in

The Exorcist Yeniden Çekiliyor: Şeytan Geri Dönüyor

The Exorcist yeniden çekilecek filmler kervanına katılıyor. 1973 tarihli kült film Şeytan, önümüzdeki yıl beyaz perdeye konuk olabilir.

The Exorcist Yeniden
- Reklam -
- Reklam -

William Friedkin’in kült korku filmi The Exorcist (Şeytan) yeniden çevrim (reboot) yapılacak işler arasına katılıyor. İddialara göre yeni film 2021 yılı içerisinde izleyici ile buluşturulacak.

1973 yılında vizyona giren ve kısa zamanda korku sinemasının sembol yapımlarından birisi haline gelen The Exorcist yeniden geliyor. Morgan Creek Entertainment yeni bir Şeytan yapımı üzerinde çalışmalara başlıyor.

William Peter Blatty tarafından kaleme alınan The Exorcist romanı, şimdi yeniden beyaz perde ile buluşmaya hazırlanıyor. Her yıl pek çok kült yapımın devamını ya da yeniden çevrimini sinemada görmeye alışmıştık. Görünüşe göre Şeytan da bu yapımlardan birisi olacak.

- Reklam -

2021 yılı içerisinde vizyona girmesi beklenen yeni Exorcist filmi hakkında ise henüz pek fazla detay bulunmuyor.

The Exorcist Yeniden

İlk film 12 milyon dolarlık bir bütçe ile yapılmış ve karşılığında 428 milyon dolarlık dönemine göre “dev” bir gişe hasılatı elde etmeyi başarmıştı. Ayrıca hem En İyi Uyarlama Senaryo dalında hem de En İyi Ses kategorisinde Oscar’a da layık görülmüştü. Yapım, aynı zamanda En İyi Film dalında da adaylık almayı başarmıştı.

The Exorcist Yeniden Çevrim Kararı Sürpriz Oldu

Morgan Creek, 2015 yılında bu kült filmi asla yeniden çekmeyi düşünmediklerini ifade etmişti. Ancak işler değişmiş gibi görünüyor.

İlk filmde, tuhaf(!) davranışlar sergilemeye başlayan Regan (Linda Blair) adlı genç kızın başına gelenlere şahit olmuştuk. Endişeli annenin tıbbi yardım çağrıları cevap bulamayınca yerel bir rahibin kızın şeytan tarafından ele geçirildiğini ifade etmesiyle işler çığrından çıkmıştı.

- Reklam -

1977 yılında Exorcist II: The Heretic, 1990’da ise üçüncü film gelmiş ancak pek de başarılı olmamıştı. Onu 2004’teki The Beginning ve 2005’teki Dominion takip etti. Şeytan için 2016’da bir de televizyon dizisi yapıldı. Tüm bu yapımlardan sonra, bu büyük marka için bir kez daha harekete geçiliyor.

The Exorcist Yeni Film

Yeni uyarlama hakkındaki yönetmen, oyuncu, konu gibi detayların yakında ortaya çıkması bekleniyor.

Peki siz yeni bir Şeytan filmine hazır mısınız? Eski filmlerin yeni versiyonlarına dair oluşan olumsuz algıdan yoruldunuz mu? Beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* The Exorcist Filmi Hakkında 20 Şaşırtıcı Gerçek

Kaynak: Movie Web

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Sağlam bir film. Umarım özüne sadık kalarak, abartmadan, eksiltmeden çekerler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Neil Gaiman - The Storyteller - The Seven Ravens

Neil Gaiman, The Storyteller’ın Devamını AR Teknolojisi ile Seslendirecek

Studio Ghibli Dungeons & Dragons

Studio Ghibli, Dungeons & Dragons Evreninine Katılıyor