in ,

Yeni “The Walking Dead” Dizisi “Dead City”den Rekor Açılış: AMC+ Tarihinin En Büyük Prömiyerini Yaptı

The Walking Dead: Dead City dizisi açılış haftası reytinglerinde AMC+’ın en iyi başlangıcını yaparak kanal tarihine geçmeyi başardı.

The Walking Dead: Dead City'den Rekor Açılış
- Reklam -
- Reklam -

The Walking Dead: Dead City dizisi, AMC+’ın en iyi açılış yapan yapımı olarak kayıtlara geçti. Spin-off macerası, orijinal Yürüyen Ölüler’in yanı sıra diğer tüm yeni veya yeni sezon yayınlayan dizileri geride bırakarak, Maggie ve Negan gibi serinin en çarpıcı karakterlerinin geri dönüşüne tanıklık eden 2 milyon izleyiciyi kendine çekti.

2020 yılında hizmete başlayan AMC+, önceden Ekim 2022’deki The Walking Dead’in final sezonunun prömiyerine ait en büyük izlenme rekorunu elinde tutuyordu. Ancak Dead City, doğrusal izleyici kitlesinde ilk bölümüyle 2 milyon izleyiciye ulaşarak sadece AMC’de 972 bin izleyiciyle, 2023 yılının 25-54 yaş ve 18-49 yaş demografik hedef kitlesinde en çok izlenen kablo draması oldu.

The Walking Dead: Dead City’nin Rekor Açılışına AMC Başkanı Sessiz Kalmadı

The Walking Dead: Dead City’den Rekor Açılış

- Reklam -

AMC Networks Eğlence ve AMC Stüdyoları Başkanı Dan McDermott, yeni spin-off’un başarısıyla ilgili olarak şunları söyledi:

“The Walking Dead evreninin heyecan dolu bir yolculuğuna, Manhattan sokaklarındaki Maggie ve Negan’a katılmak için televizyonun en iyi hayranlarına teşekkür ediyoruz. Lauren Cohan ve Jeffrey Dean Morgan’a, Scott M. Gimple, Eli Jorné, Brian Bockrath ve Dead City’yi canlandıran herkese minnettarız. Bu sezon boyunca çok daha fazlasını göreceğiz. İşte başlıyoruz.”

Bu yeni dizi, Yürüyen Ölüler evreninin üç yeni dizisiyle başlayan ve en sevilen ana karakterlere odaklanan yeni bir dönemini açma konusunda kanal adına güçlü bir başlangıç oldu. Yeni spin-off’lar Daryl Dixon’a, Maggie ve Negan’a ve Michonne ile Rick’in zorlu aşk hikâyesine odaklanıyor.

The Walking Dead: Dead City’nin Konusu Nedir?

The Walking Dead: Dead City AMC+ Rekor Açılış

- Reklam -

The Walking Dead: Dead City, post-apokaliptik bir dünyada birbirlerine güvenmeyen ancak iyi bir takım oluşturan Maggie ve Negan’ın hikâyesini takip ediyor. İki karakter, sürekli olarak birbirlerini öldürmeye çalışsa da daha büyük tehditlerle başa çıkmak için birlikte çalışmak zorunda kalıyor. Bu sefer ikili, kaçırılan Maggie’nin oğlu Hershel’i kurtarma göreviyle Manhattan’a gidiyor.

Dizinin başrolünde Lauren Cohan ve Jeffrey Dean Morgan ikilisi bulunuyor ve Gaius Charles ile Zeljko Ivanek gibi oyuncular da kadroda yer alıyor. Dizi Eli Jorne tarafından yazıldı ve yaratıldı, yönetmen koltuğunu ise Kevin Dowling, Gandja Monteiro ve Loren Yaconelli paylaşıyor.

The Walking Dead: Dead City’nin yeni bölümleri AMC+’ta perşembe günleri yayınlanacak, AMC’de ise Pazar günleri saat 21.00’de prömiyer yapacak. Yapım Türkiye’de ise TV+ üzerinden izleyicilerle buluşuyor.

The Walking Dead: Dead City Fragmanı | İZLE

YouTube video

Dead City’nin ilk bölümünü izlediniz mi? Sizce bu görkeme yakışır bir başlangıç mıydı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Millet bundan daha sıkılmadı mı?

  2. Avatar for yates232 yates232 dedi ki:

    Başıma bir iş gelmeyecekse ben beğenmedim.

  3. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Bu gelen reyting rakamlarına bakarsak daha çok spin-off projesi onaylanır, uzun yıllar da devam eder gibi geliyor. Yine de sakız gibi uzadığı gerçeğini değiştirmiyor tabii…

  4. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Zombi dizisi de tıpkı sitcom gibi hep yayında olacak rating canavarı bir tür oldu bence. Diziler biter, iptal edilir vs. ama uzun bir süre daha varlığını sürdürecek bu diziler.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Gunn - Süper Kahraman Filmleri Eleştiri

James Gunn, Süper Kahraman Filmlerinin Senaristlerini ‘Tembel’ Buluyor

Maddenin Yeni Bir Hâli Keşfedildi (Kuantumda Gizleniyor)

Fizikçiler Kuantum Dünyasında Gizlenen Maddenin Yeni Bir Hâlini Keşfetti