in , , ,

Walter Tevis’in Ünlü Romanı “The Queen’s Gambit” Müzikal Oluyor

The Queen’s Gambit müzikal oluyor. Walter Tevis’in Anya Taylor-Joy’un başrolünde yer aldığı Netflix dizisine de uyarlanan romanı için yeni bir uyarlama geliyor.

The Queen's Gambit Müzikal Oluyor
- Reklam -
- Reklam -

The Queen’s Gambit bir müzikal uyarlaması ile Broadway’e konuk olmaya hazırlanıyor.

Netflix dizisine adapte edilen Walter Tevis’in ünlü romanı yeni bir uyarlamaya daha kavuşuyor. Çalışmaları hakkındaki ilk bilgiler 2021’de ortaya çıkan müzikalle ilgili yeni belli detaylar oldu ve ünlü bir müzisyenin uyarlamanın müziği ve sözleri üzerinde çalışacağı yazar ekibi açıklandı.

Mitski Miyawaki’nin müziklerini ve sözlerini yazacağı müzikalin senaryosunu ise Eboni Booth kaleme alacak. Müzikal Obie Ödüllü Whitney White tarafından yönetilecek ve yaratıcı ekibin tamamı kadınlardan oluşacak.

- Reklam -

Deadline’a konuşan Mitski şunları söyledi:

“Level Forward, The Queen’s Gambit’in müzikalini yapma fikrini ortaya atmadan önce Netflix dizisinin hayranıydım. Uyarlandığı romanın daha da büyük bir hayranıydım. Bu yüzden zaten bu ekibin bir üyesi olmaya kararlıydım. Sonra Eboni ve Whitney ile tanıştım ve kararlılığım on kat arttı! Kesinlikle bunun bir parçası olmalıydım! Her biri kendi güzel ve benzersiz repertuarlarını oluşturmuş olan bu harika yaratıcıların hepsiyle birlikte çalışacağım için çok mutluyum.”

The Queen’s Gambit Müzikal Oluyor
Soldan: Eboni Booth, Whitney White ve Mitski

Senaryoyu kaleme alan Eboni Booth ise duygularını şu cümlelerle ifade etti:

“The Queen’s Gambit engeller ne olursa olsun hayatta yolunuzu bulma üzerine tamamen orijinal bir hikâye. Bu dünyayı böylesine olağanüstü sanatçılarla birlikte keşfedeceğim için daha fazla heyecan duyamazdım. Müzikaller benim ilk aşklarımdan biri ve Beth Harmon’ın unutulmaz ve ilham verici yolculuğunu sahneye taşıma görevini üstlendiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum.”

The Queen’s Gambit Müzikali için Çıkış Tarihi Henüz Belirlenmedi

Yeni The Queen’s Gambit müzikalinin yapımcılığını Jagged Little Pill ve Slave Play gibi gösterilerin de yapımcılığını üstlenen Level Forward’ın yanı sıra Tony ödüllü sanatçı Adrienne Warren, Lawryn LaCroix ve Tony ödüllü yapımcı Mara Isaacs üstleniyor.

- Reklam -

Müzikalin dünya prömiyeriyle ilgili ayrıntılar ise henüz paylaşılmadı. Detayların daha sonra duyurulacağı açıklandı.

The Queen’s Gambit Müzikal Oluyor

Ülkemizde de 2021 yılında Vezir Gambiti adıyla yayımlanan The Queen’s Gambit, sıradan bir yetimken satranç dehasına dönüşen Beth Harmon’ın hikâyesini anlatıyor. Bir piyona dokunduğu anda duyuları keskinleşen, düşünceleri netleşen Beth Harmon, hayatında ilk kez kontrolün kendisinde olduğunu hissediyor. On altı yaşına geldiğinde ise ABD Açık şampiyonluğu için yarışmak üzere zorlu bir serüvene atılıyor.

Ekim 2020’de Netflix’te yayınlanan ve çoğunlukla olumlu eleştiriler alan dizi uyarlamasının başrolünde Anya Taylor-Joy yer alıyordu. Mini dizi kısa süre içerisinde 60 milyondan fazla izleyiciye ulaşarak döneminin en popüler yapımlarından biri âaline gelmişti.

Yeni müzikal uyarlaması hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hattuşa Sfenks Tasvirli Fildişi Obje

Hitit Uygarlığının Başkenti Hattuşa’daki Kazılarda Üzerinde Sfenks Süslemesi Olan 2.800 Yıllık Fildişi Obje Bulundu

En İyi Tarihi Diziler lÖneri Lstesi

Tarihe Odaklanan En İyi 20 Dizi: Geçmişin İzini Kurgu Diyarlarında Arayanlara Öneriler