in , ,

2022’ye Damga Vuran Bağımsız Oyunlardan “Stray” Filme Uyarlanıyor

“Stray” animasyon filmi oluyor. 2022’nin ödüllü bağımsız oyunu, oyuncuların bir kediyi kontrol etmesi ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Stray Film Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

Bağımsız oyun dünyasının dikkat çeken yapımlarından biri olan Stray, sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Annapurna Animation stüdyosu, oyunu bir animasyon film haline getirmeye karar verdi.

2022 yılında piyasaya sürülen Stray, BlueTwelve Studio tarafından geliştirilen ve ödüller kazanan bir macera oyunu olarak biliniyor. Oyunda oyuncular, robotlar ve mutant bakterilerle dolu bir yer altı şehrini keşfetmek için bir kediyi kontrol ediyorlardı. Kedinin macerası, dost bir drone olan B-12’nin yardımıyla şekilleniyordu. Oyun, oyunculara kendilerini sevimli bir kedi karakterinin bakış açısından dünyayı keşfetme fırsatı sunuyordu.

Bu ilginç oyunun başarısı üzerine Annapurna Animation stüdyosu, Stray’i bir animasyon film olarak yeniden hayata geçirmeye karar verdi. Stüdyo yöneticilerinden Robert Baird, oyunun insan olmayan karakterlerle insanlığın ne anlama geldiğini anlatan özel bir hikâyeye sahip olduğunu vurguluyor. BlueTwelve’in oyunu, iyimserliğin bir direniş biçimi olduğu bir anlatı konsepti olan “bir tür ’hopepunk’ havasına” sahip olarak tanımladığını açıklıyor.

- Reklam -

“Bu terimi seviyorum, hopepunk. Eğer bu uyarlamanın hakkını verebilirsek, bu şimdiye kadar yapılmış ilk ve en iyi hopepunk filmi olacak.”

Stray Film Oluyor

Stray oyununu animasyon filmine dönüştürmek, hem mizahi bir dinamik sunmak hem de oyunun özünü korumak açısından zor bir görev olacak. Ancak ekip bu zorluğun üstesinden gelmek istiyor.

Stüdyo Stray Filmi Dışında Birçok Farklı Proje Hazırlıyor

Annapurna Animation stüdyosu Stray dışında de birçok projeye imza atmayı planlıyor. Bunlar arasında Buz Devri’nin yönetmeni Chris Wedge’in yeni filmi FOO ile Nimona gibi başarılı projelere imza atmış olan yönetmen Nick Bruno’nun yeni orijinal animasyon filmi bulunuyor.

- Reklam -

Stüdyo ayrıca bağımsız oyun dünyasının en dikkat çeken yapımlarından bazılarını animasyon film projelerine uyarlamayı düşünüyor. Stüdyo yöneticileri, bu oyunların başarılarını ve oyunların neden bu kadar popüler olduğunu anlamayı ve bu başarılı oyunları saygıyla sinemaya taşımayı hedefliyorlar.

2022'ye Damga Vuran Bağımsız Oyunlardan "Stray" Filme Uyarlanıyor

Annapurna Animation stüdyosu, bağımsız oyunların ve yaratıcı animasyon filmlerin dünyasına yeni bir soluk getirme amacıyla, deneyimli yönetmenler ve yetenekli ekibin katılımıyla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.

Stray’in animasyon formatta sinemaya gelecek olması konusunda sizler ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni sinema haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Entertainment Weekly

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Starfield Oyunu Hayat Kurtardı

“Starfield” Hayat Kurtardı: Bir Reddit Kullanıcısı Gece Çıkan Yangından Oyun Sayesinde Nasıl Kurtulduğunu Anlattı

Band of Brothers Dizisi Hakkında İlginç Bilgiler

Band of Brothers Hakkında 10 İlginç Bilgi