in ,

Netflix, 2021’de 40’tan Fazla Anime Yayınlayacak

Netflix’in 2021 anime yayın takvimi belli oldu. Dijital yayın devi, bir yıl içerisinde 40’tan fazla anime yapımını kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Netflix Anime
- Reklam -
- Reklam -

Netflix 2021 anime programı belli oldu. Dijital yayın platformu, bu alanda dünyada adını daha çok duyurmak için yeni içeriklerle gelmeye devam ediyor. Sadece bu yıl içerisinde 40’tan fazla anime yapıcı, izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu rakam, geçen yıl yayınladıklarının neredeyse iki katına denk geliyor.

Netflix, yayınladığı diziler sonrası sinema sektöründe de önemli adımlar atmaya başladı. Alfonso Cuarón ve Martin Scorsese gibi büyük isimlerle çalışan yayın devi, Oscar ve Emmy gibi dünyaca ünlü ödül törenlerinde de yapımlarıyla ses getirir oldu. Önceleri camianın ünlü isimleri tarafından burun kıvırılan bir yer olarak gözüken platform, özellikle Koronavirüs salgını sonrası her açıdan daha önemli bir alan haline geldi.

Pek tabii Netflix’in yakaladığı bu başarı, dev stüdyoların kendi çevrim içi yayın servislerini kurmalarına da öncülük etti. HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video ve Apple TV+ gibi servisler şimdi büyük bir yarış içerisinde yapımları için milyonlarca dolar harcıyorlar. Hatta öyle ki Amazon, sadece tek bir dizisi için 1 milyar doları gözden çıkarmış durumda.

- Reklam -

Netflix, yeni rakiplerle birlikte kesenin ağzını biraz daha açmış durumda. Yayın servisinin Japon animelerine verdiği önem geçmiş yıllardan bu yana dikkate değer bir seviyede. Hatta geçen sene yaptığı dev anlaşma ile Studio Ghibli’nin tüm yapımlarının yayın haklarını Japonya ve Amerika’nın belli bir bölgesi haricinde satın almıştı.

Netflix Anime Dizileri Arasında Popüler Uyarlamalar da Olacak

eden fragmanı Netflix animesi

Yayın servisi belli ki anime yapımları konusunda daha önemli adımlar atacak. Yeni bir açıklamaya göre sadece 2021 yılı içerisinde 40’tan fazla anime yayınlanacak. Bu sayı önceki yılın neredeyse iki katına eşdeğer bir rakam.

Netflix nisan ayında eski bir Yakuza üyesinin aile yetiştirmesini konu alan The Way of the Househusband’ın ilk sezonunu yayınlayacak. Aynı ayın ilerleyen günlerinde, Japonya’nın alternatif bir tarih versiyonunda Siyah bir samurayın hikayesini anlatan Yasuke’yi kütüphanesine ekleyecek.

- Reklam -

27 Mayıs’ta yapay olarak zeki robotların dünyasında bir insan bebeğin doğduğu uzak gelecekte geçen bir gösteri olan Eden’i yayınlayacak. Eden, Full Metal Alchemist: Brotherhood’un yönetmeni Yasuhiro Irie tarafından yönetilecek. Netflix ayrıca, dünyanın kaderi için savaşan tanrılar ve insanlarla ilgili bir dizi olan Record of Ragnarok’un anime uyarlamasının prömiyerini yapacağını duyurdu. Son olarak Netflix’te oyun serisine dayanan bir anime dizisi olan Resident Evil: Infinite Darkness da bu yılın sonlarında yer alacak.

Tüm bunlar yayın servisinin bu yıl içerisinde yayınlamayı planladığı düzinelerce animeden sadece birkaçı. Çevrim içi yayın devi, The Witcher, Lara Croft, Godzilla ve The Terminator’e dayanan uyarlamalar da dahil olmak üzere, geliştirilmekte olan uzun bir anime listesine sahip.

Peki ya sizler Netflix’in animelere bu kadar önem vermesi konusunda neler düşünüyorsunuz? Sizce dijital yayın devi doğru bir yolda ilerliyor mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Polygon

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for diddem diddem dedi ki:

    Kesinlikle çok doğru hamle. Bugün ne tanıtımı ne fotoğrafı olsa da siyah ekranlı One Piece gördüm. Heyecanlandım :sweat_smile: Senelerdir herkese izletmeye çalıştığım Miyazakileri Netflix sayesinde keşfetti sonunda çevrem.

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Kesinlikle doğru hamle olduğunu düşünüyor ve Netflix’in Anime sevgisini bir noktaya kadar takdir de ediyorum, Sony’nin 1.2 milyar dolar karşılığında Crunchyroll’ü satın alma girişimine karşılık Netflix’in bu hamlesi ile rekabetin artacağını, bunun da genel olarak hepimiz için iyi haber olacağını düşünüyorum. Öte yandan Memorias de Idhun yada High Rise Invasion gibi çöp gibi yapımları yayınlamadan önce hiç mi izlemediler diye sormadan edemiyorum. Ayriyeten Japon menşeili olmayan stüdyolara Anime yaptırarak büyük hata yaptıklarını (gerçi arada DOTA gibi şaşırtıcı işler çıkmadı değil) ve Kakegurui’nin yeni sezon onayını vermeyerek de büyük hata yaptıklarını da düşünüyorum. Şu an en çok beklediğim Original Netflix yapımı Spriggan.

  3. Avatar for tuku tuku dedi ki:

    love death robots devamını da yayınlasalar keşke

  4. Avatar for Buggy Buggy dedi ki:

    Burada yine çok yaygın olan bir yanlış anlaşılma var. Netflix’in Kakegurui’nin yeni sezon onayı alıp yada almama konusu üzerinde hiçbir söz hakkı yok. Netflix basitçe, sadece dizinin uluslararası yayın haklarını satın aldı o kadar. Yani prodüksiyon çoktan bittikten sonra. Animenin prodüksiyon sürecinde herhangi bir bütçe ödemedi. Yoksa anime orjinal Netflix animesi değil yani (B The Beginning veya Hero Mask’in aksine mesela. Atıyorum örnek veriyorum) onay alıp almama konusunda söz hakkı olan birimler MAL’de yazıyor. Bunların başında MAPPA’da var.

    Bir animeye yeni sezon onayı verip vermeme yetkisi prodüksiyon komitesindeki en çok yetkiye sahip ilk 2 isme ait. Bu prodüksiyon komitesindeki isimlerin kimler olduğunu, herhangi bir animenin ending yazılarında görebilirsiniz.

  5. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Evet, Netflix serinin internet yayıncısı, öte yandan Netflix yayın yelpazesiyle ilgili yayın listesine bakıldığında Kakegurui’nin yeni sezonuyla ilgili ne MAPPA, ne Netflix, ne de yayıncı kuruluştan bir onay gelmiş değil. Eğer Netflix onay verseydi ve MAPPA da prodüksiyonu kabul etseydi, yayıncı kuruluş TV’de yayınlamasa bile serinin devamı miniseri formatında gelebilirdi. (bkz Saiki Kusuo no Psi-nan Reawakening)

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi: Kadının Lensinden

Kadın Belgesel Yönetmenleri ile Bir Söyleşi: Kadının Lensinden

İzlanda, Yunanlar Keşif Vikingler

İzlanda, Vikinglerden Önce Yunanlar Tarafından Keşfedilmiş Olabilir