in ,

Kanadalı Yazar Camilla Grudova’nın Büyülü Gerçekçi Öyküleri “Bez Bebek Alfabesi” ile Türkçede

Camilla Grudova’nın ilk öykü kitabı “Bez Bebek Alfabesi” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Eser, İthaki Yayınları etiketiyle yayımlanıyor.

Bez Bebek Alfabesi - Camilla Grudova
- Reklam -
- Reklam -

Camilla Grudova imzalı Bez Bebek Alfabesi okurla buluşuyor. Büyülü gerçekçi türündeki öyküleri bir araya getiren eser, İthaki Yayınları’nın Modern Dizisi kapsamında yayımlanıyor.

Kanadalı yazar Camilla Grudova McGill Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Almanca bölümlerinde okudu. Öyküleri White Review ve Granta dergilerinde yer buldu. Balmumu (Waxy) adını taşıyan öyküsü Britanya Fantazi Ödülleri’nde En İyi Öykü adayı oldu. Aynı öykü Shirley Jackson Ödülleri’nde En İyi Novelette Ödülü’nü aldı.

Orijinal adı The Doll’s Alphabet olan ilk öykü kitabı Bez Bebek Alfabesi kendi dilinde 2017’de yayımlandı. Yazarın ilk romanı Children of Paradise ise 2022’de raflardaki yerini aldı ve Women’s Prize’ın uzun listesine kaldı.

- Reklam -

Öykülerini ilk olarak Tumblr platformunda yayımlamaya başlayan Camilla Grudova, Londra merkezli White Review dergisini editörü tarafında keşfedildi. Yazar, tuhaf ve doğaüstü unsurları sıradan hayatın bir parçası hâline getirmesiyle dikkat çekiyor.

Bez Bebek Alfabesi – Camilla Grudova | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Bez Bebek Alfabesi - Camilla Grudova

Kanadalı yazar Camilla Grudova’nın Britanya Fantazi Ödülleri’nde En İyi Öykü kategorisinde aday gösterilen ve Shirley Jackson Ödülleri’nde En İyi Uzun Öykü Ödülü’ne layık görülen “Balmumu” öyküsünün de yer aldığı Bez Bebek Alfabesi başlıklı ilk öykü kitabı, Kafka, Angela Carter ve Margaret Atwood gibi isimlerden edebi izler taşıyan, cüretkâr, masalsı ve karanlık bir derleme.

Dikiş makinesini takıntı hâline getiren iki çocuk, distopik bir ülkede Adamı olmadan hayatta kalmaya çalışan bir kadın, eşyalarının kaybolacağından endişelenerek sahip olduğu her şeyi konservelere doldurmaya karar veren bir baron, geceleri kurda dönüşen bir anne, ölülerin arasında yaşamaya karar veren bir adam, garip tutkuları olan örümcek ve insan karışımı bir mahluk ve daha birçok tuhaf, tekinsiz, gerçeküstü kahraman…

Oyuncu bir zekânın ürünü olan Bez Bebek Alfabesi, tuhaf ve doğaüstü unsurların gündelik hayatın parçalarına dönüştüğü büyülü gerçekçi bir edebiyat cevheri.

- Reklam -

“Bez Bebek Alfabesi” Hakkında Ne Dediler?

“Onu en özel kılan ayrıntıların ne olduğuna bakacak olursak Bez Bebek Alfabesi’nin sadece onda şahit olduğumuz, başka hiçbir yerde karşılaşmadığımız bir dünya kurduğunu görürüz; bu dünyanın meğer ele geçirilmeyi beklediğini, bunca zaman sizi kendine esir etmek için orada öylece durduğunu sonradan fark ederiz.” – Sheila Heti

“Güzellikle groteskin enfes çarpışmasıyla dolu ve müphem bir nüktedanlıkla kaplı bu dünyayı bez bebeğin gözlerinden merakla izlemek büyük bir zevk.” – Helen Oyeyemi

“Bez Bebek Alfabesi” Kitabında Yer Alan Öyküler

  • Sökülme
  • Fare Kraliçesi
  • Gotik Topluluk
  • Balmumu
  • Bez Bebek Alfabesi
  • Denizkızı
  • Agata’nın Makinesi
  • Gergedan
  • Duvar Şamdanının Hüzünlü Hikâyesi
  • Ölüleri Şımartma Edward
  • Macar Çaçaları
  • Güve Pazarı
  • Bir Örümceğin Notları

Toplamda 160 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Firdevs Ev üstleniyor. Kitabın editörlüğünü Tuğçe Nida Gökırmak, düzeltisini Ömer Ezer gerçekleştiriyor. Eserin kapak görseli Natasha von Braun, kapak tasarımı ise Hamdi Akçay imzalarını taşıyor.

İthaki Modern dizisinde yer alan diğer kitapların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Camilla Grudova’nın Bez Bebek Alfabesi kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Oppenheimer Filminde Silinen Sahne Olmadığı Ortaya Çıktı

Cillian Murphy “Oppenheimer” Filminde Kesilen Bir Sahne Olmadığını Açıkladı

Faruk Duman ile "Alkarısı" Üzerine Söyleşi

Faruk Duman ile “Alkarısı Öykü Seçkisi” Üzerine: “Önce Özgün, İyi Bir Dil, Sonra Sağlam, Etkileyici Bir Hikâye”