in ,

Tuhaf Deniz Kasabası Serisi “Mermedusa” ile Final Yapıyor

Mermedusa kitabı raflardaki yerini alıyor. Thomas Taylor imzalı Tuhaf Deniz Kasabası serisinin son romanı ile macera final yapıyor. | Ön Okuma

Mermedusa: Tuhaf Deniz Kasabası 5 - Thomas Taylor
- Reklam -
- Reklam -

Tuhaf Deniz Kasabası serisinin yeni kitabı Mermedusa ile Thomas Taylor imzalı macera son buluyor.

Thomas Taylor’ın ilk olarak Kasım 2020’de dilimize kazandırılan Malamander kitabıyla başlayan ve ardından Mayıs 2021’de Gargantis, Ekim 2021’de Shadowghast ve Aralık 2022’de Festergrimm ile devam eden serisi şimdi de son kitabı Mermedusa ile tamamlanıyor. Seri, İngiltere’nin güney kıyısındaki hayali Tuhaf Deniz Kasabası’nda geçiyor.

İlk kitap, kasabada yaşayan 12 yaşındaki Violet Parma’nın ailesinin 12 yıl önce gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Violet ailesini bulmak için kasabadaki Herbert Lemon’dan yardım istiyor. Herbert kasabada yaşayan efsanevi bir yaratık olan Malamander’in Violet’in ailesinin ortadan kaybolmasıyla bir bağlantısı olduğunu düşünüyor. Ardından ikili Malamander’i bulmak için birlikte bir maceraya atılıyor.

- Reklam -

Mermedusa: Tuhaf Deniz Kasabası 5 – Thomas Taylor | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Mermedusa: Tuhaf Deniz Kasabası 5 - Thomas Taylor

TUHAF DENİZ KASABASI’NDA YAŞANAN HER ŞEYE İNANIN ÇÜNKÜ BUNLARIN TEK NEDENİ MERMEDUSA!

Malamander macerasının üzerinden tam bir yıl geçer ve kış yeniden Tuhaf Deniz Kasabası’nın kapısına dayanır. Kasabadaki efsaneleri duyunca bunu bir haber fırsatına çevirmek isteyen ünlü Doğaüstü Fenomenler Podcast ekibi, kasabayı ziyarete gelir. Maceraperest ikili Herbie ve Violet içinse ayaklarına dolanan meraklı yabancılar en son istedikleri şeydir. Çünkü kasabada yolunda gitmeyen bir şey onları derinden rahatsız ediyor: kasabanın derinliklerinden gelen tuhaf bir uğultu!

Herbie ve Violet, geçmiş maceralarında bulamadıkları cevapları ve kasabayı tehdit eden uğultuyu çözebilmek için cesaretle kasabanın derinliklerine inmek zorunda kalır. Serinin son kitabında artık yalnız değiller. Tuhaf Deniz Kasabası’nın En Derin Sırrı, belki de kendileri ve hatta Malamander’in kendisiyle ilgili gizemi çözme yolunu açacak.

“Tuhaf Deniz Kasabası’nı ziyaret etmek; kalın çoraplarınızı giymek, kendinizi bir battaniyeye sarmak ve içinizi sıcacık yapan bir fincan çay eşliğinde kitap okurken koltuğunuzun en sevdiğiniz köşesine sokulmak gibi bir his.” –NetGalley

368 sayfadan oluşan ve çevirisini serinin önceki tüm kitaplarında olduğu gibi yine Barış Purut’un üstlendiği eser, Ekim 2023 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı. Roman, Genç Timaş etiketiyle yayımlanıyor.

Son olarak kitabın ilk sayfalarını içeren ön okumasına ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

- Reklam -

Thomas Taylor: “Türk Okuru Benim Ülkemdekilerden Daha Hevesli”

Aralık 2022’de Türkiye’ye konuk olup okurlarıyla buluşan Taylor, Anadolu Ajansı‘na yaptığı açıklamada Tuhaf Deniz Kasabası‘nın gördüğü ilgi nedeniyle onur duyduğundan bahsederek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hikâye, deniz kenarındaki büyülü, gizemli ve maceralı bir kasabada geçiyor. Bu kasabadaki hikâyeler ve efsaneler olmaları gerektiğinden birazcık daha fazla canlı gibi.”

Thomas Taylor

İngiliz yazar ayrıca Türkiye’deki okur kitlesi hakkında şu değerlendirmeyi yapmıştı:

“Etrafı denizlerle çevrili olduğu için İngilizler gibi, Türklerin de denizle ilgili mitlere ve efsanelere ilgi duyduğunu düşünüyorum. İki ülke arasında, tarihi mekanlar ve geçmişteki kültür bakımından benzerlik var. Bu nedenle efsaneler ve masallar çok ilgi görüyor.

“Özellikle genç okuyucular okumaya çok istekli. Okuma alışkanlığı bazı yerlerde kayboluyor. Türk okuru benim ülkemdekilerden daha hevesli ve bu bana çok etkileyici geldi.”

Serinin önceki kitaplarını nasıl bulmuştunuz? Mermedusa hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Derz: Hakan Günday'ın Öyküleri Tek Kitapta Toplandı

Hakan Günday’ın Öyküleri “Derz” Kitabında Bir Araya Geliyor

Elite 8. Sezon Final

Netflix Dizisi “Elite” 8. Sezon ile Final Yapıyor