in ,

Netflix Ölçüm Sistemini Değiştirdi: “Wednesday” Platformun En Çok İzlenen Dizisi Oldu

Netflix, ölçüm sisteminde önemli bir değişikliğe gitti. Dijital yayın platformu artık izlenme süresini değil “görüntülenme” sayısını odağına alacak.

Netflix Yeni Ölçüm Sistemi - En Çok İzlenen Dizi - Wednesday
- Reklam -
- Reklam -

Netflix ölçüm metriklerini güncelledi. Dijital yayın servisinin bu adımı, Wednesday’i platformun en çok izlenen İngilizce dizisi hâline getirdi.

Netflix, özellikle iptal ve yenileme kararlarında en çok faydalandığı metriği güncelleme kararı aldı. Dijital yayın platformu bugüne dek yapımların başarısını “toplam izlenme saatleri” üzerinden değerlendiriyordu. Şirket yaptığı açıklamada bu metriği kullanmayı vazgeçtiğini duyurdu.

Yeni ölçüm sistemi ise filmlere ve dizilere izleyici kazanmak için daha fazla zaman vermesiyle öne çıkıyor.

- Reklam -

Netflix bugüne dek dizilere kendi kitlelerini oluşturma fırsatı tanımadan onları iptal etme kararlarıyla eleştiriliyordu. Deadline’ın haberine göre Netflix yapımları artık en iyi performanslarını sergilemek için ilk 30 günlük süreyle değerlendirilmeyecek. Bu süre, 90 güne kadar uzatılacak. Böylelikle genel izleyici kitlesi kulaktan kulağa yayılan bir film ya da diziden haberdar olarak izlenme ivmesi kazanabilecek. Yeni metrik, toplam izlenme saatinin içeriğin toplam süresine bölünmesiyle elde edilecek.

Netflix Yeni Ölçüm Sistemi - En Çok İzlenen Dizi - Wednesday - Stranger Things

Netflix’in Ölçüm Sistemi Yenilenince “Wednesday” Zirveye Yerleşti

Bu güncellemeyle birlikte Stranger Things’in geçen yaz yayınlanan 4. sezonu, Eleven’ın (Millie Bobby Brown) hayatının son bölümünü büyük bir izleyici kitlesinin takip ettiği görüldü. Ancak sezonun yayın takvimi ikiye bölünmüş, bölümlerin çoğu 27 Mayıs’ta yayınlanırken son bölümler 1 Temmuz’da izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Yeni ölçüm sistemi, bölünmüş program sayesinde yapım üzerindeki ilginin tüm yaz boyunca sürmesine ve rakamların dizinin elde ettiği başarıyı daha doğru bir şekilde yansıtmasına olanak tanıyacak.

Yeni izlenme ölçümleri Netflix’te en çok izlenen İngilizce dizi koltuğunun da el değiştirmesine neden oldu. Addams Family evreninde geçen Jenna Ortega’lı Wednesday dizisi, platformun en çok gösterim alan işi oldu.

- Reklam -

Netflix Yeni Ölçüm Sistemi

252.11 milyon toplam izlenme ile Wednesday 1. sezon, tüm zamanların en popüler İngilizce dizisi olarak 140.7 milyon izlenmeye sahip Stranger Things 4. sezonu geride bıraktı. Önceki metriklere göre Stranger Things toplam süresinin fazla olması nedeniyle zirvede yer alıyordu.

Yeni sıralama şu şekilde oldu:

  1. Wednesday 1. Sezon
  2. Stranger Things 4. Sezon
  3. DAHMER: Monster: The Jeffrey Dahmer Story
  4. Bridgerton 1. Sezon
  5. The Queen’s Gambit
  6. The Night Agent 1. Sezon
  7. Stranger Things 3. Sezon
  8. Bridgerton 2. Sezon
  9. The Witcher 1. Sezon
  10. The Watcher 1. Sezon

Netflix’in yeni ölçüm sistemini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, kültür dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Tim Burton durdu durdu turnayı gözünden vurdu, abartılacak bir dizi değil ama başroldeki kız bu role cuk oturdu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

HMS Triumph Denizaltı Ege Bulundu

II. Dünya Savaşı’nda Ege’de Kaybolan Denizaltı Bulundu: 64 İngiliz Askerine Mezar Olmuştu

The Truman Show Devam Hikayesi Dizi

Bir Nesle Gerçekliği Sorgulatan “The Truman Show”un Devamı Dizi Formatında Çekilebilir