in ,

Batman: Hush Animasyon Filmi Oluyor

Kara Şövalye Batman’in en ünlü maceralarından biri olan “Hush” (Şşşt) uzun metrajlı bir animasyon filmine uyarlanacak.

Batman: Hush Animasyon Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Gotham’ın kara pelerinli, ketum koruyucusu Batman‘in bir başka ünlü macerası daha animasyon filmi olma yolunda ilerliyor. San Diego Comic Con 2018 cephesinden gelen haberlere göre Jeph Loeb ve Jim Lee ikilisinin 2002-2003 yılları arasında yazıp çizdiği Batman: Hush önümüzdeki yıllarda beyazperdeye konuk olacak.

Batman’in artık iyice ünlenip efsanevi bir suç savaşçısına dönüştüğü yıllarda geçen Hush, kahramanımızın çeşitli düşmanlarının kendilerinden beklenmeyecek davranışlarda bulunmalarıyla başlıyor. Normalde kana susamış bir katil olan Killer Croc bir çocuğu kaçırıp fidye istiyor, Catwoman kahramanımıza karşı geliyor, Joker ve Harley Queen bir tiyatroyu basıyor. Sacrecrow, Poison Ivy, Riddler derken daha nice karakter sayfaların arasında boy gösteriyor. Ve tüm bunların arasında yüzü sargılarla sarılı, Hush adında gizemli bir adam çıkıveriyor ortaya.

Ülkemizde ilk olarak Arkabahçe Yayıncılık tarafından Batman: Şşşş! adıyla yayınlanan bu macera iki yıl önce JBC Yayıncılık aracılığıyla tam cilt olarak bir kez daha bizlerle buluşmuştu. Biz de Kayıp Rıhtım olarak Batman: Hush için ayrıntılı bir inceleme yazmıştık hatırlarsanız. Dilerseniz kendisini buradan okuyabilirsiniz.

- Reklam -

DC Comics, Hush’ın yanı sıra The Reign of the SupermenJustice League vs. The Fatal Five ve Wonder Woman: Bloodlines adlı üç farklı animasyon projesi daha duyurdu. Görünen o ki sevdiğimiz çizgi romanları ekranda ve beyazperdede izlemeye bir müddet daha devam edeceğiz.

- Reklam -

DC en son Batman’in efsane macerası Öldüren Şaka‘yı filme uyarlamış ama yaptığı gereksiz değişiklikler yüzünden oldukça olumsuz tepkiler almıştı. Biz de incelememizde bu durumdan hiç memnun kalmadığımızı belirtmiştik. Bakalım bu sefer hayranlarını memnun edebilecekler mi?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Yanılmıyorsam bu Batman-RedHood olarak zaten yayınlandı. Hush müthiş bir hikaye ama RedHood ile benzerlik gösteriyor.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Batman: Under The Red Hood farklı bir seriden, “Batman: Under the Hood” adlı sekiz sayılık bir seriden esinlenilerek yapılmış bir animasyondu. Hush (2002) ve Red Hood (2010) ayrı ayrı çizgi romanlar :slight_smile:

  3. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Tamam ayrı ayrı ama konu olarak neredeyse birebir aynı; Geçmişten gelen ve Batman’i çok iyi tanıyan bir yabancı. Batman’den hep bir adım önde. Hatta, Hush çizgi romanında geçmişe atıf yapılıyor. Dick Greyson ile olan kapışması animasyon ile birebir aynı.

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Orası öyle :slight_smile: Sonuçta Red Hood sahne alıyor ikisinde de. Ama bu çizgi roman dünyasında sıkça karşılaşılan bir durum. Bir macera işlenir, çok tutar. Birkaç sene sonra ona benzeyen başka bir macera sürülür vs.

    Burada önemli olan Batman: Hush ile Batman: Under the Red Hood animasyonlarının temelde ayrı çizgi roman serilerini baz alacak olması :slight_smile: Aynı değil.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Eğer animasyon olursa büyük ses getirir diye düşünüyorum. Çünkü son yıllarda okuduğum en iyi ÇR diyebilirim. Gerçi az çok tahmin edebiliyorunuz ama olsun gidişatı çok başarılı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Mumya - Giovanni Scognamillo

“Mumya’nın Mezarı” Yeniden Bizlerle

Türk Fantazyasına Dil Notları: Dilin Tabakalaşması

Türk Fantazyasına Dil Notları: Dilin Tabakalaşması