in , ,

Timothée Chalamet’li “Wonka” Filminden Yeni Fragman Paylaşıldı

Wonka filminden ikinci fragman yayınlandı. Yönetmenliğini Paul King’in üstlendiği yapım, “Charlie’nin Çikolata Fabrikası”nın öncülü niteliğinde.

Wonka - Roald Dahl Uyarlama - Yeni Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Wonka filmi için yeni bir fragman paylaşıldı. Timothée Chalamet’nin ikonik karakter Willy Wonka’ya hayat verdiği yapım ilhamını Roald Dahl’ın klasik hikâyesinden alıyor.

Galli yazar Roald Dahl’ın 1964 senesinde okurlarla buluşan Charlie and the Chocolate Factory kitabı, beyaz perdeye ilk defa 1971’de Mel Stuart tarafından taşındı. Yapımda Wonka’ya Gene Wilder hayat verdi. Eserin ikinci uyarlaması ise Tim Burton tarafından 2005’te yapıldı ve yeni macerada şapkayı takan Johnny Depp oldu.

Roald Dahl eserleri birbiri ardına hem beyaz perdeye hem de dijital ortamlara çıkmaya devam ederken Charlie and the Chocolate Factory’nin spin-off’u için ilk hamle 2016’da geldi. Harry Potter filmleriyle tanınan David Heyman’ın yapımcı koltuğuna geçtiği Wonka’nın yönetmenliğine ise Paddington ve The Mighty Boosh ile tanınan Paul King getirildi.

- Reklam -

Wonka - Roald Dahl Uyarlama Film - Yeni Fragman

Şapkanın son sahibi ise Dune, Call Me Your Name ve Beautiful Boy ile tanınan Timothée Chalamet oldu.

İzleyicileri meşhur Çikolata Fabrikası’nın kuruluş günlerine götüren orijin filmi Wonka, ünlü tariflerin nasıl geliştirildiğini ve genç Willy Wonka’nın Umpa Lumpalar ile tanışma macerasını takip ediyor.

Wonka Filminden Yeni Fragman | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

.

Yayınlanan yeni fragman, filmin başkarakterinin genç ve şaşkın Willy’den ünlü çikolatacı Wonka’ya uzanan yolculuğuna dair ipuçları veriyor. Tanıtım Willy ve Umpa Lumpalar’ın ilk karşılaşmalarına  bir bakış atarken, Willy’nin çalışkanlığını ve sihirli yeteneklerini de gözler önüne seriyor. Karakter dünyanın “en iyi çikolatacısı” hâline geldikçe, kasaba halkının bazı üyelerinin onu kıskandığı ve çikolata satmasını engellemeye çalıştığı da dikkat çekiyor. Fragman ayrıca Olivia Colman ve Rowan Atkinson’ın karakterlerine dair de görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Film “sihir ve müziğin, kargaşa ve duygunun sarhoş edici bir karışımı” olarak tanıtılıyor. Öte yandan yapımda birkaç şarkı performansı yer alsa da filmin tamamının bir müzikal olmayacağı da anlaşılıyor.

- Reklam -

Wonka 2023 - Timothée Chalamet - Fragman

Chalamet’nin yanı sıra yapımda Noodle rolünde Calah Lane, Arthur Slugworth rolünde Paterson Joseph, Prodnose rolünde Matt Lucas, Ficklegruber rolünde Mathew Baynton, Willy’nin annesi rolünde Sally Hawkins, rahip rolünde Rowan Atkinson ve Umpa Lumpa rolünde Hugh Grant yer alıyor.

Oyuncu kadrosunda ayrıca Olivia Colman, Keegan-Michael Key, Jim Carter, Tom Davis, Natasha Rothwell, Rich Fulcher, Rakhee Thakrar, Kobna Holdbrook-Smith, Simon Farnaby, Colin O’Brien ve Ellie White bulunuyor.

Yapım henüz vizyona girmemiş olsa da geçen eylül ayında devam filminin geliştirme aşamasına geçmiş olabileceğine dair haberler paylaşılmıştı.

Wonka filmi 15 Aralık 2023 tarihinde sinema salonlarında gösterime girecek.

Sizin yapımdan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Julio Cortázar Yayımlanmamış Öyküleri Keşfedildi

Çöpe Gitmekten Son Anda Kurtarıldı: Julio Cortázar’ın Daha Önce Yayımlanmamış 7 Öyküsü Keşfedildi

Seinfeld Dizisi Geri Donuyor Olabilir

Bir Döneme Damga Vuran Sitcom Dizisi “Seinfeld” Geri Dönüyor Olabilir