in ,

Suzanne Collins’ten Yeni “Açlık Oyunları” Romanı Geliyor: Çıkış Tarihi Belli Oldu

Sunrise on the Reaping duyuruldu. Suzanne Collins, yeni Açlık Oyunları macerasının ne zaman çıkacağını ve hangi zaman aralığını kapsayacağını açıkladı.

Sunrise on the Reaping Suzanne Collins Yeni Açlık Oyunları Romanı
- Reklam -
- Reklam -

Yeni Açlık Oyunları romanı Sunrise on the Reaping geliyor. Suzanne Collins, 18. yüzyıl İskoç filozoflarından ilham alarak Panem’in harap olmuş post-apokaliptik dünyasına geri dönüyor.

Scholastic Yayınevi, Suzanne Collins’in büyük ilgi gören serisinin beşinci kitabı olan Sunrise on the Reaping’in (Hasatta Gün Doğumu) 18 Mart 2025’te yayımlanacağını duyurdu. Yeni kitap, 2008 yılında yayımlanan ilk Açlık Oyunları romanından 24 yıl öncesini ve 2020’de yayımlanan The Ballad of Songbirds and Snakes’ten (Kuşların ve Yılanların Şarkısı) 40 yıl sonrasını anlatacak.

Collins, bu defa Yunan mitolojisi ve Roma gladyatör oyunlarından değil, İskoç Aydınlanması filozofu David Hume’dan ilham alıyor. Hume’un “çokların azlar tarafından kolayca yönetilmesi” fikri, romanın merkezinde yer alıyor.

- Reklam -

Collins yeni romanında propagandanın kullanımı ve anlatıyı kontrol edenlerin gücü üzerine daha derin bir inceleme yapma fırsatı bulduğunu belirtti. “Gerçek mi, değil mi?” sorusunun her geçen gün daha da önemli hâle geldiğini ifade eden yazar, modern dünyanın karşı karşıya olduğu bilgi kirliliğinin de romanın temalarından biri olduğunu vurguladı.

Açlık Oyunları Sunrise on the Reaping Suzanne Collins

Yeni Açlık Oyunları Romanı “Sunrise on the Reaping”in Film Uyarlaması Yolda

Yeni duyurulan romanın film hakları hakkındaki ilk açıklama da fazla zaman kaybedilmeden yapıldı. Lionsgate, serinin yeni halkasını beyaz perdeye taşımak üzere çalışmaların başladığını duyurdu. Sunrise on the Reaping filmi 20 Kasım 2026 tarihinde vizyona girecek.

Jennifer Lawrence’ın Katniss Everdeen’i canlandırdığı Açlık Oyunları, Ateşi Yakalamak ve Alaycı Kuş filmleri gişede büyük bir başarıya ulaşmıştı. The Ballad of Songbirds and Snakes’in film uyarlaması da önceki yıl gösterime girmiş ve başrollerini Tom Blyth ile Rachel Zegler paylaşmıştı.

- Reklam -

İlk dört Açlık Oyunları kitabı dünya çapında 100 milyondan fazla kopya sattı ve onlarca dile çevrildi. Collins, 2010 yılında yayımlanan Alaycı Kuş’tan sonra seriyi bitirdiğini açıklamış ve farklı projelere yöneleceğini belirtmişti. Ancak 2019’da serinin hayranlarını şaşırtarak The Ballad of Songbirds and Snakes üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bahsi geçen bu kitap 2020’de okurlarla buluştu.

Yeni Açlık Oyunları Romanı Sunrise on the Reaping Haymitch Abernathy

Yeni romanın, İkinci Çeyrek Asır Oyunları’nı anlatacağı ve bu dönemlerde yaşayan karakterlere odaklanacağı biliniyor. Bu, ana serinin karakterlerinden Haymitch Abernathy’nin de geri dönebileceği anlamına geliyor. Yeni macera 50. Açlık Oyunları’nın hasat sabahında başlayacak. Collins’in açıklamalarına göre, hikâye anlatısının kontrolü ve propagandanın gücü gibi temalar, romanın merkezinde yer alacak.

Yeni Açlık Oyunları kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynaklar: ABC, Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Coherence Devam Filmi Geliyor: Bilimkurguya Yeni Soluk

Bilimkurgu Filmi “Coherence”, 10 Yılın Ardından Devam Filmine Kavuşuyor

Dijital Oyunlar 3.0 Oynanış ve Mekanik - Kolektif

Video Oyun Mekaniklerinin Zaman İçerisindeki Değişimini Ele Alan “Dijital Oyunlar 3.0 Oynanış ve Mekanik” Çıktı