in ,

“Squid Game” ile Rekorlar Kıran Netflix, Güney Kore’ye Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak

Netflix, Güney Kore pazarına yapacağı yatırımları ikiye katlamayı hazırlanıyor. İlk çeyrek mali hedeflerini tutturan platform kesenin ağzını açtı.

Netflix Güney Kore Pazarı Yatırım Kararı
- Reklam -
- Reklam -

Netflix, Güney Kore’deki yatırımlarına hız verecek. Dünya çapında yayın yapan dijital yayın platformu; Kore dizileri, filmleri ve reality şovları yapmak için gelecek dört yıllık mali planını duyurdu.

2021 yılında yayınlanan Güney Kore yapımı Netflix dizisi Squid Game platformda İngilizce dışı konuşulan diller kategorisinde ilk sıraya yerleşmişti. Yaklaşık iki haftada 111 milyon izleyiciye ulaşan dizi, 20 milyon dolarlık maliyetine karşın şirkete yaklaşık 900 milyon dolar kazandırdı.

All of Us Are Dead, Hellbound ve Black Knight gibi yapımlarla Güney Kore kitaplığını genişleten platform, gelecek dönem Asya pazarına daha fazla ağırlık verecek.

- Reklam -

2023’ün ilk çeyrek raporlarında abone sayısını ve gelirlerini artırmayı başaran Netflix, yeni yatırımlarını da duyurmaya başladı.

Netflix, Güney Kore Pazarına 2.5 Milyar Dolarlık Yatırım Yapacak

Amerikalı yayın devi, önümüzdeki 4 yıl için Güney Kore’ye 2.5 milyar dolarlık yatırım yapacağını ve 2016’dan günümüze, bölgedeki yatırımların ikiye katlandığını vurguladı.

Duyuru, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile Netflix CEO’su Ted Sarandos arasındaki görüşmenin ardından gerçekleştirildi. Yoon, altı günlük bir devlet ziyareti için pazartesi günü Washington’a konuk oldu. Başkan Yoon, yatırımı “büyük bir fırsat” olarak karşıladıklarını açıkladı.

Netflix Güney Kore Pazarı Yatırım Kararı

Netflix’in yatırım kararı, Güney Kore’deki prodüksiyon ve eğlence şirketlerinin hisselerine de yansıdı. Showbox %8,75 ve Studio Dragon %2,26 değer kazandı.

Hallyu (Kore Dalgası) olarak bilinen Güney Kore eğlence endüstrisi, son yıllarda küresel bir patlama yaşıyor. BTS ve Blackpink gibi K-pop grupları müzik sektörünün başını çekerken Kore dramaları da ekranlarda milyonlarca izleyiciye ulaşıyor.

- Reklam -

Güney Kore hükümetinin verilerine göre 2021 yılında müzik, video oyunları ve filmler dahil olmak üzere kültür içeriği ihracatı ülkeye 12,4 milyar dolarlık bir gelir getirdi.

Sarandos yaptığı açıklamada, “Kore’nin yaratıcı endüstrisinin harika hikâyeler anlatmaya devam edeceğine güvenimiz tam,” ifadesini kullandı.

Hellbound izlenme rakamları netflix

Gelecek dört yılda Güney Kore yapımı film, dizi, K-drama, yarışma ve reality gösterileri Netflix arşivinin önemli unsurları olarak öne çıkmayı sürdürecek.

Siz platformun Güney Kore planı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, gelişmeleri kaçırmamak için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Reuters

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Zaten son dönemde netflix kore dizi ve filmleri ile doldu.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Netflix’in son yıllarda alabileceği en iyi karar uzakdoğu yapımlarına yatırım yapmak olur. Kendilerinden isteğim Japonya’dan onbinlerce km uzaktaki ülkelerde yaptırdıkları animasyonlara Anime deme inatlarından vazgeçsinler, şimdiye kadar Anime’lerine kullandıkları kan efekti ve CGI’ları bir de bizim gözümüzden izlesinler, varyete şovu yapmasınlar, daha çok konser dökümanteri gelsin ve senaryo çok farklı, denenmemiş birşey olsun diye kasmasınlar.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Black Mirror 6. Sezon Fragmanı

Distopya Dizisi “Black Mirror” Geri Dönüyor: Aaron Paul’lu 6. Sezondan İlk Fragman

Louis-Ferdinand Céline - Adolf Hitler Hakkında

Belgeler Yıllar Sonra Ortaya Çıktı: Fransız Yazar Céline’e Göre Hitler’in En Büyük Hatası ‘İngiltere’yi Yok Etmemek’ti