in ,

Muhabir Souad Mekhennet’in Ödüllü Anı Kitabı “Tek Başına Geleceksin Dediler” Türkçede

Tek Başına Geleceksin Dediler Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Ödüllü muhabir Souad Mekhennet imzalı eser Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Tek Başına Geleceksin Dediler - Souad Mekhennet
- Reklam -
- Reklam -

Tek Başına Geleceksin Dediler kitabı Türkçe raflarındaki yerini aldı. Ödüllü muhabir Souad Mekhennet’in kaleme aldığı ve Epsilon Yayınevi etiketiyle dilimize kazandırılan eser, yazarın cihat cephesindeki anılarını içeriyor.

Cezayir kökenli bir Alman gazeteci ve yazar Souad Mekhennet, 1978 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde doğdu. Kökenleri Cezayir, Türkiye ve Almanya’ya dayanan Mekhennet Almanya’da büyüdü ve eğitiminden sonra gazetecilik kariyerine başladı.

Kariyeri boyunca çeşitli önemli medya kuruluşlarında çalıştı. Washington Post, New York Times gibi saygın gazetelerde ve televizyon kanallarında (CNN, ZDF gibi) muhabirlik yaptı. Özellikle Ortadoğu’daki olaylar, terörizm, radikalizm gibi konularda derinlemesine araştırmalar yapmasıyla tanındı.

- Reklam -

Aynı zamanda Tek Başına Geleceksin Dediler adlı kitabın da yazarı olan isim, bu kitabında radikal İslamcı gruplarla röportaj yapma deneyimlerini ve terörle mücadeledeki rolünü anlatıyor. Hem İngilizce hem de Almanca olarak yayımlanan kitap, yıllar sonra Türkçe baskısıyla okurlara sunuluyor. Çıktığı yıl Guardian, Washington Post, Christian Science Monitor ve Publishers Weekly gibi birçok kurum tarafından yılın en iyi kitabı seçildi.

Orijinal adı I Was Told to Come Alone olan ve ilk defa Haziran 2017’de yayımlanan kitabın tanıtım yazısına aşağıdan göz atabilirsiniz:

Tek Başına Geleceksin Dediler - Souad Mekhennet Anı Kitabı

Tek Başına Geleceksin Dediler – Souad Mekhennet | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

“Tek başına geleceksin dediler. Kimlik taşımayacaktım. Cep telefonumu, ses kayıt cihazımı, saatimi ve çantamı otelde bırakacaktım…”

Almanya’da doğup eğitim görmüş olan Washington Post muhabiri Souad Mekhennet, hem Batılı hem Müslüman biri olarak yetiştirilmenin avantajlarını da dezavantajlarını da hayat boyu kalbinde taşıyor. Yine de birbirlerini anlamamakta olağanüstü biçimde ısrarcı olan bu iki kültürün uç noktaları arasında arabulucu olmanın yollarını aramaktan asla vazgeçmiyor.

Bu etkileyici ve insanı derinden sarsacak anı kitabında Mekhennet’in 11 Eylül komplocularının radikalleştiği Alman mahalleleri turlarına, Sünnilerle Şiilerin birbirine düştüğü Irak sokaklarındaki gezintilerine ve IŞİD’in Türkiye/Suriye sınır bölgesinde son bulan cihat hatlarının ötesine yaptığı yolculuğuna tanıklık ediyoruz.

Mekhennet’in geçmişi ve etnik kimliği, Batılı gazetecilerle konuşmayı reddeden ve dünyanın en çok aranan adamlarıyla görüşebilmesinin kapılarını aralıyor. El Kaide, Taliban ve IŞİD gibi örgütlerin kalbine inip örgütlerdeki önemli isimlere ulaşmak için canını tehlikeye atmaktan da çekinmiyor. Ona tek başına geleceksin diyorlar. Onu neyin beklediğini bilmese de gidiyor.

Souad Mekhennet, kendisini an be an geliştirip dönüştüren yolculuğunu bizimle paylaşırken, uğursuz manşetlerin ardındaki insanları da tüm gerçekliğiyle önümüze seriyor. Onun hikâyesi, kitabı bitirdikten sonra öyle hemen etkisinden çıkamayacağınız sarsıcı bir hikâye.

Tek Başına Geleceksin Dediler - Souad Mekhennet

- Reklam -

Tek Başına Geleceksin Dediler Hakkında Ne Dediler?

“Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki cihatçı ağların merkezlerinden büyüleyici ve bazen de şok edici bir röportaj ve anı karışımı … Mekhennet’in modern terörizm ve şiddet krizine dair samimi ve sürekli sorgulayan tekil bir bakış açısı var.” – The New Yorker

“Önemli bir liyakat eseri… Daha uygun bir yazar düşünülemezdi.. [Mekhennet] her şeyden önce cesur, becerikli, kurnaz ve yorulmak bilmeyen bir muhabir.” – The Washington Post

“Takdire şayan bir gazetecilik kitabından çok daha fazlası: Müslüman bir kadının dini adına cinayet işleyenleri anlamaya ve onların eylemlerini ait olduğu anlayışsız Batı dünyasına açıklamaya çalışmasının dikkate değer bir kaydı… Gözlemlerinde çok fazla bilgelik var.” – The Economist

“Etkileyici ve çağrıştırıcı…. birbirlerini sıklıkla yanlış anlayan kültürler arasında arabulucu bir ses.” – Chicago Review of Books

“Souad Mekhennet, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’da riskli birinci şahıs röportajları ve karşılaşmalarından oluşan parlak bir anlatı sunuyor.” – Elle

“Sert ve bilinçli bir hümanizm çığlığına şimdi her zamankinden daha fazla ihtiyaç var.” – Christian Science Monitor

“Bu düşündürücü anı kitabı, kitap kulübünüzün gece geç saatlere kadar sohbet etmesini sağlayacak.” – Bookish

Çevirisini Yeşim Öksüzoğlu’nun yaptığı kitabın editörlüğünü Selnur Güneş üstleniyor. Toplamda 412 sayfadan oluşan eser, Aralık 2023 itibarıyla Türkçe raflarındaki yerini almaya başladı.

Souad Mekhennet imzalı Tek Başına Geleceksin Dediler’in konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Enceladus Uydusu Dünya Dışı Yaşam İzleri Taşıyor Olabilir

Yeni Gözlemler Satürn’ün Uydusu Enceladus’ta Yaşamın Bileşenlerine Dair Erişilebilir İzler Sunabilir

Mads Mikkelsen - Marvel Sinematik Evreni - Doctor Doom

Mads Mikkelsen, Marvel Sinematik Evreni’ne Yeni Bir Rolle Dönebilir