in ,

Cillian Murphy “Oppenheimer” Filminde Kesilen Bir Sahne Olmadığını Açıkladı

“Oppenheimer” filminde silinen sahne olmadığı ortaya çıktı. Cillian Murphy, Nolan’ın filmlerinde net bir vizyona sahip olduğunu dile getirdi.

Oppenheimer Filminde Silinen Sahne Olmadığı Ortaya Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan’ın üç saatten uzun süren Oppenheimer filminde silinmiş herhangi bir sahne olmadığı ortaya çıktı. Cillian Murphy’ye göre yönetmen filmlerinde net bir vizyona sahip ve çekimleri hikâyenin ana odağını kaçırmadan yapıyor. Nolan’ın felsefesi, filmlerinde gereksiz sahne çekimlerini en aza indirerek filmlerin gizemini korumak ve nihai üründen dikkati dağıtmamak üzerine kurulu.

Üç saatten uzun süren Oppenheimer filmi, öykü dolu dolu bir yapıma sahip ve her anını etkili bir şekilde değerlendiriyor. Böylesine sıkı ve kurgulanmış bir filmin, kesim odasında bol miktarda materyal bırakılarak düzenlendiğini düşünebilirsiniz. Ancak filmin başrol oyuncusu Cillian Murphy’ye göre öyle değil. Başrol oyuncusuna göre Oppenheimer filminde silinen hiçbir sahne yok. Çünkü Nolan, en önemli filmlerinden biri olan bu yapının nasıl oynaması gerektiği konusunda çok net görüşlere sahip.

Collider’dan Steve Weintraub’a konuşan Murphy, hangi sahnelerin çıkarıldığını sorduğunda, Nolan’ın sinematik vizyonu konusunda net fikirleri olduğunu ve konsept tasarımlar veya çekimler dışında hiçbir şeyi kesmediğini açıkladı. Murphy bugüne kadar altı Nolan filmine katılmış bir oyuncu olarak, senaryonun ekranda olduğunu ve gereksiz ayrıntılara harcanan zaman veya enerjinin olmadığını belirtti.

- Reklam -

“Chris Nolan filmlerinde silinmiş sahneler yok. Bu yüzden filmlerinde DVD ekstraları da yok çünkü senaryo, filmin kendisini oluşturuyor. Nasıl sonuçlanacağını tam olarak biliyor. Hikâyeyi değiştirmeye çalışarak senaryoyla oynamıyor. İşte buna film diyoruz.”

Oppenheimer Filminde Silinen Sahne Olmadığı Ortaya Çıktı

Christopher Nolan “Oppenheimer” Öncesi de Filmlerinde Benzer Metodu Uyguluyordu

Nolan’ın Kara Şövalye üçlemesi, dışarıda bırakılan şeyleri görmemiz için en yakın örnek. Ancak filmlerde çıkarılan çoğu şey, genellikle konsept sanatı gibi görünüyor. Kesilmiş sahnelerden parçalar kesinlikle yapım belgesellerinde veya sahne arkası kitaplarında görülebilir. Nolan’ın felsefesi, silinmiş sahnelerin bir filmden gizemi çıkarabileceği ve filmin neyin içeride olduğu yerine neyin dışarıda kaldığına odaklanabileceği yönünde. Dolayısıyla, gereksiz çekimlerden kaçınmak amacıyla mümkün olduğunca az ek materyal çekmeyi tercih ediyor.

Bu, Nolan’ın filmlerinde pek çok şeyi kesmediğine dair ilk onay değil. Yönetmen, 2012 yılında The Dark Knight Rises filminin ardından MTV’ye verdiği röportajda şunları söylemişti:

- Reklam -

“Genellikle, gereksiz yere çekilen sahneleri senaryoda elemeye çalışıyorum, çünkü filmde yer almayacak şeyleri çekmek inanılmaz derecede pahalı oluyor. Ayrıca çok fazla zaman ve enerji alıyor. Filmlerimde neredeyse hiç silinmiş sahne yok, bu da DVD’cileri her zaman hayal kırıklığına uğratıyor.”

Cillian Murphy, "Oppenheimer" Filminde Kesilmiş Bir Sahne Olmadığını Açıkladı

Nolan’ın vizyonu hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vanessa Kirby, Fantastic Four'da Sue Storm'u Canlandıracak

Oscar Adayı Aktris Vanessa Kirby Yeni “Fantastic Four” Filminde Sue Storm’u Canlandıracak

Bez Bebek Alfabesi - Camilla Grudova

Kanadalı Yazar Camilla Grudova’nın Büyülü Gerçekçi Öyküleri “Bez Bebek Alfabesi” ile Türkçede