in

Elon Musk’ın Mars’ı Kolonileştirme Planı Eleştirildi

Elon Musk’ın Mars’ta kurmak istediği koloni planı ve Mars’ı dünyalaştırma fikri, bazı bilim insanları tarafından ağır şekilde eleştiriliyor.

Elon Musk SpaceX Mars
- Reklam -
- Reklam -

Elon Musk, geçtiğimiz günlerde SpaceX’in Mars gezegenine ticari uçuşlar sağlamak için şirketin ana uzay aracı görevi görecek olan Starship projesini tanıtmıştı. Musk’a göre Starship bir gün Mars’ı kolonileştirmek için insanları Mars’a taşıyacak olan araç görevini görecek.

Çok sert bir atmosfere sahip olan Kızıl Gezegen’de bir insan kolonisi oluşturmak isteyen SpaceX kurucusu, Mars’ı dünyalaştırmak için tartışmalı planlarını açıkladı. Musk tarafından önerilen planlardan biri, gezegende çok sayıda nükleer silahın patlatılmasını da içeriyor. Musk’a göre bunu yapmak gezegenin çevresel ve atmosferik koşullarını değiştirerek yaşanabilir hale getirecek.

Bazı Bilim İnsanları Musk’la Hemfikir Değil

Bilim camiasından çoğu isim Musk’a Mars gezegeninde bir insan kolonisi kurma hedefi için övgüde bulunsa da, diğerleri bu konudan pek mutlu değiller. Musk’ın eleştirmenlerinden biri; enerji, çevre, nüfus ve ekonomi alanlarında araştırma geliştirmeye odaklanan Çek-Kanadalı bir bilim insanı olan Vaclav Smil.

- Reklam -

Smil, bilimsel başarıları nedeniyle Microsoft’un kurucularından Bill Gates tarafından da takdir edilen bir isim.

Smil’e göre, Dünya şu anda iklim değişikliği de dahil olmak pek çok sorunla uğraşıyor. Smill, gezegeni terk etmek yerine, insanların bu sorunların nasıl çözüleceğine dair yollar bulmak konusunda daha fazla çaba harcaması gerektiğine inanıyor.

- Reklam -

Smil için Dünya’dan ayrılmak bir seçenek değil. Uzayda yaşanılabilir kabul edilen gezegenler olmasına rağmen, Dünya yine de benzersiz ve insanlar için en uygun olan yer.

Bu nedenle Musk’ı Mars’ta yaşamak için Dünya’dan ayrılmak istediğini bir hezeyan olarak değerlendirdi.

Smil, sahip olduğumuz tek gezegenin bu olduğunu ve Mars’ı dünyalaştırıp orada bir hayat kurmanın, bir hayal dünyası içinde yaşamak anlamına geldiğini dile getirerek Musk’ın çabalarının beyhude olduğunu açıkladı.

Ozan Ercan

2002 yılında İstanbul'da doğdum. Büyükçekmece Recep Güngör Anadolu Lisesi'nin dil bölümünden mezun oldum. Marmara Üniversitesi’nde Fransızca Öğretmenliği okuyor, günlerimi büyük oranda müzik dinleyerek ve kitap okuyarak geçiriyorum. Oscar Wilde ve That '70s Show seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Emre Emre dedi ki:

    Vaclav smill adı Netflix Bill Gates mini serisinde yer alıyordu. Yenilebilir nükleer enerji ile doğadaki zararlı maddeler için çalışmalarda yer aldığını hatırlıyorum.

    Aslında adamın demek istediği dünya dışında başka bir gezegende dünya kadar rahat olamayacağımızı söylemek istiyor. O yüzden de çevre kirliliğini görmezden gelmek yerine bu alanda çalışmaların yapılmasını istiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=aCv29JKmHNY

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Evil Dead

Yeni Evil Dead Filminin Geleceği Onaylandı

Edward Norton

Edward Norton, İstediği Asıl Hulk’ı Anlattı