in ,

“The Fall of the House of Usher” Dizisinin Yeni Görüntüleri Modern Edgar Allan Poe Uyarlamasını Gözler Önüne Seriyor

“The Fall of the House of Usher” dizisinin ürkütücü yeni görüntüleri ve detayları ortaya çıktı. Edgar Allan Poe’nun eseri modern bir yorumla geliyor.

The Fall of the House of Usher Dizisinden Yeni Tanıtım
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in yeni mini dizisi The Fall of the House of Usher, Edgar Allan Poe’nun klasik öyküsünü modern bir perspektifle ekrana taşıyor. Yaratıcısı ve yönetmeni Mike Flanagan olan diziden kısa bir fragman ve yeni görüntüler paylaşıldı.

Dizinin başrollerini Carla Gugino, Bruce Greenwood, T’Nia Miller, Rahul Kohli, Kate Siegel, Zach Gilford, Michael Trucco, Henry Thomas ve Mark Hamill gibi ünlü isimler paylaşıyor. Dizi, öyküdeki hastalıklı ikiz kardeşlerin hikâyesini modern bir bakış açısıyla ele alarak günümüze taşıyor. Netflix’in yakında yayınlanacak mini dizisi, daha önce The Haunting of Hill House ve Midnight Mass gibi popüler Netflix korku dizilerine imza atan Mike Flanagan tarafından yaratıldı, yazıldı ve yönetildi.

Entertainment Weekly tarafından paylaşılan ilk görüntüler, dizinin korkunç atmosferini ve oyuncuların karakterlerine bürünmüş halini gözler önüne seriyor. Rahul Kohli’nin kanlar içinde bağırdığı bir sahne ve Samantha Sloyan’ın korku dolu anı ise dikkat çekiyor.

- Reklam -

The Fall of the House of Usher dizisiyle ilgili yayınlanan ilk kısa tanıtımı hemen aşağıdan izleyebilirsiniz:

The Fall of the House of Usher Tanıtım Videosu | İZLE

Görsellere de aşağıdan göz atabilirsiniz:

The Fall of the House of Usher Dizisinden Yeni Tanıtım

The Fall of the House of Usher Dizisinden Yeni Tanıtım

- Reklam -

The Fall of the House of Usher Edgar Allan Poe Netflix Dizisi

The Fall of the House of Usher Edgar Allan Poe Netflix Dizisi

The Fall of the House of Usher Edgar Allan Poe Netflix Dizisi

Edgar Allan Poe Netflix Dizisi

The Fall of the House of Usher, öyküyü daha önce birçok kez uyarlanmış olmasına rağmen modern bir bakış açısı getirerek öne çıkıyor. Dizi, klasik gotik hikâyeyi günümüzde geçen bir cinayet gizemi ve doğaüstü ögelerle harmanlayarak izleyicilere farklı bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Zengin bir ailenin son üyeleri olan hastalıklı ikiz kardeşlere odaklanan 1839 tarihli hikâye, ilk olarak 1928 yapımı Fransız sessiz filmi La Chute de la maison Usher ile beyaz perdeye uyarlanmıştı. O zamandan bu yana, televizyonda ve sinemada yarım düzineden fazla kez yer aldı. En dikkat çeken uyarlamaların başında ise Roger Corman’ın yönettiği ve Vincent Price’ın oynadığı 1960 yapımı House of Usher gelmişti.

Mike Flanagan’ın daha önce de sıkça uyarlanmış korku eserlerine başarılı yaklaşımlarını gördük. The Haunting of Hill House ve The Haunting of Bly Manor gibi yapımlarla tanıdık hikâyeleri modern bir dille yeniden anlatma yeteneğini sergiledi. The Fall of the House of Usher dizisi, 12 Ekim 2023’te Netflix kütüpahesindeki yerini alacak.

The Fall of the House of Usher’ın yeni ve modern uyarlamadan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Barbie Filmi İki Ülkede Daha Yasaklandı

“Barbie” Filmi “Ahlaki ve Dini” Nedenlerle İki Ülkede Daha Yasaklandı

William Shakespeare Eserleri ABD Okullarında Yasaklandı

Shakespeare, ABD’deki Bazı Okullarda ‘Cinsel İçerik’ Nedeniyle Yasaklandı