in , ,

“The Exorcist: Believer” Filminden İlk Fragman Yayınlandı: “Şeytan” Geri Dönüyor

The Exorcist: Believer filmi için ilk fragman yayınlandı. Ünlü korku serisi, yeni bir üçlemenin ilk adımını atmaya hazırlanıyor.

The Exorcist: Believer Fragman
- Reklam -
- Reklam -

The Exorcist: Believer filminden ilk fragman paylaşıldı. Şeytan serisi yıllar sonra yeni bir seri ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Yönetmen koltuğuna Halloween Kills’ten David Gordon Green’in geçtiği yeni The Exorcist serisi bir üçleme olarak tasarlanıyor.

Artık bir korku klasiği olarak anılan The Exorcist ilk filmi ile 1973’te beyaz perdeye konuk olmuş ve iki dalda Oscar ödülü (En İyi Ses ve En İyi Uyarlama Senaryo) kazanmıştı.  William Peter Blatty’nin 1971 kitabından uyarlanan film; gişede 440 milyon dolar hasılat yapmış ve kendine has bir evren kurmayı başarmıştı.

- Reklam -

1973, 1977 ve 1990 tarihlerinde yayınlanan üç filmi 2004 ve 2005 yıllarında iki öncül yapım takip etmişti. Hikâye ayrıca TV dizileriyle devam etmişti. Şimdi ise The Exorcist markası yeni bir üçleme ile bir kez daha sinema salonlarının yolunu tutuyor.

1973 tarihli orijinal filmin doğrudan devamı niteliğinde olan Believer’da Leslie Odom Jr. kızları “şeytan tarafından ele geçirilmiş” bir babaya hayat verecek.

The Exorcist: Believer Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube’dan izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

David Gordon Green, eski serilere geri dönen birçok yönetmenin aksine evreni sıfırlayıp hikâyeyi yeniden kurmak yerine ana öyküyü devam ettirmeyi tercih ediyor.

Yapımda çaresiz ebeveynler, Pazuzu olarak bilinen şeytani bir varlık tarafından ele geçirilmiş olan kızlarını kurtarmak için mücadele ediyor. 1973 yapımı orijinal film, bir korku filminin En İyi Film dalında Akademi Ödülü’ne aday gösterildiği nadir yapımlardan olmuştu. Öte yandan filmin popüler kültür ve korku sinemasındaki etkisi de yadsınamaz. The Exorcist: Believer da bu mirası devam ettirmeyi amaç ediniyor.

The Exorcist: Believer 2023

- Reklam -

Öte yandan yapımcı Jason Blum, ilk filmi görmemiş olan hayranlar için de güvence vermeyi ihmal etmemişti. Blum şöyle konuşmuştu:

“İlk filmi izlemiş olsun ya da olmasın, her iki izleyici grubunda da karşılık bulacak bir film çekmek istiyorum. İlk Exorcist’i bilen, seven ve bunu yaptığımız için öfkelense de kendisini bir şekilde sinema salonuna sürükleyen insanlar için bir yapmak istiyorum. Onların salondan mutlu ayrılmalarını istiyorum. Ayrıca The Exorcist’i hiç duymamış insanların da gerçekten keyif alacağı bir film ortaya koymayı istiyorum.”

Filmin oyuncu kadrosunda Leslie Odom Jr.’a Ellen Burstyn ile birlikte Ann Dowd, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Raphael Sbarge, Jennifer Nettles ve Okwui Okpokwasili eşlik ediyor.

The Exorcist: Believer Fragmanı

The Exorcist: Believer filmi 13 Ekim 2023 tarihinde sinema salonlarındaki yerini alacak. David Gordon Green’in Believer’ın ardından bir kez daha yönetmenlik koltuğuna geçeceği devam filmi Deceiver ise 2025 yılında izleyicilerle buluşacak.

The Exorcist: Believer hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, korku sinemasına dair daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İlk filmin tadı bunda yok gibi duruyor.

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    İşin ilginç tarafı Tanrı temalı filmler Şeytan temalı filmlerden daha azdır büyük ihtimalle.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Uzaylılarla İlk Temas Katliamla Son Bulabilir

Dünya Uzaylılarla İlk Temasa Hazır Değil: “Kolonizasyon ve Katliamla Sonuçlanabilir”

Christopher Nolan - James Bond Filmi

Christopher Nolan Gözünü James Bond’a Dikti: “İnanılmaz Bir Ayrıcalık Olurdu”