in ,

NASA’dan Cadılar Bayramı’na Yaraşır “Jüpiter’deki Ürkütücü Yüz” Fotoğrafı

NASA, Cadılar Bayramı için Jüpiter gezegeninden ürkütücü bir fotoğraf paylaştı. Juno görevi sırasında çekilen karede gezegenin

NASA Jüpiter Cadılar Bayramı
- Reklam -
- Reklam -

NASA, Juno görevi sırasında Jüpiter’den çekilen bir fotoğrafı Cadılar Bayramı göndermesiyle paylaştı. Ürkütücü karede gezegenin üzerinde yüz şeklindeki korkunç desen dikkat çekiyor.

Jüpiter’in bileşimini, kütleçekim alanını, manyetik alanını ve kutupsal manyetosferi ölçmek için organize edilen Juno görevinden yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Juno uzay aracı tarafından 7 Eylül’de kaydedilen fotoğrafta, gaz devinin kuzeyinde yer alan ve bilim insanlarının Jet N7 adını verdikleri bölge yer alıyor.

Fotoğrafa yakalanan kadraj, Cadılar Bayramı’na yakışacak türden bir ambiyansa sahip. Uzun bir yüzü andıran dönen bulutlar ve çalkantılı fırtınalar fotoğrafın öne çıkan unsurları arasında.

- Reklam -

Fotoğraf Juno’nun Jüpiter’e 54. yakın uçuşu sırasında, yaklaşık 7.700 kilometre yükseklikten ve 69 derece kuzey enleminden çekildi. NASA yetkilileri görüntü açıklamasında, fotoğraflanan alanın Jüpiter’in terminatörü (gezegenin gündüz ve gece tarafları arasındaki ayrım çizgisi) boyunca uzandığını ve bu nedenle gezegenin uzayın karanlık arka planında kaybolmuş gibi göründüğünü belirtti.

NASA, Cadılar Bayramı Kutlamasını Jüpiter Fotoğrafıyla Yaptı

NASA ürkütücü fotoğrafı 25 Ekim’de, Cadılar Bayramı için geri sayım sürerken yayınladı. Uzay ajansı bu tekinsiz görüntüyü Kübist bir portreye benzeterek ressam Pablo Picasso’yu da anmadan geçmedi.

NASA, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“TAMAM. Beğendim. Picasso!

“Juno Görevi Jüpiter’in uzak kuzeyindeki, çoklu perspektifleri gösteren Kübist bir portreye benzeyen bu görüntüyü yakalamıştır.

“Fotoğrafı size Picasso’nun da 142. doğum günü olan 25 Ekim’de sunuyoruz.”

NASA Jüpiter Cadılar Bayramı - JunoCam

- Reklam -

Jüpiter’in dönen bulutları çatık kaşlı bir insan yüzü yanılsaması uyandırıyor. Görüntünün yarısı gezegenin gece tarafında olduğu için karanlıkta, bu da yüzün neredeyse bir kapının arkasından bakıyormuş gibi görünmesine sebep oluyor.

Görüntü, JunoCam’den alınan ham veriler kullanılarak vatandaş bilim insanı Vladimir Tarasov tarafından işlendi. Juno’nun görüntüleri, NASA’nın uzay aracı tarafından toplanan büyük miktarda veriyi taramasına yardımcı olmaya davet edilen halka çevrimiçi olarak sunuluyor.

NASA yetkilileri görüntü açıklamasında, “Düşük güneş ışığı açısı, bilim insanlarının Jüpiter’in atmosferinde meydana gelen süreçleri daha iyi anlamak için inceledikleri bu bölgedeki özelliklerin karmaşık topografyasını vurguluyor,” ifadelerine yer verdi.

NASA Juno Jüpiter Cadılar Bayramı

Dönen bulutlar, gezegenin çalkantılı hava sistemleri nedeniyle Jüpiter’de yaygın olarak görülüyor. Jüpiter’in atmosferindeki şiddetli fırtınalar, hem saat yönünde dolaşan siklonları hem de saat yönünün tersine dolaşan antisiklonları yaratan şiddetli jet akımı rüzgarlarını besliyor.

Juno’nun görüş noktasından dönen bulutların içinde iki çukur göz, çarpık bir burun ve çatık kaşlı dudaklar seçilebiliyor. Bu da “Jüpiter Cadılar Bayramı için korkutucu bir maske takmış” izlenimi uyandırıyor.

NASA’nın paylaştığı fotoğrafı siz nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Space

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    IMG_20231031_194220

  2. Avatar for Abraxas Abraxas dedi ki:

    Jüpiter’le sürekli gaz devi diye alay etmesinler söyleyin şunlara.

    image

  3. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Gazı varmış gibi bakıyor diye espri yapacaktım tam xd

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Desenize Ahali halkı cadılar bayramı için koca gezegeni organize etmiş. Onlara da böylesi yaraşır. Peki bu güzel görüntüyü hazırlamaya 2 milyar yıl önce başlamış olduklarını biliyor muydunuz? Yavaş türler arasında yer alan Ahali halkı için tabi bu süre bizim bir günlük kutlamamıza denk tutulabilir.

    Kaynak: Cebirci, Iain M. Banks.

  5. Avatar for Abraxas Abraxas dedi ki:

    Jüpiter’in fedakarlığı ve stoacılığı üzerine bir makale yayımlayacağım. Jüpiter Güneş Sistemi’nin Robin Hood’udur, Spartacüs’üdür, Hodor’udur. Olmasaydın Olmazdık yüce gönüllü gezegen.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nautilus Dizisi Kaptan Nemo Ilk Bakis

Kaptan Nemo’nun Hikâyesini Anlatan “Nautilus” Dizisinden İlk Görsel Paylaşıldı: Yapımın Yeni Evi Belli Oldu

Grand Guignol: 20. Yüzyıl Fransız Tiyatrosunda Vahşet Şöleni

20. Yüzyıl Fransa’sında Bir Vahşet Şöleni: Grand Guignol Tiyatrosu