in , ,

Bir Nesle Gerçekliği Sorgulatan “The Truman Show”un Devamı Dizi Formatında Çekilebilir

The Truman Show filminden sonra nelerin yaşandığı, dizi formatında ya da bir müzikal olarak izleyicilerin karşısına çıkabilir.

The Truman Show Devam Hikayesi Dizi
- Reklam -
- Reklam -

The Truman Show dizi formatında yoluna devam edebilir. Oscar adayı filmin senaristi Andrew Niccol, yapımın geleceğine dair planlarından bahsetti.

Başrolünde Jim Carrey’nin yer aldığı komedi ve drama türlerindeki yapım 1998 yılında vizyona girmiş ve zaman içerisinde kült hâline gelmişti. 3 dalda Oscar adaylığı alan Peter Weir imzalı yapım, günümüz reality şovlarına getirdiği eleştiri ve gerçekliği sorgulatan tuhaf yanlarıyla öne çıkmıştı.

Hem trajikomik hem de büyülü bir hikâyeyi takip eden The Truman Show filminde Jim Carrey’ye Ed Harris, Laura Linney ve Noah Emmerich gibi isimler eşlik ediyordu.

- Reklam -

“İyi günler ve sizi göremezsem iyi akşamlar ve iyi geceler,” sözleriyle akıllara kazınan Jim Carrey, yapımda Truman Burbank karakterini canlandırıyordu.

The Truman Show Devam Hikâyesi Dizisi

Şimdi ise The Truman Show’un senaristi Andrew Niccol, Truman “gökyüzünde yer alan kapıdan çıktıktan” sonra yaşananlara odaklanan televizyon dizisi hakkında bazı fikirleri olduğunu dile getirdi.

The Truman Show Dizisi Orijinal Hikâyeden Uzaklaşacak

Filmin sonunda Truman’ın Seahaven Adası’ndan ayrılmasından sonra neler olduğu bugün hâlâ gizemini koruyor. Ancak aradan geçen 25 yıl sonra, bilimkurgu klasiğinin devamı için yeni ipuçları ortaya çıkabilir.

Andrew Niccol, Screen Rant’a verdiği demeçte reality şov tüketiminin her zamankinden daha yaygın olduğu bu dönemde, olası bir devam projesi hakkında konuştu.

“İster inanın ister inanmayın; bir müzikal ya da dizi projesi söz konusu. Farklı bir sanat formu olduğunda bunun orijinalinden bir şeyler eksilteceğini düşünmüyorum. Dizi versiyonunda, Truman’ın gökyüzünde yürüdükten sonrası için izleyiciler daha fazlasını isterse (ki filmin sonunda bunu hissediyorsunuz) bunun eğlenceli olacağını düşünmüştüm. Birden fazla kanalı olan ve hepsinde de dizide doğan birinin başrolde yer aldığı bir ağ olacağını hayal ediyorum.”

- Reklam -

The Truman Show Devam Dizisi

“Farklı Kanallardan Farklı Karakterler”

Truman’ın hikâyesinden tamamen uzaklaşmayı planlayan Niccol; farklı kanallardaki farklı karakterlerle ilerleyecek diziye dair hayallerini şöyle aktardı:

“Eğer bunu New York’ta yapsaydım, Yukarı Doğu Yakası’nda yaşayan bir kız, Harlem’den bir oğlan, Çin Mahallesi’nden bir çocuk vs. olurdu. Hepsi kendi kanallarında oldukları ve kendi çevrelerinde hareket ettikleri için asla karşılaşmamaları gerekirdi. Ancak ilk sezonun sonunda, Harlemli oğlan ve zengin kız kendilerini birbirlerine çekilmiş bulacaklar. İkisi de diğerinin daha önce tanıştıkları herkesten farklı davrandığını hissedecek… çünkü ilk kez rol yapmayan biriyle tanışmış olacaklar! İkinci sezonda, Kanal umutsuzca aşklarını bitirmeye çalışacaktı.”

Andrew Niccol’ın fikrinin gerçeğe dönüp dönmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Jim Carrey, 2020 yılında yaptığı bir açıklamada The Truman Show 2 filmine sıcak baktığını dile getirmişti. Ancak sonrasında bu konuda herhangi bir adım atılmadı. Yıldız oyuncu da geçen yıl emeklilik planları yapmaya başladığından bahsetti.

Siz olası bir The Truman Show dizisi için nasıl bir hisse sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Jim Carrey oynamazsa bir özelliği kalmaz bence

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Jim Carry’nin olmadığı Truman Show’a Truman Show denmez.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Yeni Ölçüm Sistemi - En Çok İzlenen Dizi - Wednesday

Netflix Ölçüm Sistemini Değiştirdi: “Wednesday” Platformun En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Among Us Animasyon Dizisi Oluyor

Son Yıllara Damga Vuran “Among Us” Oyunu Animasyon Dizisi Oluyor