in

İşaret Memuru: Charles Dickens’tan Korku Öyküleri

İngiliz edebiyatının büyük yazarlarından Charles Dickens imzalı korku öyküleri “İşaret Memuru” adlı kitapta toplanıyor.

İşaret Memuru - Charles Dickens
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından Charles Dickens, korku öyküleri ile Türkçedeki yerini alıyor. Yazarın üç gerilim öyküsü “İşaret Memuru” adlı eserde bir araya getiriliyor.

Can Yayınları, Kısa Klasikler dizisi kapsamında dikkat çeken eserleri okurla buluşturmayı sürdürüyor. Yayınevi, özgün adı The Signalman, The Trial for Murder, To Be Read at Dusk olan eseri dilimize kazandırıyor.

1812 yılında İngiltere’de dünyaya gelen Dickens, Mister Pickwick’in Serüvenleri ile başladığı yazarlık hayatına sonradan klasik olmuş David Copperfield, İki Şehrin Hikâyesi ve Büyük Umutlar gibi eserlerle devam etti. Pek çok türde, hâlâ güncelliğini koruyan sayısız eser kaleme alan Charles Dickens bu çalışmalarıyla günümüzde de televizyon ve sinema uyarlamalarına kaynaklık etmeyi de sürdürüyor.

- Reklam -

İşaret Memuru adı altında Türkçedeki yerini alan bu kitapta, üç korku öyküsü yer alıyor: İşaret Memuru, Cinayet Davası ve Günbatımına Karşı. Korku türünün 19. yüzyıldaki önemli örnekleri arasında yer alan bu metinler şimdi Türkçe raflarına çıkmaya hazırlanıyor.

İşaret Memuru – Charles Dickens | Arka Kapak Tanıtımı

Victoria dönemi İngiltere’sinin en önemli romancısı kabul edilen Dickens, Oliver Twist ve David Copperfield gibi kültleşmiş karakterlerin yaratıcısı olmasının yanı sıra doğaüstü, tekinsiz güçlere, spiritüalizme duyduğu ilgiyle de tanınır.

- Reklam -

Bu seçkiyi oluşturan üç öykü; bir demiryolu çalışanına bir hayaletin musallat olmasıyla başlayan gizemli olayları konu alan “İşaret Memuru”, jüri başkanlığı yaptığı cinayet davası boyunca sanığın suçlu olduğunu göstermeye çalışan bir hayalet tarafından sürekli rahatsız edilen bir bankacının hikâyesinin anlatıldığı “Cinayet Davası” ve beş rehberin birbirine anlattığı hayalet hikâyelerinden oluşan “Günbatımına Karşı”, yazarın hayal gücünü ustalıkla kullandığı korku türünün en başarılı örnekleri arasında yer alır.
İşaret Memuru - Charles Dickens

64 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Selçuk Işık üstleniyor, derlemenin çevirisinde 1894 ve 1905 tarihli baskılar kaynak alınıyor. Kitabın editör koltuğunda Şirin Etik, dizinin editör koltuğunda ise Ayça Sezen yer alıyor. Eserin kapak tasarımı ise Sevda Kaçtı’ya ait.

Can Yayınları Kısa Klasikleri Serisi kapsamında yer alan diğer kitaplara buradan göz atmanız mümkün.

Peki siz daha önce Charles Dickens imzalı öyküler okuma fırsatı bulabilmiş miydiniz? Yazara ve eserlerine dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Peaky Blinders Yaratıcısından Charles Dickens Uyarlaması Great Expectations Geliyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Türkiye RTÜK

Netflix Türkiye ve RTÜK Gerginliği: İpler Kopma Noktasına Yaklaşıyor

Slice of Life Anime Önerisi

Hayattan Kesitler Sunan 10 Anime Önerisi