in

İki Şehrin Hikâyesi Dizi Oluyor: Charles Dickens Klasiği Yeniden Geliyor!

İki Şehrin Hikâyesi, Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un yazarının ellerinde dizi oluyor. Charles Dickens klasiği yeniden ekranlara geliyor!

İki Şehrin Hikâyesi - Charles Dickens - Dizi
- Reklam -
- Reklam -

Charles Dickens’ın klasik eseri İki Şehrin Hikâyesi (A Tale Of Two Cities) Jack Thorne yorumuyla bir kez daha televizyon ekranlarına gelmeye hazırlanıyor.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un tiyatro metnini hazırlayan Jack Thorne bu sefer bir Dickens eseri için kolları sıvadı. İki Şehrin Hikâyesi Fransız Devrimi sırasında ve sonrasında Fransız Doktor Manette ve kızının Londra ve Paris’te başından geçenleri anlatan bir klasik. Thorne’un planıysa bu öyküyü 21. yüzyıla getirmek.

Steven Moffat’ın Sherlock uyarlaması gibi modernleştirilmiş bir uyarlama çok da tuhaf durmuyor. Fransız Devrimi yerine de 2019’da Fransa’da çok ses getirmiş Sarı Yelekliler eylemleri işlenebilecek güzel bir materyal olarak hâlihazırda gerçek bir cevher.

- Reklam -

İki Şehrin Hikâyesi - Charles Dickens

İki Şehrin Hikâyesi Thorne’un Dickens’la ilk münasebeti değil. Kariyerinde Netflix müzikali The Eddy ve Amazon’un Marie Curie’nin hayatını anlatan Radioactive filmleri de bulunan senarist; daha önce bir de Bir Noel Şarkısı’nın efsanevi İngiliz sahnesi The Old Vic için yapılan tiyatro adaptasyonunda görev almıştı.

Dizi tecrübesi olmayan yazar İki Şehrin Hikâyesi için televizyonu tercih etmesini de Dickens’ın romanı yayınlarken haftalık bölümler şeklinde tefrika edişinin eseri diziye daha uygun hale getirmesine bağlıyor.

İki Şehrin Hikâyesi Daha Önce de Uyarlanmıştı

Orijinal adıyla “A Tale of Two Cities” hem sinemada hem televizyonda daha önceleri pek çok defa karşımıza çıkmıştı. BBC’nin 1958 yapımı aynı adlı sinema filmini Ralph Thomas yönetmişti. Yapım, kadrosunda Saruman rolüyle hatırlayacağımız Christopher Lee’yi de bulunduruyordu. Hikâye bir kez de 1980’de Amerika’da televizyon filmi olarak uyarlanmıştı. Yönetmenliğini Jim Goddard’ın, başrolünü Chris Sarandon’un üstlendiği bu yapım da, neredeyse diğer bütün İki Şehir uyarlamalarının makus talihini paylaşmış, çok da büyük ses getirememişti.

- Reklam -

İki Şehrin Hikâyesi - Charles Dickens

Thorne’un yazacağı dizinin yapımcılığını daha önce Amazon ve Netflix’le de çalışmış olan Legendary Global üstlenecek. The Expanse ve Lost in Space gibi yapımlarda da imzası bulunan Legendary TV’nin uluslararası kolu olan ve Aralık 2019’da hayatına başlayan Legendary Global’ın bir de Japonya merkezli Tokyo Underworld adlı projesi var.

Dizinin oyuncu veya yönetmen kadrosuyla ilgili henüz bir bilgi yayınlanmadı. Yapımın çıkış tarihiyse ufukta bile görünmüyor.

Sizce bu sefer bu klasik öykü hakkı verilerek ekranlara taşınabilecek mi? 21. yüzyıl hikâyeyi nasıl şekillendirebilir? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


* İngiliz Edebiyatının En Önemli Yazar ve Şairleri

Kaynak: Deadline

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Allah’tan başka bir şey isteseymişim keşke her tarafım Dickens oldu :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba

Demon Slayer 2019’un En Tatmin Edici Animesi Oldu

Baldur's Gate 3 Fragman - Detaylar

Baldur’s Gate 3 Fragmanı ve Oyundan Tüm Detaylar