in

Hayao Miyazaki İki Yeni Studio Ghibli Filmi Üstünde Çalışıyor

Yürüyen Şato, Komşum Totoro ve Prenses Mononoke gibi efsanelere imza atan ünlü yönetmen Hayao Miyazaki ile oğlu Goro’nun iki yeni uzun soluklu anime filmi üstünde çalıştığı ortaya çıktı.

hayao miyazaki ust
- Reklam -
- Reklam -

Anime severlerin arasında Hayao Miyazaki adının çok önemli bir yeri vardır. 50 yılı aşkın bir süredir anime ve manga dünyasının önde gelen sanatçılarından biri olan Miyazaki, özellikle 1985 yılında kurduğu Studio Ghibli kapsamında bizlerle buluşturduğu Yürüyen Şato, Komşum Totoro ve Prenses Mononoke gibi filmleriyle tanınır.

Üstat 2013 yılında emekliye ayrıldığını açıklayarak hayranlarını üzüntüye boğmuştu. Ancak kendisi de bu sessizliğe daha fazla dayanamayıp sadece üç yıl sonra çok sevdiği animelere geri dönmüştü. Miyazaki’den aldığımız son haber, Tokyo 2020 Olimpiyatları için How Do You Live? adlı özel bir anime filmi çektiği yönündeydi. Ancak görünen o ki üstünde çalıştığı tek proje bu değil.

Studio Ghibli’yle yakınlığıyla tanınan Vincent Maraval’ın açıklamalarına göre hem Hayao Miyazaki hem de oğlu Goro Miyazaki, Studio Ghibli kapsamında çıkacak iki yeni uzun metrajlı anime üstünde çalışıyor. Goro Miyazaki’yi Yerdeniz Öyküleri uyarlamasından ve Tepedeki Ev adlı animeden de hatırlayabilirsiniz. Bununla birlikte bu iki usta sanatçının ne yaptığı hakkında elimizde çok fazla bir bilgi yok ne yazık ki. Yine de ufukta yeni Studio Ghibli animelerinin olduğunu bilmek bile heyecan ve mutluluk verici.

- Reklam -
- Reklam -

Gelişmeler için takipte kalın.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for D-San D-San dedi ki:

    D-San bir başka isim olmakla birlikte, Prenses Mononoke deki San karakterine de göndermedir. Bu ismi aldığım zaman hunharca bir sevinç yaşamıştım.
    Miyazaki ’ nin yeri bambaşka, çocukluktan bugüne.
    Güne mutluluk katan bir haber oldu. Teşekkürler :star_struck::sparkles:

  2. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bu adamın tüm animasyonlarını zevkle izledim. Yaşayan efsane. Çok sevindim bu habere.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kim Korkar Ölümden - Nnedi Okorafor

Nnedi Okorafor’un Ünlü Romanı “Kim Korkar Ölümden” Sonunda Türkçe

norvec masallari ust

Norveç Masalları Türkçede