in ,

James Gunn, Süper Kahraman Filmlerinin Senaristlerini ‘Tembel’ Buluyor

James Gunn son dönemde çıkan süper kahraman filmlerinin senaristlerini tembel olmakla suçluyor. DC yöneticisi yeni yapımların ruhunun olmadığını düşünüyor.

James Gunn - Süper Kahraman Filmleri Eleştiri
- Reklam -
- Reklam -

James Gunn son dönemde televizyon ve sinemada yayınlanan işlerin kalitesine yönelik fikirlerini paylaştı. Peter Safran ile DC Studios’un başkanlığını üstlenen isim süper kahraman filmlerinin yeterince iyi yazılmadığını söylüyor.

Marvel evreninde Guardians of the Galaxy üçlemesinin yönetmenliğini yapan ve şimdi de DC’nin ortak yöneticisi pozisyonunda yer alan James Gunn süper kahraman filmleri denince akla gelen ilk yönetmenler arasında yer alıyor. Superman: Legion filmi ile DC’nin en büyük kahramanlarından birisini yeniden ele almaya hazırlanan Gunn, aynı zamanda evrenin ilk bölümü Chapter 1: Gods and Monsters’ı da başlatan kişi olacak.

Geçen günlerde katıldığı Inside of You with Michael Rosenbaum adlı podcast prograımnda konuşan ünlü yönetmen, televizyon ve sinemada yer bulan süper kahraman filmlerinin kalitesi ve sayısı hakkında fikirlerini belirtti. Smallville dizisinde Lex Luthor’u canlandıran Rosenbaum, o yıllara atıfta bulunarak yönetmene yükselmeye devam eden süper kahraman filmi trendi hakkında fikirlerini sordu.

- Reklam -

Rosenbaum: Çok fazla süper kahraman filminin olduğunu düşünüyor musun? Çünkü ben Smallville’de rol alırken hiç yoktu.

Gunn: Evet, çok fazla olduğunu düşünüyorum.

James Gunn - Süper Kahraman Filmleri Eleştirisi

James Gunn’a DC’nin bu yöndeki tutumu sorulduğunda ise ünlü yönetmen, niceliği sınırlı tutup niteliğe odaklanacaklarını açıkladı.

“Fakat bana kalırsa mesele çok fazla film olması değil. Ve evet, DC’de (serileri) gereğinden fazla uzatmayacağız. Her şeyin en iyi haliyle gözüktüğünden emin olacağız ve insanların önüne koyduğumuz şey hakkında çok dikkatli olacağız.”

James Gunn: “Süper Kahraman Filmlerinin Ritmi ya da Anlamı Kalmadı”

Süper kahraman filmlerinin senaryo konusunda bazı önemli detayları kaçırdığını da ifade eden James Gunn, hikâyenin kendisine dair elementlerin filmlerde yer bulamadığını söylüyor:

- Reklam -

“Bana kalırsa asıl problem insanların süper kahraman hikâyeleri konusunda çok tembel olmaya başlaması. ‘Bak bir süper kahraman, hadi filmini yapalım,’ denmeye başladı. Sonra ‘Hadi devam filmi çekelim çünkü ilki çok iyi kazandırdı,’ dediler. Fakat, ‘Bu kahramanın hikâyesi neden özel, diğer hikâyelerden farkı ne, bu hikâyenin kalbinde ne yatıyor, bu karakter neden önemli, insanların televizyonda ya da sinemada izlediği diğer hikâyelerden farklı ne?’ diye sormayı bıraktılar.”

James Gunn - Süper Kahraman Filmleri Senarist Eleştirisi

“Hepsi Birbirine Benziyor”

Sözlerine sinemada izlediği filmlerin ritim ve anlam kaygısı taşımadığını ekleyerek devam eden DC yöneticisi, karakterlerin geri planda bırakıldığının altını çiziyor:

“İnsanlar tembelleşti ve filmlerde çok fazla aksiyon var. Süper kahraman filmlerinin üçüncü perdesini izlerken artık ortada bir ritim ve olan şeylerin altını dolduracak bir anlamın kalmadığını düşünüyorum. Karakterleri önemseyemiyorum, hepsi birbirine benziyor.”

Kendi evreni bünyesinde her yıl iki sinema filmi ve iki televizyon dizisi yayınlayacaklarını söyleyen James Gunn, yol planlarının net olduğunu ifade ediyor. Böylece sektörü aynı türden filmlerle doldurmayacaklarını da sözlerine ekliyor. Diğer taraftan DC yöneticisinin yeni projeler üzerinde çalıştığı fakat çoğu projenin çıkış tarihinin olmadığı da iddia ediliyor.

Siz James Gunn’ın açıklamalarına katılıyor musunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve geek dünyasından yeni içerikler için bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Direct

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Şimdi merak ediyorum DC evreni bu kadar kötü giderken bu adam nasıl toparlayacak. Efsane olacak dedikleri Flash bile patladı. Aquaman de büyük ihtimalle patlayacak. Çizgi roman ve animasyonlardaki yakaladıkları başarıyı filmlerde sürdüremediler. Hala şöyle çizgi roman tadında efsane bir Batman filmi çekemediler. Bu kadar muhteşem kahramanları olan bir evrenin sinema sektöründe başarısız olması üzücü. Marvel ile aynı taktiği uygulamaya çalışıyorlar, yahu siz DCsiniz. Sizin kahramanlarınızın çoğu karanlık tipler, espiri yaptırtmayın işte.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Grease Rise of the Pink Ladies 2. Sezon İptal Kararı

Klasik Müzikalin Dizi Uyarlaması “Grease: Rise of the Pink Ladies” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

The Walking Dead: Dead City'den Rekor Açılış

Yeni “The Walking Dead” Dizisi “Dead City”den Rekor Açılış: AMC+ Tarihinin En Büyük Prömiyerini Yaptı