in , ,

Spotify, Premium Abonelerine 150 Bin Sesli Kitaplık Arşivinden Ayda 15 Saatlik Dinleme Süresi Hediye Ediyor

Spotify, sesli kitap uygulamasını yeniledi. Platform, aboneleriyle 150 bin kitaplık sesli kitap arşivini paylaşmaya hazırlanıyor.

Spotify Sesli Kitap Hizmeti
- Reklam -
- Reklam -

Spotify, sesli kitap uygulamasına yeni bir güncelleme getirdi. Dijital platformun ilk defa geçen yıl kullanıma dahil ettiği bu özelliği abonelerine çeşitli avantajlar sağlayacak şeklide revize edildi.

Popüler müzik ve podcast uygulaması, sesli kitap pazarındaki hacmini güçlendirecek yeni bir adıma imza atıyor.

Platform, Premium üyelerine 150 bin kitaplık bir sesli arşiv sunacak. Kullanıcılar bu içerik havuzu içerisinde her ay 15 saat boyunca ek ödeme yapmadan kitap dinleyebilecek. Aboneler daha fazla tüketim yapmak için ise ek paketler satın almak durumunda kalacak.

- Reklam -

Spotify geçen sene kullanıcılarına 300 bin sesli kitabı direkt olarak satın alıp dinleyebilecekleri yeni özelliğini tanıtarak bu pazara ilk adımını atmıştı. Öte yandan şirket Haziran 2022’de sesli kitap dağıtıcısı Findaway’i 119 milyon dolara bünyesine katmıştı.

Spotify Sesli Kitap Premium Abone

Bu hamleyle birlikte platform yeni kataloğunun yaklaşık yarısını Premium aboneliğinin bir parçası olarak dinleyicilere sunabilecek.

Spotify, Sesli Kitap Hamlesi ile Ses Getirdi

Spotify sesli kitap uygulamasını tüm Premium bireysel hesapların yanı sıra Aile ve Çoklu hesaplar için de geçerli olacak şekilde uygulayacak. Ücretli abonelik sahipleri ayda 15 saat kitap dinleme imkânına sahip olacak. Özellik ilk etapta Birleşik Krallık ile Avustralya’da yayına girecek ve bu yılın ilerleyen günlerinde ABD’de de kullanıma açılacak.

Spotify yaptığı duyuruda şu ifadeleri kullandı:

“Kişiselleştirilmiş müzik, podcast ve sesli kitapları tek bir platformda sunmanın, en sevdiğiniz sanatçılar, podcast yayıncıları, içerik oluşturucular ve yazarlarla tek bir noktada bağlantı kurmanız için size üstün bir yol sunduğuna inanıyoruz.

- Reklam -

“Sadece en sevdiğiniz yazarların eserlerini dinlemekle kalmıyor, aynı zamanda hayranların bir hikâyenin en küçük ayrıntılarını incelediği ve uygulamadan ayrılmadan her cümledeki gizli anlamı bulduğu podcast’lere de erişebiliyorsunuz.”

Spotify Sesli Kitap Premium

Premium’a Dahil olarak işaretlenen tüm sesli kitaplar Spotify Premium kataloğunda mevcut olacak. Uygulama ayrıca kitapların çevrimdışı dinlemede kullanılabilmesi için indirme işlemine de izin verecek. Bununla beraber kalınan yerden devam edilebilmesi için otomatik bir yer imi özelliği de içerecek.

Şirketin sesli kitap arşivi şu anda Hachette, HarperCollins Publishers, Macmillan, Penguin Random House, Simon & Schuster ve RB Media gibi büyük yayıncıların birçok eserine ev sahipliği yapıyor.

Hizmetin Türkiye’de ne zaman yürürlüğe gireceği ve Türkçe eserler içerip içermeyeceği ise şu an için bilinmiyor.

Spotify’ın yeni sesli kitap güncellemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for abkaen2 abkaen2 dedi ki:

    Türkiye’de de olsa çok iyi olur.

  2. Avatar for alper alper dedi ki:

    Gençlik zamanları düzenli olarak kitapevinde 30- 40 dakika “takılıp” okuduğum dergiler / kitaplar gibi bir uygulama olmuş. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzak Dünyalar - Doğu Yücel | Yazarının Kaleminden

Uzak Dünyalar – Doğu Yücel | Yazarının Kaleminden: “Her Kitap Ayrı Bir Macera”

PokeTsume Dizisi - Pokemon Fragman

Pokémon Evreninde Geçmeyen Pokémon Dizisi “PokeTsume”dan Fragman Yayınlandı