in ,

Netflix, Apple TV+ ve Peacock, “StreamSaver” Çatısı Altında Ortak Abonelik Modeline Geçiyor

StreamSaver hizmeti yayına başlamaya hazırlanıyor. Comcast şirketi; Netflix, Apple TV+ ve Peacock servislerini tek abonelik paketinde buluşturuyor.

StreamSaver Netflix, Apple TV+ Peacock Ortak Paket
- Reklam -
- Reklam -

Comcast CEO’su Brian Roberts, StreamSaver adını taşıyacak ve büyük dijital yayın platformlarını ‘oldukça uygun’ bir ücretle tek pakette buluşturacak yeni abonelik hizmetini duyurdu.

Son yılların TV ve sinema kültürünü kökten değiştiren dijital yayın platformları, son dönemlerde ciddi sıkıntılar yaşıyor. Dev medya şirketleri çözümü konsolidasyonda arayışına devam ediyor. Son olarak Warner Bros. Discovery ve The Walt Disney Company; Max, Hulu ve Disney Plus’ı ortak bir abonelik modeli altında kullanıcılara sunma kararı aldı. Bu haberin hemen ardından Disney, Fox ve Warner Bros Discovery’den Venu Sports adlı ortak spor yayını hizmeti duyuruldu.

Şimdi ise ayakta kalma savaşında iddialı bir çözüm de Amerikan telekomünikasyon ve medya şirketi Comcast’ten geldi. Şirket bünyesinde Universal Pictures, NBC, NBCUniversal, Syfy, DreamWorks Animation, Illumination ve Peacock gibi saygın markaları barındırıyor.

- Reklam -

StreamSaver Netflix, Apple TV Peacock Ortak Paket

Comcast öncülüğünde hazırlanan StreamSaver girişimi; Peacock, Netflix ve Apple TV+’ı büyük bir indirim eşliğinde ve ortak paket içerisinde kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.

Comcast CEO’su Brian Roberts, New York’ta düzenlenen MoffettNathanson’ın 2024 Medya, İnternet ve İletişim Konferansı’nda açıklamalarda bulundu ve StreamSaver’ın tüm Comcast müşterilerine sunulacağını açıkladı.

StreamSaver Hizmeti Şimdilik Yalnızca ABD’de Geçerli

Roberts; Peacock, Netflix ve Apple TV+ gibi üç akış hizmetinin “bugün piyasada bulunan her şeyden çok daha düşük bir ücretle” sunulacağını söyledi. Daha sonra yapılan açıklamada, bu ücretin aylık 15 dolar olacağı belirtildi. Amerikalı kullanıcılar, bu hizmetleri toplu şekilde alarak %35 oranında tasarruf edebilecek.

Buna ek olarak Comcast, Netflix ve Apple TV+’ı, Peacock ve 40 ücretsiz, TV kanalını içeren Now TV yayın akışı hizmetine ayda 30 dolara kullanıma açacak.

- Reklam -

Roberts, “Bu bir tanıtım ücreti değil, gündelik bir fiyatlandırma. Amacımız tüketicilere değer katmak ve diğer şirketlerin akış işlerinden bazı paylar elde edebilmek,” değerlendirmesinde bulundu.

“60 yıldır video formatını başarılı ve yaratıcı bir şekilde pazarlıyoruz ve bu, bunun son halkası. Girişimin oldukça cazip bir paket olacağını düşünüyorum.”

StreamSaver Netflix, Apple TV+ Peacock Paket

Comcast’in StreamSaver indiriminden yararlanmak için şimdilik Comcast’in Xfinity İnternet ve/veya Xfinity TV abonesi olunması gerekiyor. Bahsi geçen hizmet de ABD ile sınırlı. Ancak yakın gelecekte, medya devleri kurulan ortaklıkları dünya çapına taşımak için yeni çözümler aramaya devam edecek.

Siz Comcast’in bu abonelik hizmeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dinozor Derisinde Hem Tüy Hem Pul Bulundu

Gizli Kalmış Hazine: Oldukça İyi Korunmuş Dinozor Derisinin Hem Tüy Hem de Pul İçerdiği Ortaya Çıktı

Şahmaran 2. Sezon Yayın Tarihi

Serenay Sarıkaya’nın Başrolünde Yer Aldığı Mitoloji Temalı “Şahmaran” Dizisinde 2. Sezon Tarihi Belli Oldu