adlı fanzini tek çatı altında buluşturuyor.

Derz – Hakan Günday | Arka Kapak Tanıtımı

Derz - Hakan Günday

Bu hikâyeyi kimseye anlatmadım. Kayra’ya bile anlatmadım. Ne o sordu ne ben söyledim. İşlediğim ilk cinayet hakkında hiç konuşmadım. Tek kelime bile etmedim. Ama Kayra hep konuştu. Oysa gerek yoktu. Çünkü yanındaydım. O yaşlı adamı öldürdüğünde oradaydım. Kayra ilk cinayetini bir yastıkla işledi. 93 yaşında felçli bir adamdı. Ama felçli olması yetmedi. Kayra uyumasını bekledi. Kayra, 93 yaşında, felçli bir adamı uykusunda boğarak öldürdü. Sonra dönüp bana baktı. “Hiçbir şey hissetmedim” dedi. “Hiçbir şey hissetmiyorum” dedi. “Hiçbir şey hissetmeyeceğim” dedi. Ve o eski köy evinden çıkıp Abidjan’da bir bara gittik. Karşılıklı oturup birer flag istedik. O an soracak sandım. Çünkü söz vermiştik birbirimize. Afrika’daki ilk ayımızda ikimiz de birer cinayet işleyecektik. Kinyas ve Kayra katil olacaktı. Böylece asla dönemeyecektik evlerimize.

- Reklam -

Derz, Hakan Günday’ın çeşitli mecralarda yayımlanmış öyküleri ile Anakara Seyir Defteri adlı fanzininden sayfaları bir araya getirdi. İyi okumalar, iyi seyirler!

Toplamda 208 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Hülya Balcı, kapak tasarımını Cüneyt Çomoğlu, sayfa uygulamasını Yeşim Ercan Aydın üstleniyor.

Hakan Günday ve yeni kitabı Derz hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla kitap haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Napoleon - Joaquin Phoenix Yeni Filmi Fragman

Joaquin Phoenix’in Başrolünde Yer Aldığı Yeni Ridley Scott Filmi “Napoleon”dan Fragman

Mermedusa: Tuhaf Deniz Kasabası 5 - Thomas Taylor

Tuhaf Deniz Kasabası Serisi “Mermedusa” ile Final Yapıyor