in ,

90 Yaşındaki Oscarlı Aktör Michael Caine Emekli Olduğunu Açıkladı

Michael Caine oyunculuktan emekli oldu. 90 yaşındaki usta aktör, “The Great Escaper” filminin oynadığı son yapım olduğunu duyurdu.

Michael Caine Emekli Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Michael Caine sinema ve TV kariyerine veda ediyor. İngiliz oyuncu The Great Escaper ile birlikte emekli olduğunu açıkladı.

Bir süredir emekliliğe dair sinyaller veren Michael Caine geçen günlerde BBC Radio 4’a yaptığı açıklamada kararını resmi olarak doğruladı.

Oyunculuk kariyerine 1940’larda başlayan Michael Caine; 1987’de Hannah and Her Sisters ile 2000’de ise The Cider House Rules En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülüne layık görülmüştü. Aktör son dönemlerde The Dark Knight, The Prestige ve The Quiet American gibi yapımlarla hatırlanıyordu.

- Reklam -

Michael Caine Emekli - The Great Escaper

Caine, Oliver Parker imzalı The Great Escaper filminin yer aldığı son yapım olabileceğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Michael Caine “The Great Escaper” Filmi ile Oyunculuğa Veda Etti

BBC Radio 4’un Today programına katılan Michael Caine emeklilik kararını şu sözlerle duyurdu:

“Emekli olacağımı söyleyip duruyorum. Eh, artık oluyorum. Düşündüm ki, başrolünde yer aldığım ve inanılmaz eleştiriler aldığım bir filmim var. Bunu geçecek ne yapabilirim? Artık alabileceğim tek rol 90 yaşındaki adamlar. Ya da belki 85. Onlar da başrol olmayacak. 90’ında başrolde erkek oyuncu olmaz. Genç yakışıklı oğlanlar ve kızlar olur. Ben de düşündüm ki artık bütün bunları bırakıp gidebilirim.”

Yönetmen Oliver Parker ise Caine’in son filmindeki performansına ve süreci ne kadar titiz bir şekilde ele aldıklarına dair açıklamalarda bulundu

“Michael’ın çok fazla çalışmadığından emin olmak için çok dikkatliydik. Bu tempoda hareket etmesi için onunla pazarlık yapmak zorundaydık. Ancak bir süre film çekmedikten sonra oyunculuğa dönmek ve bunu kendine has bir şekilde yapması oldukça önemli bir şeydi. Onu böylesine kırılgan bir karakteri canlandırırken nadiren gördüm. O her zaman kaygısız, kendinden emin ve havalı Michael Caine olmuştur.. Burada ise kontrolü elinde tutmak için mücadele eden bir adamı canlandırıyor. Seyircinin bunu yakalayabilmesi için gerçekten kırılganlıklarını paylaşması gerekiyor ve Michael’ın bunu yapabilme becerisi beni gerçekten heyecanlandırdı.”

- Reklam -

Michael Caine Emekli

“En İyi Hayatı Yaşadım”

Geçen ay The Great Escaper’ın tanıtım faaliyetleri sırasında Michael Caine, geride kalan oyunculuk kariyerine dair değerlendirmelerde bulunmuştu. Usta aktör şöyle konuşmuştu:

“Bunun en kötü yanı hayatınızdan çok fazla şeyin eksilmesi. Etrafta koşamıyorsunuz, futbol oynayamıyorsunuz ve yavaş yavaş ölüme yaklaştığınızı fark ediyorsunuz. 90’ında [ölüm] hemen köşe başında olabilir. Ama ben oldukça mutluyum. Burada oturmuş yazıyorum, işimi yapıyorum. Bunu seviyorum. İki çocuğum, üç torunum ve bir karım var…

“Herkes eninde sonunda bana katılacak. Kimse, ’Öleceğin için çok üzgünüm – keşke sen de benim gibi olsaydın ve ölmeseydin,’ demeyecek. Herkes ölecek. En azından ben 90 yaşına kadar yaşadım; 9 yaşında, 19 yaşında ya da 29 yaşında ölmedim. 90 yaşındayım ve hayal edebileceğim en iyi hayatı yaşadım.”

Michael Caine’i hangi film ve dizilerle hatırlayacaksınız? Oyuncuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Frankfurt Kitap Fuarı - Filistinli Yazar Adania Shibli Ödül Töreni İptali

Frankfurt Kitap Fuarı, Filistinli Yazar Adania Shibli’nin Ödül Törenini İptal Etti

Godzilla Dizisi - Monarch: Legacy of Monsters Fragman

Kurt Russell’lı “Godzilla” Dizisi “Monarch: Legacy of Monsters”tan Yeni Fragman