in ,

Bir Döneme Damga Vuran Sitcom Dizisi “Seinfeld” Geri Dönüyor Olabilir

“Seinfeld” dizisi geri dönüyor olabilir. Ünlü sitcom’un yaratıcısı ve başrolü Jerry Seinfeld, hayranları heyecanlandıracak bir açıklama yaptı.

Seinfeld Dizisi Geri Donuyor Olabilir
- Reklam -
- Reklam -

“Seinfeld dizisi geri mi dönüyor?” sorusunun en net cevabı ünlü sitcom’un yaratıcısı Jerry Seinfeld’dan gelmiş olabilir. Ünlü aktör geçen günlerde yaptığı bir konuşmada, “O finalle ilgili bir şeyler yaşanacak,” diyerek hayranları heyecanlandırmayı başardı.

Dünya çapında çağdaş sitcom tarzının oturmasını sağlayan en önemli dizilerden olan Seinfeld, 1989–1998 yılları arasındaki yolculuğuna 10 Primetime Emmy ödülü ve unutulmaz 173 bölüm sığdırmıştı.

Haberin devamı, ikonik dizinin final bölümü hakkında sürpriz bozan (spoiler) içermektedir.

- Reklam -

Tarihteki en başarılı sitcomlar arasında yer alan Seinfeld’ın 1998 yılındaki tartışmalı finali 76 milyondan fazla izleyici tarafından izlenmişti. Birçok izleyicinin beklentilerini karşılayamayan finalde Jerry (Jerry Seinfeld), Elaine Benes (Julia Louis-Dreyfus), George Costanza (Jason Alexander) ve Cosmo Kramer (Michael Richards), gözlerinin önünde meydana gelen bir soygunda zor durumdaki adama yardım etmeyip olayla ilgili şakalar yaptıkları için yargılanıyordu.

Seinfeld Dizisi

Yapımın 9 yıllık macerası boyunca dizide yer alan diğer karakterler de mahkeme kürsüsüne çıkarak dörtlü hakkında ifade veriyordu. Dizinin sonu ise dört arkadaşın kodese girmesiyle nihayete eriyordu. Hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden düşük puanlar alan finalin ardından dizi ekibi de zaman zaman pişmanlıklarını dile getirmişlerdi.

Seinfeld Dizisi “Finali” Kurtarmak için Geri Dönüş Yapabilir

Jerry Seinfeld yakın zamanda ABD’nin Boston kentindeki Wang Tiyatrosu’ndaki bir stand-up gösterisinde izleyicilere finalde olanları toparlayacak bir geri dönüşe dair ipuçları paylaştı. Jerry gösterisinde izleyicilere onlara açıklamak istediği “küçük bir sırrı” olduğunu ancak bu durumun henüz kesinleşmediğini söyledi.

Ünlü yapımın finali hakkında konuşan sanatçı şunları söyledi:

“Final hakkında size verebileceğim küçük bir sır var. Ama gerçekten söyleyemem çünkü bu bir sır. Size şu kadarını söyleyebilirim. Ama kimseye söylemeyin. O finalle ilgili bir şeyler yaşanacak. Henüz olmadı. Ve sizin aklınızdan geçen o şey, Larry ile benim de aklımdan geçiyordu. Yani hep birlikte neler olacağını göreceğiz.”

Seinfeld Dizisi Final

- Reklam -

Ünlü sanatçı, David ile olası işbirliklerine ilişkin ayrıntılar konusunda ağzını sıkı tutsa da yeni bir projenin yolda olduğuna dair en net ipuçları da bu gösteri sırasında paylaşılmış oldu.

Son olarak 2018 yılında Ellen DeGeneres’in programına katılan Jerry Seinfeld, sevilen komediyi yeniden canlandırma fikrine dair bazı ipuçları paylaşmış ancak daha fazla ayrıntıya girmemişti.

Ekip Daha Önce Çeşitli Projelerde Bir Araya Gelmişti

Seinfeld oyuncuları daha önce HBO’nun Curb Your Enthusiasm dizisinin 7. sezonunda, David’in yeni bir final için ekibi bir dizi içinde dizide bir araya gelmişti.

Oyuncular ayrıca, Seinfeld’in meslektaşlarının her biriyle çeşitli ortamlarda röportaj yaptığı ve hatta George Costanza karakteriyle kahve içmeye gittiği çevrimiçi Comedians in Cars Getting Coffee dizisi başta olmak üzere başka projelerde de işbirliği yapmıştı.

Seinfeld

Şimdi ise daha kapsamlı bir devam macerası için ekip tekrar geri dönebilir. Öte yandan bahsi geçen proje, son dönemlerde giderek sıklaşan “reunion” tadında bir içerik de olabilir. Son olarak The Friends ve Harry Potter yapımları için benzer programlara imza atılmıştı. Ünlü sitcom’un “hangi formatta” geri döneceğini ise zaman gösterecek.

Seinfeld’ın geri dönme ihtimalini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aynı kadro olursa tadından yenmez.

  2. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Jerry 69, Elaine 62, George 64, Kramer 74 yaşında. Sadece finalle ilgili tek bölümlük bir flashback olabilir ama birkaç bölümlük uzun bir yapım bana ihtimalmiş gibi gelmedi.

  3. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Mavi gömlekli arkadaşın olduğu bir kesit denk gelmişti instada gezerken. Bu kadar rahat ayrılık kararı karşılayan başka bir insan görmemiştim o zamana kadar. Ne kadar da rahat ne kadar da medeniydi reis.

  4. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Hayatım boyunca Seinfeld kadar seveceğim bir yapım olacağına inanmıyorum. O arkadaş Jerry. Çok daha absürt kişilikler var. Ve 89-98 arası bir yapım oluşu 2023’te bile zerre rahatsız etmez. Rahatlıkla tavsiye ederim izlenmesini. Hiçbir konusu yok dizinin tamamen izlediğiniz afalattan cinsten kişilik özellikleri üzerine dönüyor dizi. O kesitin 9 sezonluk halini düşün yani izlemeye değmez mi xd

  5. Avatar for Epichan Epichan dedi ki:

    Ben daha tüm sezonları bitirmedim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wonka - Roald Dahl Uyarlama - Yeni Fragman

Timothée Chalamet’li “Wonka” Filminden Yeni Fragman Paylaşıldı

Warner Bros., Universal Pictures Satın Alma

Warner Bros. Stüdyosu, Hollywood’un Bir Başka Devi Universal Pictures’a Satılabilir