in , ,

Taylor Swift’in Ünlü Şair Emily Dickinson’ın Uzaktan Akrabası Olduğu Ortaya Çıktı

Taylor Swift’in soyağacını araştıran bir şirket, ünlü pop sanatçısının Amerikalı şair Emily Dickinson ile olan uzaktan akrabalığını ortaya çıkardı.

Taylor Swift - Emily Dickinson Akraba
- Reklam -
- Reklam -

Taylor Swift’in Amerikan edebiyatının unutulmaz şairlerinden Emily Dickinson ile uzaktan akraba olduğu öğrenildi. Ünlü müzisyen, yakında yayınlanacak albümüne The Tortured Poets Department (İşkence Gören Şairler Departmanı) adını vermişti.

İnsanların soyağaçlarının izini süren Ancestry şirketi, son dönemlerde pop müziğe damga vuran sanatçılardan Taylor Swift’in ünlü şair Emily Dickinson ile uzaktan akraba olduğuna dair kanıtlar buldu.

Ancestry Instagram hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

- Reklam -

“Sakin olmamız gerekiyor… ama BÜYÜK bir haberimiz varken nasıl sakinleşebiliriz? Ünlü Amerikalı şairler Taylor Swift ve Emily Dickinson 6. dereceden kuzenler.”

Taylor Swift, Emily Dickinson’ın Uzaktan Akrabası Çıktı

1830-1886 yılları arasında yaşayan Emily Dickinson, ölümü bir at arabası sürücüsü olarak tasvir ettiği Because I could not stop for Death ve Hope’ is the thing with feathers (Umut, O Tüylü Şey) gibi şiirlerle tanınıyor.

Ancestry’ye göre Swift ve Dickinson 17. yüzyılda yaşamış bir İngiliz göçmenin soyundan geliyor. Swift’in 9. büyük büyükbabası ve Dickinson’ın 6. büyük büyük büyükbabası Windsor, Connecticut’a ilk yerleşen insanlardan biri.

Taylor Swift - Emily Dickinson Akraba - Kuzen

Sanatçının Swiftie olarak anılan hayranları, iki isim arasındaki bağlantıyı uzun zamandır gündeme taşıyordu.

Swift’in 2020 yılında yayınlanan Evermore isimli albümü, Dickinson’ın doğum günü 10 Aralık’ta duyurulmuştu. Bazıları ise albümün adının şairin One Sister Have I in Our House şiirinden geldiğini savunuyor.

Evermore’dan iki yıl önce Swift, Nashville Songwriters Association International tarafından verilen bir ödülde Dickinson’a atıfta bulunmuştu.

- Reklam -

Taylor Swift - Emily Dickinson Akrabalık

Swift, şarkı sözlerini yazarken elinde farklı türden kalemler tuttuğunu hayal ettiğinden bahsetmişti. Buna göre Swift’in sözleri tüy kalem şarkı sözleri, dolma kalem şarkı sözleri ve parıltılı jel kalem şarkı sözleri olarak sınıflandırılıyordu.

“Eğer şarkı sözlerim Emily Dickinson’ın büyük büyükannesinin dantel perde dikerken yazdığı bir mektuba benziyorsa, bu benim dolma kalem türünde yazdığım anlamına gelir.”

Sanatçı bununla birlikte Evermore’dan Ivy’nin de bu kategoriye girdiğini açıklamıştı.

Daha önce Shakespeare uzmanı Sör Jonathan Bate, Taylor Swift’i Shakespeare ile kıyaslamış ve sanatçı için “gerçek bir ozan” tanımlamasını yapmıştı.

Taylor Swift’in Amerikalı şair Emily Dickinson ile uzaktan akraba çıkması hakkında sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: CNN

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kayıp Rıhtım ile Haftalık Programı Geekyapar YouTube

Geekyapar! YouTube Kanalında Yeni Program: “Kayıp Rıhtım ile Haftalık”

San Jose Kalyonu - Kolombiya

20 Milyar Dolarlık Hazine Saklıyor: 1708’de Karayipler’de Batan İspanyol Gemisi Gün Yüzüne Çıkarılacak