in ,

Kült Bilimkurgu Filmi “Metropolis”in Dizi Uyarlaması Prodüksiyon Aşamasını Göremeden İptal Edildi

Metropolis dizi uyarlaması devam eden senarist grevi nedeniyle iptal edildi. Sam Esmail’ın uzun yıllardır geliştirdiği proje, artan maliyet yüküne dayanamadı.

Metropolis Dizisi İptal Edildi
- Reklam -
- Reklam -

Metropolis dizisi ön geliştirme aşamasından ileriye taşınamayarak iptal edildi. 1927 tarihli kült sinema filminin dizi adaptasyonu, Hollywood senaristleri grevinin etkisiyle macerasına erken veda etti.

Alman dışavurumcu yönetmen Fritz Lang’ın 1927 yılında vizyona giren bilimkurgu filmi Metropolis, yıllar içerisinde bir kült hâline gelmişti. Yapım, Thea Von Harbou’nun 1925 tarihli romanından perdeye taşınmıştı.

Fütürist bir dünyada geçen Metropolis, işçilerin yer altında zorlu bir hayat yaşadığı, yönetici sınıfının ise konforlu bir hayat sürdürdüğü karanlık bir geleceği ele alıyor. Yapım, bölünmüş toplumsal yapının arasında doğan bir aşk hikâyesiyle aranan uzlaşıyı takip ediyor.

- Reklam -

Metropolis Dizisi İptal Kararı

Mr. Robot dizisinin yaratıcısı Sam Esmail’ın başında olduğu dizi uyarlaması, 2016 yılından beri konuşuluyordu.

Metropolis Dizisi Yüksek Bir Bütçeyle Geliştiriliyordu

Deadline’ın özel haberine göre hazırlıkları Avustralya’da devam eden ve Apple TV+ platformu için geliştirilen dizi, yüksek bütçesiyle de adından söz ettirecekti. Ancak gelen son bilgiler, yaz aylarında başlanması beklenen prodüksiyon takviminin senarist grevi nedeniyle kalıcı olarak askıya alındığını ortaya koydu.

NBCUniversal’ın Universal Studio Group faaliyet gösteren TV yapım şirketi Universal Content Productions (UCP), yaptıkları açıklamada iptal haberini doğruladı. Bir stüdyo temsilcisi, “devam eden grev nedeniyle artan maliyetler ve süregelen belirsizlik ortamının bu zor karara neden olduğunu” aktardı.

Metropolis dizisi son 7 haftadır bir belirsizlik içerisindeydi. Senaryo taslakları 2 Mayıs’ta başlayan grevden önce tamamlanamadığı için yapımın geniş kapsamlı özel efekt sürecinin maliyeti sağlıklı bir şekilde hesaplanamıyordu.

Metropolis Dizi

- Reklam -

Briana Middleton’ın başrolde yer alacağı ve Lindy Booth’un da önemli bir rol üstleneceği belirtilen dizinin oyuncu kadrosu da kısmen oluşturulmuştu.

Yazar grevinin yanı sıra olası bir oyuncu sendikası grevinin de ufukta belirmesi, çekimlerin ne zaman başlayabileceğine dair ciddi soru işaretleri yaratmıştı. Büyük sahnelerin inşası, VFX’teki artan maliyetler derken UCP bugüne dek harcanın parayı ve maliyetlerin artma riskini değerlendirerek diziye devam etmeme kararı aldı ve bu karar hakkında Apple TV+’taki ortaklarını bilgilendirdi.

4.000 Kişiye İstihdam Yaratılacaktı

Nisan 2022’de yapılan duyuruya göre çekimler Avustralya’nın Victoria eyaletinde gerçekleştirilecek ve dünyanın en büyük ‘sanal prodüksiyon’ altyapılarından biri kullanılarak yaklaşık 4.000 kişiye istihdam yaratacaktı.

Sam Esmail
Sam Esmail

Sam Esmail için bir tutku projesi olan Metropolis dizisi, 8 bölümden oluşacak ve Apple TV+’ta yayınlanacaktı.

Metropolis dizisi için alınan iptal kararını siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Güneş'ten Daha Sıcak Gezegen Benzeri Nesne Keşdefildi

Güneş’ten Daha Sıcak Gezegen Benzeri Nadir Bir Cisim Keşfedildi

The Flash Gişe Hasılatı ile Hayal Kırıklığı Yarattı

The Flash’ın Gişe Hasılatı Beklenenin Altında Kalarak Hayal Kırıklığı Yarattı (Black Adam’dan Bile Kötü)