in ,

Elif Şafak’ın Booker Adayı “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” Romanı Dizi Oluyor

On Dakika Otuz Sekiz Saniye dizi oluyor. Elif Şafak’ın 2019 Booker Ödülü’nde kısa listeye kalan eseri ekrana uyarlanıyor.

On Dakika Otuz Sekiz Saniye Dizi Uyarlaması - Elif Şafak
- Reklam -
- Reklam -

On Dakika Otuz Sekiz Saniye dizi uyarlaması için çalışmalar başladı. Elif Şafak’ın popüler eseri Limon Yapım tarafından TV’ye adapte ediliyor.

On Dakika Otuz Sekiz Saniye ile Birleşik Krallık’ın prestijli edebiyat ödülü The Booker Prize’a aday gösterilen ilk Türk yazar olarak kayıtlara geçen Elif Şafak, bu eseriyle Booker’da kısa listeye kalma başarısı göstermişti. İlk etapta 2019’da İngilizce olarak 10 Minutes 38 Seconds in This Strange World ismiyle yayımlanan kitap, aynı sene Türkiye’de de okurlarla buluşmuştu.

Booker ile birlikte Dayton Literary Peace Prize, The Royal Society of Literature Ondaatje Prize gibi ödüllere de aday gösterilen ve birçok farklı dile tercüme edilen eser şimdi TV dizisine konu oluyor.

- Reklam -

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın haberine göre On Dakika Otuz Sekiz Saniye dizi uyarlaması; Hakim, Savaşçı, Avlu, Poyraz Karayel, İşler Güçler gibi diziler ve İtirazım Var, Cingöz Recai, Küçük Kıyamet gibi filmlerle tanınan Limon Yapım imzasını taşıyacak.

Elif Şafak

On Dakika Otuz Sekiz Saniye Dizisi Hakkında Detaylar Henüz Netleşmedi

On Dakika Otuz Sekiz Saniye dizisi cansız bedeni bir çöp kutusunda bulunan hayat kadını Tekila Leyla’nın sarsıcı hikâyesini konu alacak.

Tekila Leyla karakterini hangi oyuncunun canlandıracağı şimdilik bilmiyor. Eser, bir insan bedeninin kalbi durduktan sonra “10 dakika 38 saniye daha kalıcı beyin aktivitesi gösterdiği” bulgusundan alıyor.

Dizinin yayınlanacağı kanal, yayın tarihi, oyuncu kadrosu, yazar ve yönetmen ekibi gibi detayların gelecek haftalarda belli olması bekleniyor.

- Reklam -

On Dakika Otuz Sekiz Saniye Dizi Uyarlama - Elif Şafak

Limon Yapım’ın yakın gelecekteki bir başka projesi ise Richard Price ve Steven Zaillian imzalı The Night Of’u OGM Pictures ile ekrana taşımak olacak.

İlginizi çekebilir: On Dakika Otuz Sekiz Saniye Roman İncelemesi

Siz bu dizi uyarlaması haberi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Crow Fragmanı: Bill Skarsgård Başrolde

Bill Skarsgård’lı Yeni “The Crow” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Black Mirror 7. Sezon Yayın Tarihi - Detayları

“Black Mirror” 7. Sezon 2025’te Yayınlanacak: İşte Yeni Sezona Dair Son Detaylar