in ,

Guy Ritchie’den Sherlock Holmes’ün Gençliğini Anlatacak Bir Dizi Geliyor: Başrol Belli Oldu

Young Sherlock Holmes dizisi ufukta gözüktü. Guy Ritchie’nin yönetmen koltuğuna geçeceği yapımda ünlü dedektifi Hero Fiennes Tiffin canlandıracak.

Young Sherlock Holmes Dizisi Guy Ritchie Başrol
- Reklam -
- Reklam -

Young Sherlock Holmes dizisinde yönetmen ve başrol belli oldu. Daha önce Robert Downey Jr.’lı Sherlock filmlerini yöneten Guy Ritchie’nin 221B Baker Sokağı’na geri döneceği yapımda başkarakter Hero Fiennes Tiffin’e emanet edilecek.

Arthur Conan Doyle’un 1887 yılında yarattığı Sherlock Holmes karakteri yıllar içerisinde birçok uyarlamaya konu oldu. Ünlü dedektif beyaz perdede son dönemde Guy Ritchie’nin Sherlock Holmes ikilemesinde yer almış, Netflix’te ise Enola Holmes filmlerinde yan karakter olarak izleyicilerin karşısına çıkmıştı. Ayrıca BBC yapımı Sherlock dizisi de hayranları 4 sezonluk bir maceraya davet etmişti.

Birçok hayran dizinin 5. sezonu ya da Ritchie’nin 3. filmini beklerken dâhi dedektifin yeni macerası sürpriz bir cepheden geldi.

- Reklam -

Young Sherlock Holmes Dizi - Hero Fiennes Tiffin

Variety’nin haberine göre Amazon, başrolünde Harry Potter ve Melez Prens filminde Tom Riddle’ın çocukluğunu canlandıran Hero Fiennes Tiffin’in yer alacağı yeni bir Sherlock Holmes dizisi sipariş etti. Proje, Robert Downey Jr.’lı serinin yönetmeni Guy Ritchie tarafından yönetilecek ve Ritchie aynı zamanda yürütücü yapımcı olarak görev alacak.

“Young Sherlock Holmes” Dizisi Aynı İsimli Kitap Serisinden Uyarlanacak

İlk sezonu toplam 8 bölüm süreceği belirtilen Young Sherlock Holmes dizisi, Arthur Conan Doyle’un kaynak materyalinden ilhamla Andy Lane tarafından yazılmış aynı adlı kitap serisine dayanacak. Toplamda 8 kitaptan oluşan seri 2010-2015 yılları arasında yayımlandı. Serinin ilk kitabı Death Cloud Sherlock’un 14 yaşında araştırdığı iki ölümü konu alıyor.

Dizinin showrunner, yazar ve yürütücü yapımcı koltuğunda ise daha önce Deep State ve Rogue gibi yapımlara imza atmış olan Matthew Parkhill yer alıyor.

Young Sherlock Holmes Dizisi - Hero Fiennes Tiffin

- Reklam -

Aktör Fiennes Tiffin ise Harry Potter filmi dışında Guy Ritchie imzalı The Ministry of Ungentlemanly Warfare filminde Henry Hayes karakterini canlandırmıştı.

Young Sherlock Holmes’ün konusu şu sözlerle özetleniyor:

“19 yaşındaki Sherlock Holmes, kendisini Oxford Üniversitesi’nde özgürlüğünü tehdit eden bir cinayetin gizemini çözmek üzere bulduğunda gözden düşmüş, toy, saf ve kendisini henüz keşfedememiş hâldedir. Sınır tanımayan bir disiplinsizlikle ilk davasına dalan Sherlock, hayatını sonsuza dek değiştirecek dünyayı dolaşan bir komployu çözmeyi başarır.”

Öte yandan CBS de Sherlock’un yardımcısını konu alan Watson adlı bir dizi geliştirmeye devam ediyor.

Young Sherlock Holmes dizisi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından son gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Oyuncu bana pek Sherlock gibi gelmese de bu diziyi mutlaka izleyeceğimden eminim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Wolf Fragmanı: George Clooney ve Brad Pitt'ten Yeni Film

George Clooney ve Brad Pitt’li “Wolf” Filminden İlk Fragman Yayınlandı

Yeni Masters of the Universe Filmi Başrol Nicholas Galitzine

Yeni Live-Action “Masters of the Universe” Filminde He-Man’i Nicholas Galitzine Canlandıracak