in ,

Stephen King’den “American Fiction” Filmine Övgü: “Tek Kelimeyle Muhteşem”

Stephen King, Cord Jefferson’ın komedi ve drama türlerini buluşturduğu “American Fiction” filminden övgüyle bahsetti.

Stephen King - American Fiction Yorumu
- Reklam -
- Reklam -

Stephen King, yayıncılık sektörünün ikiyüzlülüğünü hicveden yeni sinema filmi American Fiction’dan övgü dolu sözlerle bahsetti.

The Stand (Mahşer), Pet Sematary (Hayvan Mezarlığı), It (O) ve The Dark Tower (Kara Kule) gibi eserlerle adını korku ve fantazi edebiyatının zirvelerine yazdıran Stephen King, izlediği dizi ve filmlere dair görüşlerini sık sık sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Son olarak ilaç sektörünün perde arkasını anlatan Netflix dizisi Painkiller’ı öven yazar son olarak X (eski Twitter) hesabı üzerinden ABD’de vizyona yeni giren American Fiction hakkında konuştu.

- Reklam -

Stephen King - American Fiction Yorum

Cord Jefferson’ın yazıp yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği American Fiction filmi, şimdiden birçok ödüle değer bulundu ve Altın Küre dahil birçok yarışmada adaylıklar aldı.

Jeffrey Wright, Tracee Ellis Ross, John Ortiz, Erika Alexander, Leslie Uggams ve Adam Brody gibi oyunculara kadrosunda yer veren yapım bir övgüyü de Stephen King’den kaptı.

Stephen King, “American Fiction” Filmini Değerlendirdi

Stephen King, kendisini takip eden 7 milyonu aşkın takipçisine American Fiction’ı övdü.

“Tek kelimeyle muhteşem. O kadar sıcak ve içten ki hicvindeki keskin dişleri neredeyse fark bile etmiyorsunuz. Leslie Uggams kalbimi çaldı.”

Sinema yazarlarının “yılın en komik filmleri arasında” andığı American Fiction, yayıncılık sektörüne getirdiği eleştirilerle dikkat çekiyor.

- Reklam -

American Fiction

Yapımın başrolünde Westworld, The Batman ve Basquiat gibi yapımlarla tanınan ödüllü oyuncu Jeffrey Wright yer alıyor. Wright filmde Thelonious ‘Monk’ Ellison adlı hayal kırıklığına uğramış bir yazarı canlandırıyor. Ellison, bir takma ad kullanarak yayıncılık sektöründe siyah bireylerden beklenenleri altüst eden tuhaf bir kitap yazıyor. Bu eser, onu tuhaf bir içsel yolculuğa ve hiciv dolu bir sektör eleştirisine sürüklüyor.

Açılışını Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren yapım, Oscar yarışında da önemli adaylar arasında görülüyor. American Fiction filmi ABD’de 15 Aralık 2023 tarihinde vizyona girdi. Yapımın Türkiye için belirlenmiş bir yayın tarihi şimdilik bulunmuyor.

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Stephen King’in önerdiği American Fiction filmine dair sizin yorumlarınız neler? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Dread Central

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gizli Defterler - Sebastian Barry | Haftanın Kitabı #301

Gizli Defterler – Sebastian Barry | Haftanın Kitabı #301

Joker 2: Folie à Deux Filminden Yeni Fotoğraflar

“Joker: Folie à Deux” Filminden Joaquin Phoenix ve Lady Gaga’lı Yeni Fotoğraflar