in ,

Christopher Nolan Gözünü James Bond’a Dikti: “İnanılmaz Bir Ayrıcalık Olurdu”

Christopher Nolan, bir James Bond filmi çekmeyi ‘inanılmaz bir ayrıcalık’ olarak tanımladı.

Christopher Nolan - James Bond Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Christopher Nolan şu sıralar son yapımı Oppenheimer ile hareketli günler geçirse de gelecek planlarına da açık kapı bırakıyor. Ünlü yönetmen, bir James Bond filmi yönetme fikrini değerlendirdi.

Nolan, Oppenheimer’dan önceki filmi Tenet hakkında konuşurken ilhamını 1977 tarihli James Bond yapımı The Spy Who Loved Me’den aldığını söylemişti. İngiliz film yönetmeni, bu açıklama sırasında sinemada izlediğini hatırladığı ilk yapımın da bu film olduğunu açıklamıştı.

2021 yılında Daniel Craig’in role veda ettiği 25. James Bond filmi No Time to Die ile ünlü seride bir dönem daha kapanmıştı. Yeni Bond’u hangi oyuncunun canlandıracağı bilinmezken yeni filmlere dair yönetmen ve senarist bilgisi de bulunmuyor.

- Reklam -

James Bond’a sevgisiyle bilinen Christopher Nolan, Oppenheimer’ın basın turları kapsamında bir James Bond filmi yönetme fikrine nasıl yaklaşacağı sorusuna yanıt verdi.

Christopher Nolan, Bir “James Bond” Filmi Yönetmek Hakkında Konuştu

İngiliz yönetmen şu şekilde konuştu:

“Bu filmlerin filmografime etkisi utanç verici biçimde ortada. Bir James Bond filmini yönetmek inanılmaz bir ayrıcalık olurdu. Aynı zamanda, böyle bir karakteri ele aldığınızda belli başlı kısıtlamalarla da karşılaşıyorsunuz.”

Christopher Nolan - James Bond Film

Nolan, James Bond’un mirasını üstlenmeye cesaret edecek her yönetmenin eldeki malzemeye “doğru tutumla” yaklaşması gerektiğini sözlerine ekledi.

“Yaratıcı hayatınızda ifade etmek istediklerinizi ifade edebileceğiniz ve uygun kısıtlamalar dahilinde bir şeye gerçekten dalabileceğiniz doğru an olmalı. Çünkü asla böyle bir şeyi üstlenip yanlış yapmak istemezsiniz.”

- Reklam -

Nolan ayrıca, Batman üçlemesini yönetmek için imza attığında da benzer bir sorumluluk hissettiğini sözlerine ekledi. Bununla birlikte herhangi bir projede yer alacaksa, yaratıcı bir kişi olarak tamamen benimsenmesi gerektiğine de dikkat çekti.

“Masaya yaratıcı olarak ne getireceğinize tamamen bağlı olmadan bir filmi çekmek istemezsiniz. Yani yazar olarak, oyuncu olarak, her şeyiyle – bu tam bir paket. Bir karaktere katacaklarınızın tamamını katmanız açısından size gerçekten ihtiyaç duyulması ve istenmeniz gerekir. Aksi takdirde ne yaptıklarını görmek için ilk sırada olmaktan çok mutluyum.”

Christopher Nolan

Nolan ve 007 Flörtü Eskiye Dayanıyor

Christopher Nolan 2017’de Playboy’a verdiği bir demeçte günün birinde kesinlikle bir Bond filmi çekeceğini, yapımcılarla da bunu konuşmaya açık olduğunu söylemişti.

“Yapımcılar Barbara Broccoli ve Michael G. Wilson ile yıllardır konuşurum. Karakteri çok seviyorum ve onunla ne yapacaklarını görmek beni her zaman heyecanlandırıyor. Belki bir gün bu işe yarar. Ne demek istediğimi anlıyorsanız, size ihtiyaç duyulması gerekir. Yeniden keşfedilmeye ihtiyacı olmalı; size ihtiyacı olmalı.”

Siz Christopher Nolan imzalı bir James Bond filmi izlemek ister miydiniz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Yapma desek de yine yapacaksın belli. :smiley:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    James Bond filmin konusundan ziyade ajanı oynayan karakterin karizması ile alakalı bir seri. Film istediği kadar saçma olsun karakter karizma ise sorun olmuyor. Mesela, Henry Cavil ajan olursa efsane olurdu.

  3. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

    Star Wars çeksin. Bond falan bırakın artık.

  4. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Barbie filmi yönetmeni Narnia filmi çekiyor.Oppenheimer filmi yönetmeni Bond filmi çekmek istiyor.Sinema nereye gidiyor?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Exorcist: Believer Fragman

“The Exorcist: Believer” Filminden İlk Fragman Yayınlandı: “Şeytan” Geri Dönüyor

Kokain ile Beslenen Köpekbalıkları Bulundu

Belgesel Ekibi Onlarca Yıl Boyunca ‘Kokainle Beslenen’ Köpekbalıklarını Gün Yüzüne Çıkarttı