in ,

Ünlü Korku Oyunu “Until Dawn” Film Oluyor

“Until Dawn” film uyarlaması yolda. “Lights Out” ve “Shazam!” yapımlarının yönetmeni, ünlü korku uyarlamasının beyaz perde adaptasyonu için çalışmalara başladı.

Until Dawn Film Uyarlamasi
- Reklam -
- Reklam -

Until Dawn film uyarlaması için hazırlıklar başladı. Supermassive Games’in 2015 çıkışlı ünlü korku oyunu beyaz perdeye taşınıyor. Yapımın yönetmenliğini ise Shazam! ile adından söz ettiren David F. Sandberg üstleniyor.

Yayıncılığını Sony Computer Entertainment’ın gerçekleştirdiği Until Dawn PlayStation 4’ün en çok konuşulan hayatta kalma ve korku oyunlarından birisi olmuştu.

Yapım daha sonra bir sanal gerçeklik spin-off’u olan Rush of Blood (2016) ve bir öncül hikâye olan The Inpatient (2018) ile evrenini genişletmiş; 2022’de ise “ruhani bir halef” olarak tanımlanan The Quarry oyuncularla buluşmuştu.

- Reklam -

The Hollywood Reporter’ın haberine göre David F. Sandberg, Blair Butler (The Invitation) tarafından yazılan senaryo üzerinde çalışan yapımcı/yazar Gary Dauberman (It, The Nun) ile birlikte korku türüne geri dönmeye hazırlanıyor. Filmin yapımcılığını ise Screen Gems ve PlayStation Productions üstleniyor. PlayStation Productions son birkaç yıldır The Last of Us, Uncharted ve Gran Turismo gibi uyarlamalarla yapımlarla büyük başarı elde etti.

Until Dawn Film

“Until Dawn” Film Uyarlaması  David F. Sandberg İmzası Taşıyacak

Son dönemlerde Shazam! ile rotayı DC Evreni’ne kıran David F. Sandberg yeniden korku türüne dönüyor. Lights Out ve Annabelle: Creation gibi modern gerilim sinemasının öne çıkan yapımlarıyla tanınan Sandberg’ün yeni durağı ise Until Dawn film uyarlaması oluyor. Sandberg, nispeten “aile dostu” sayılabilecek Shazam! filmlerinde bile bazı korku unsurları kullanmaktan çekinmemişti.

Until Dawn oyunu, dağ evinde mahsur kalan bir grup gencin hikâyesini konu alıyordu. Maskeli bir katilin ortalıkta dolaştığı klasik bir 80’ler ve 90’lar slasher’ı gibi kurgulanan yapım; aynı zamanda doğaüstü unsurları ve oyun mekaniği sayesinde öne çıkmayı başarmıştı.

- Reklam -

Oyunculara “kimin yaşayıp kimin öleceğine karar verme şansı sunan” yapım, interaktif bir “kendi maceranı kendin yarat” oyunuydu.

Until Dawn Film Uyarlama

Öte yandan Until Dawn film uyarlaması için henüz açıklanmış bir vizyon tarihi ve oyuncu kadrosu bulunmuyor. Oyunda sesleri ve hareketleriyle karakterlere hayat veren isimler ise Rami Malek, Hayden Panettiere, Meaghan Martin, Brett Dalton, Jordan Fisher, Nichole Bloom ve Peter Stormare şeklinde sıralanıyor.

Until Dawn film uyarlaması hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yellowjackets 3. Sezon Yayın Tarihi 2025

Gizem ve Gerilim Dizisi “Yellowjackets”in 3. Sezonu 2025’e Kadar Yayınlanmayacak

Animals: Matt Damon ve Ben Affleck'ten Yeni Gerilim Filmi

Matt Damon ve Ben Affleck Netflix’in Suç Gerilim Filmi “Animals” ile Yeniden Bir Araya Geliyor