in ,

NASA Kendi Dijital Yayın Platformunu Kurdu: “NASA+” Hizmete Başlıyor

NASA bu yaz kendi dijital yayın platformu NASA+ ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Kanalda canlı yayınların yanı sıra orijinal programlar da bulunacak.

NASA Plus Dijital Yayın Platformu
- Reklam -
- Reklam -

NASA, dijital yayın platformu NASA+’ı duyurdu. ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi akış servisi dünyasına adım atıyor.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformları rüzgârı Disney+, Prime Video, Apple TV+ gibi devlerin de sektöre girişiyle apayrı bir sektör hâline gelmişti.

Şimdi ise NASA bu pastadaki payını almak için harekete geçti. Uzay ajansı bugüne dek internet sitesi üzerinden fırlatma ve diğer etkinlikleri canlı olarak yayınlıyordu. NASA+ platformu ise yalnızca canlı yayınlara değil, aynı zamanda orijinal video programlarını içeren koleksiyonlara da ev sahipliği yapacak.

- Reklam -

Uzay Hakkında Yeni Gelişmeleri Aktaracak NASA+ Platformu Ücretsiz Olacak

Platformdaki yayına alınacak ilk programlardan birkaçı, NASA+ ile birlikte sunulmaya başlanan yeni yayınlar olacak. Bununla birlikte kanalın ücretsiz olacağı ve programların arasına reklam kuşağı alınmayacağı da gelen bilgiler arasında.

NASA+ Dijital Yayın Platformu

Akış servisi, uzay ajansının iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla mobil cihazlarda da kullanılabilecek. Ayrıca masaüstü ve mobil tarayıcılardan da erişilebilecek ve Roku, Apple TV ve Fire TV gibi medya oynatıcılar aracılığıyla da kullanılabilecek

NASA İletişim Ofisi’nden Marc Etkind platforma dair şunları söyledi:

“NASA’nın yeni yayın platformuyla uzayı parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. Dijital varlığımızı dönüştürmek NASA’nın havada ve uzayda bilinmeyeni nasıl keşfettiğini, bu keşiflerle nasıl ilham verdiğini ve insanlığın yararına nasıl yenilikler yaptığını daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak.”

- Reklam -

NASA+ Tanıtım Videosu

YouTube video

(Tanıtımı YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

NASA, kendi yayın platformunun yanı sıra tüm dijital mülklerini de yeniden elden geçiriyor. Şu sıralar uzay görevlerini, araştırma projelerini, Artemis programıyla ilgili gelişmeleri buluşturacak yeni bir internet sitesi ve uygulama deneyimi üzerinde çalışılıyor.

NASA Plus Yeni Dijital Yayın Platformu

NASA’nın farklı programlar ve bölümler için çok sayıda internet sitesi bulunuyor. Ancak bu yeni dönüşüm, tüm bu mecralardan içeriklere yer verecek. Ayrıca ajansın internet sitesindeki bilgilere daha kolay erişim için bir arama motoru da geliştirilecek. Henüz test aşamasındaki olan yeni siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

NASA+ platformu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Engadget

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alkarısı Öykü Seçkisi - Faruk Duman

Faruk Duman, Türk Mitolojisinin Korkunç Yaratıklarından “Alkarısı”nı Odağına Alan Bir Öykü Antolojisi Derledi

Yapay Zekâ Barbie Fotoğrafları Sitesi

Yapay Zekâyla Fotoğrafları “Barbie” Evrenine Taşıyan Bir İnternet Sitesi Kuruldu