in ,

Warner Bros. Stüdyosu, Hollywood’un Bir Başka Devi Universal Pictures’a Satılabilir

Warner Bros. yakın bir zaman içerisinde el değiştirebilir. Şirketin bazı çalışanları, Universal Pictures’ın tarihi stüdyoyu satın alacağını düşünüyor.

Warner Bros., Universal Pictures Satın Alma
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros., Universal Pictures tarafından satın alınabilir. Hollywood tarihinin en önemli satın alımlarından birisi çok yakında gerçekleşebilir.

Warner Bros. stüdyosu 1923 yılında kuruldu ve 100 yıllık tarihiyle Hollywood’un bel kemiği sayılabilecek bir statüye yükseldi. Bünyesinde DC Comics’ten HBO’ya birçok dev marka bulunduran stüdyonun çatı şirketi WarnerMedia geçen yıl Discovery Inc. ile birleşmiş ve Warner Bros. Discovery adını almıştı.

Bu dev birleşmeyle birlikte şirketin başına Discovery’nin CEO’su David Zaslav geçmiş ve firmanın tüm alt bileşenlerini yeniden yapılandırmaya başlamıştı. Ortaya atılan iddialar WBD’nin ana stüdyosunu en büyük rakiplerinden birisine satabileceğini söylüyor.

- Reklam -

Universal Pictures

Variety’nin haberine göre bazı Warner Bros. çalışanları tarafından öne sürülen iddialar şirketin Universal Pictures’a satılabileceğini işaret ediyor.

100 Yıllık Warner Bros. En Büyük Rakiplerinden Universal’a Satılabilir

Aquaman 2 ve DC Studios’un karmaşık durumuna odaklanan raporda, bazı WB çalışanlarının başka bir şirketin iki yıl içinde stüdyoyu satın alacağına ve bu firmanın Universal olacağına yer veriliyor.

Warner Bros.; Universal Pictures, Paramount Pictures, Walt Disney Studios ve Sony Pictures ile birlikte modern Hollywood’un en büyük beş stüdyosundan biri olarak tanınıyor.

Bununla birlikte, Hollywood stüdyo sistemindeki büyük değişimler ABD’denin film endüstrisi tarihi boyunca sıkça yaşanıyor. Daha sonra 20th Century Fox olarak anılan Fox, Büyük Beşli’den birisiydi ve 2019’da Walt Disney tarafından satın alındı. Geçen yılların bir başka büyük satın alımı ise Amazon’un Metro-Goldwyn-Mayer’ı 8.45 milyar dolar karşılığında satın almasıydı.

- Reklam -

Warner Bros., Universal Pictures Satın Alması

Öte yandan Universal’a yapılacak olası bir satışın Warner Bros. içerikleri ve bir bütün olarak film endüstrisinin yapısı üzerinde büyük etkileri olacağı öngörülüyor. Warner Bros. şu anda HBO’nun yanı sıra tüm DC Comics mülklerinin haklarına da sahip. Warner Bros’un Universal’a satılması hâlinde, aralarında The Last of Us ve House of the Dragon gibi popüler dizilerin de bulunduğu pek çok yapım başka bir stüdyonun kontrolüne geçmesiyle tehlikeye girebilir.

DC Studios Bilmecesi

Wall Street analisti Rich Greenfield, stüdyoların geleceğine dair değerlendirmede, “Sahibi David Zaslav, Brian Roberts ya da bir başkası olsa da birinin DC’yi yönetmesi gerekiyor,” ifadesini kullanıyor.

Greenfield’ın makalesinde ayrıca DC Studios’un yönetimi konusunda kafa karışıklığı yaşandığına da yer veriyor. Kevin Feige’nin Marvel Studios’taki hakimiyetine atıfta bulunan analist, James Gunn ve Peter Safran’ın DC Studios’un başına geçmesine rağmen Max kanalının da süreçte söz sahibi olduğuna dikkat çekiliyor. Bununla birlikte Max’ten bir kaynak, Gunn, Safran ve Max yöneticileri Sarah Aubrey ile Casey Bloys arasındaki işbirliğinin şu ana kadar sorunsuz olduğunu belirtiyor.

Bahsi geçen boyutta bir satışın sinema sektörünü nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla gelişme için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant, Comic Book

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İnşallah satılır da şu saçma sapan projelerden kurtuluruz. Koskoca şirketi bir çocuk yönetse daha iyi yönetir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Seinfeld Dizisi Geri Donuyor Olabilir

Bir Döneme Damga Vuran Sitcom Dizisi “Seinfeld” Geri Dönüyor Olabilir

Orphan Black: Echoes Fragmanı

“Orphan Black” Geri Dönüyor: Krysten Ritter’lı Yeni Spin-off “Echoes”tan İlk Fragman