in

“Wednesday”den Netflix Rekoru: Stranger Things’i Geride Bırakmayı Başardı

Wednesday dizisi açılış haftasında Netflix’in en iyi başlangıç yapan orijinal yapımı oldu. Tim Burton’lu yeni Addams Ailesi yapımı ses getirmeye devam ediyor.

Wednesday İzlenme RakamlarI
- Reklam -
- Reklam -

Wednesday açılış haftasında izlenme rakamları ile rekora koştu. Başrolünde Jenna Ortega’nın yer aldığı yapım, ilk haftasında Netflix’te en çok izlenen İngilizce dizi olarak kayıtlara geçti.

Netflix’in yeni fantastik, korku ve komedi dizisi Wednesday, 23 Kasım 2022 tarihinde platformun kütüphanesindeki yerini aldı. İlk olarak 1938’de çizgi bant hikâye olarak ortaya çıkan Addams Family, yıllar 1964’ü gösterdiğinde televizyon yapımı, ondan seneler sonra da film ve animasyon yapımları ile hayranların karşısına çıktı.

Addams Ailesi’nin küçük kızı Wednesday’e odaklanan yeni spin-off, karakterin orijin hikâyesini odağına alıyor.

- Reklam -

Alfred Gough (Spider-Man 2) ve Miles Millar (Smallville) ikilisinin yaratıcılığını üstlendiği dizinin yönetmenlerinden birisi de dünyaca ünlü sanatçı Tim Burton. Burton dokunuşlarının net şekilde hissedildiği yapım, açılış haftasını rekorla tamamladı.

Netflix Yapımı “Wednesday” İzlenme Rakamları ile Zirvede

Toplamda 8 bölümden oluşan ilk sezon, 21 Kasım – 27 Kasım tarihleri arasında küresel Netflix Top 10 listesinde 1 numara oldu. Dizi, aynı zamanda platformun yayın yaptığı 200’ü aşkın ülkenin 83’ünde zirvede yer aldı.

Dizi ilk haftasında toplam 341,2 milyon saat izlendi ve çıkış haftasıyla Netflix’te en çok saat izlenen yapımlar listesinin başında yer alıyor. Buna benzer bir başarı daha önce Stranger Things’in 4. sezonunda, 335 milyon saat ile elde edilmişti.

Wednesday İzlenme Rakamları Netflix Rekor

Dizinin oyuncu kadrosunda Ortega’ya Morticia Addams rolünde Catherine Zeta-Jones, Gomez Addams rolünde Luis Guzmán, Fester Amca rolünde Fred Arimisen ve Pugsley Addams rolünde Isaac Ordonez eşlik ediyor.

Dizi, doğaüstü çocukların yeteneklerinde ustalaşmak için gittiği Nevermore Akademisi’ne katılan Wednesday Addams’ın maceralarını takip ediyor.

- Reklam -

Yapımdaki diğer oyuncular arasında Gwendoline Christie, Jamie McShane, Percy Hynes White, Hunter Doohan, Emma Myers, Joy Sunday, Naomi J Ogawa, Moosa Mostafa, Georgie Farmer, Riki Lindhome ve Christina Ricci yer alıyor.

Dizinin yönetmenliğinde Tim Burton’a James Marshall ve Gandja Monteiro eşlik ediyor.

Wednesday İzlenme Rakamları Rekoru

Öte yandan, dizinin olası 2. sezonunda Addams Ailesi’nin daha çok yer bulabileceği de gelen bilgiler arasında. Yapım, henüz 2. sezon için resmi onayı almadı ancak yeşil ışık haberinin yakında olduğu tahmin ediliyor.

Sizin yapıma dair görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Munzevi Munzevi dedi ki:

    Bu diziden haberim yoktu, duyurduğunuz için teşekkür ederim.

    Çocukken Fox Kids’de “Addams Family” izlemiş biri olarak nostalji amaçlı deneyeceğim diziyi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hegel'in Ders Notları

Alman Filozof Hegel’in 4.000 Sayfalık Ders Notları Bulundu: Kitap Olarak Derlenecek

Tom Holland Spider-Man 4

Tom Holland, “Spider-Man 4” Filmiyle Örümcek Adam Rolüne Geri Dönüyor