in , ,

Unity 1,6 Milyar Dolara Satın Aldığı Weta Digital’i Kapatıyor: Yüzlerce Çalışan İşten Çıkarıldı

Unity küçülmeye giderek 1,6 milyar dolara satın aldığı Weta Digital’i kapatıyor. Ünlü oyun motoru 265 çalışanını işten çıkarma kararı alınca devreye Peter Jackson girdi.

Unity Weta Digital'i Kapatıyor: İşten Çıkarmalar Başladı
- Reklam -
- Reklam -

Unity, işgücünün yaklaşık yüzde 4’lük bir kısmını oluşturan Weta Digital çalışanlarını işten çıkarma kararı aldı. Ünlü oyun motoru 2021 yılında 1,6 milyar dolar karşılığında Peter Jackson’dan aldığı şirketi kapatıyor.

Oyun motoruyla tanınan Unity, geçen eylül ayında açıklanan başarısız bir planın ardından yeniden yapılanma çabalarına yol açan kârlılıkta gerilemelerle karşılaştı. Bir aydan kısa bir süre sonra Unity Software CEO’su John Riccitiello emekliye ayrıldı. Unity hiçbir zaman kârlı olmamıştı ve orijinal planları başarısızlığa uğradığından beri, geliştirdikleri projelerin çoğunu yeniden yapılandırıyorlar.

Weta Digital’in faaliyetlerini durduran ancak satın aldığı yazılım araçlarını elinde tutan Unity, kârlılık arayışında stratejik değişiklikler yapıyor. Borçları 2 milyar doları aşan şirket, finansal zorlukların üstesinden gelmek için gelecekte başka düzenlemeler de yapabilir.

- Reklam -

Unity Weta Digital'i Kapatıyor: İşten Çıkarmalar Başladı

Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit filmleri dahil olmak üzere sektörde en çok bilinen Avatar ve Avengers gibi filmler de dahil olmak üzere birçok yapımın arkasındaki şirket olan Yeni Zelanda merkezli Weta Digital, 2021 yılında 1,6 milyar dolar gibi bir rakam karşılığında Peter Jackson’dan satın alınmış ve bu da Jackson’ı milyarder yaparak dünyanın en zengin insanları arasına yerleştirmişti.

Unity’nin Weta Digital’i Kapatmasının Ardından İşten Çıkarılan Çalışanlara Peter Jackson Sahip Çıkıyor

Weta Digital’in satışından sonra şirketin bir kısmı Peter Jackson’da kaldı ve Oscar ödüllü yönetmen de bu tarafı Weta FX olarak yeniden adlandırıldı. Bu şirket hÂlen Jackson’ın sahibi olduğu ve Avatar: Suyun Yolu filmiyle bir Oscar daha kazanacak olan dijital sanatçıları ve stüdyo yönetimini istihdam etmeye devam ediyor.

Weta FX kısa süre önce bir açıkama yaparak Unity’nin plan değişikliğiyle kısa süre önce işten çıkarılan programcıları yeniden işe almayı planladıklarını belirtti. Şirket şu anda görsel efektlere farklı bir boyut getirmesi beklenen ve bu hamleyle işten çıkarılan dijital araçlara ve programcılara büyük ölçüde yer verecek Avatar 3 filmi üzerinde çalışıyor.

- Reklam -

Unity Weta Digital'i Kapatıyor Peter Jackson Devreye Girdi

Peter Jackson şimdi dijital araçları kullanmaya devam edecek, ekibi bir arada tutacak ve Weta Digital adını tekrar kullanacak gibi görünüyor. İlk olarak FXGuide tarafından bildirilen habere göre Unity, Weta Digital ismini Peter Jackson’a iade etmeye hazırlanıyor.

Bu başarısızlıkla sonuçlanan milyar dolarlık anlaşmanın sonuçları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, benzer içerikler için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Lords of Gaming

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

I Am Legend 2 Senaryo - Will Smith

“I Am Legend 2” Geliyor: Will Smith, Senaryo Aşamasının Tamamlandığını Duyurdu

Kayıp Rıhtım 11. Boğaziçi Bilişim Ödülleri Aday

Kayıp Rıhtım, 11. Boğaziçi Bilişim Ödülleri’nde ‘Yılın En İyi Dijital Kültür – Sanat Mecrası’ Kategorisinde Aday