in ,

Çocuk Klasiği “Vahşi Şeyler Ülkesinde”nin Yazarı Maurice Sendak’ın Gözden Kaçmış Bir Kitabı 53 Yıl Sonra Yayımlanıyor

Maurice Sendak’ın uzun yıllar saklı kalmış “Ten Little Rabbits: A Counting Story With Mino The Magician” eseri okurla buluşuyor.

Maurice Sendak Yeni Çocuk Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Maurice Sendak imzalı Ten Little Rabbits: A Counting Story With Mino The Magician (On Küçük Tavşan: Sihirbaz Mino ile Bir Sayı Sayma Hikâyesi) öyküsü HarperCollins etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Amerikalı çocuk edebiyatı yazarı Maurice Sendak, dünya çapında Vahşi Şeyler Ülkesinde (Where the Wild Things Are) kitabıyla tanınıyor. Yazarın gözden kaçan bir eseri, yayımlandıktan 53 yıl sonra bir kez daha okurların beğenisine sunulmaya hazırlanıyor.

1963 yılında yayımlanan ve yazarın en popüler eseri olan Vahşi Şeyler Ülkesinde, 9 yaşındaki Max adlı yalnız ve yaramaz bir çocuğun hikâyesini konu alıyor. Odasında tuhaf bir ormanın büyüdüğüne şahit olan Max, kendisini büyülü bir maceranın ortasında buluyor.

- Reklam -

Maurice Sendak - Vahşi Şeyler

2009 yılında aynı isimle filme de uyarlanan kitabın adaptasyonunda yönetmen koltuğunda Her ve Being John Malkovich gibi yapımlarla tanınan Spike Jonze oturmuştu.

Türkiye’de Arkadaşım Canavar adıyla vizyona giren filmin senaryosunu ise Jonze ile Dave Eggers ikilisi birlikte kaleme aldılar.

Sendak, başarılı bir yazar ve illüstratör olarak genç neslin bazı karanlık yönlerine cesurca bakan çeşitli eserler (In The Night Kitchen, Seven Little Monsters) üretmeye devam etti. Şimdi ise Sendak’ın ölümünden 11 yıl sonra kanona birçok okur için yeni sayılabilecek başka bir hikâye  daha ekleniyor.

Maurice Sendak İmzalı Öykü İlk Olarak 1970’te Bir Bağış Kampanyası için Kaleme Alınmıştı

Literary Hub’a göre HarperCollins, Şubat 2024’te Ten Little Rabbits: A Counting Story With Mino The Magician adlı kitabı okurlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Sendak bu öyküyü siyah kalemle çizdi ve ilk olarak 1970 yılında Pennsylvania, Philadelphia’daki Rosenbach Müzesi için bir bağış kampanyası kapsamında yayımlattı.

- Reklam -

Maurice Sendak - Ten Little Rabbits

Sendak, hikâyeyi ilk kez 32 sayfalık küçük bir broşür olarak, bazı eserlerinin muhafaza edildiği Rosenbach Müzesi’nde yayımladı. HarperCollins yeni versiyonu ise boyut olarak standart kitap ölçülerinde olacak.

Öte yandan bu eser, Sendak’ın ölümünden sonra ortaya çıkan ilk çalışması değil. 2018’de HarperCollins, Sendak’ın Arthur Yorinks ile birlikte yazdığı Presto and Zesto in Limboland adlı yayımlanmamış bir el yazmasını okurların beğenisine sunmuştu. El yazması Sendak’ın notları arasında keşfedilmişti.

Maurice Sendak - Yeni Kitap

Maurice Sendak eserleri hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynaklar: Mental Floss, Literary Hub

İrem Şimşek

21 yaşındayım. İletişim Fakültesi’nde okuyorum. Bir süredir deneme yazıyorum, farklı platformlarda haber yazmaya ve çeviri yapmaya çalışıyorum. En çok sinemayı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çarpışma - Nikephoros Phokas - Bizans Tarihi

Bizans İmparatorluğu’nun Askerî Tecrübelerini ve Tarihini Anlatan “Çarpışma” Türkçede

Yanlış Okuma Haritası - Harold Bloom

Harold Bloom “Yanlış Okuma Haritası”nda ‘Bir Şiiri Nasıl Okumalı?’ Sorusuna Yanıt Arıyor