in

Batman: Beyaz Şövalye Raflardaki Yerini Aldı

Batman’den nefret etmeye hazır mısınız? Joker’in deliliğinden kurtulup Gotham’ı daha iyi bir yer hâline getirmeye çalıştığı Batman: Beyaz Şövalye bizlerle.

batman beyaz sovalye ust
- Reklam -
- Reklam -

Batman’le Joker’in arasındaki sapkın ilişki hepimizin malumu. Batman en büyük düşmanından ölesiye nefret ederken Joker ise ona bir nevi âşıktır ve onun dikkatini çekmek için her şeyi yapar. İşte bu ilişki geçen yılın aralık ayında başlayan 8 sayılık bir mini seriyle, Beyaz Şövalye adı altında farklı bir açından ele alındı. Bu alternatif macerada Joker‘in iyileşip Gotham’ı düzeltmek için kolları sıvamasına şahit oluyoruz. Hedefindeyse düşmanlarını durdurmak için gerekirse şehri yerle bir eden, hatta bu savaşlar sırasında sayısız binaya ve sivile zarar veren, yasalar dahil kimsenin kendisini durdurmasına izin vermeyen Batman var.

İşte bu alternatif maceranın ilk üç fasikülü bu ay içerisinde JBC Yayıncılık etiketiyle Türkçeye kazandırıldı. Serinin arka kapak yazısı şöyle:
batman beyaz sovalyeBatman’in sınırı aştığı bir dünyada Joker, Gotham’ı kurtarmak zorunda.

Ona birçok isim verildi; Manyak, Katil, Suçun Palyaço Prensi… Peki ya Beyaz Şövalye? Asla! En azından şimdiye kadar…

- Reklam -

Deliliğinden ve cani eğilimlerinden kurtulan ve artık Jack adıyla tanınan Joker, bundan böyle hatalarını düzeltmenin peşinde; ilk olarak Harley Quinn ile barışmalı ve ardından Gotham’ı en büyük düşmanı olarak gördüğü kişiden kurtarmalı: Batman’den!
İlk üç sayının çevirisi Hasan Süpürgeci‘ye, editörlüğüyse Aslı Dağlı‘ya ait. Serinin geri kalan son beş fasikülü de önümüzdeki aydan itibaren bizlerle olacak.

Batman: Elmer Fudd cildinde olduğu gibi bazı sorunlardan ötürü bu çizgi roman şimdilik D&R, İdefix ve Kitapyurdu gibi sitelerde bulunmuyor. Onun yerine JBC’nin kendi sitesinden ya da Babil ve Eganba gibi alternatif sitelerden temin edebilirsiniz kendisini. Çizgi roman dükkânları da her zamanki gibi emrinize amade elbette.

- Reklam -

Dilerseniz serinin ön okumasına buradan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Neredeyse 2 hafta oldu, hala buradaki kitapçıya gelmedi. Çok merak ettiğim bir ÇR.

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Dün oturdum, üç basılan üç sayıyı bir solukta okudum. Çok farklı, değişik, hatta heyecan verici. Sevip sevmediğime karar veremedim başta, Batman’e toz konduramıyorum çünkü :slight_smile: Ama Joker-Batman ilişkisini çok farklı bir açıdan ele aldığı kesin.

    Site için bir inceleme yazmayı düşünüyorum yakın zamanda. Bakalım…

  3. Avatar for akaiabe akaiabe dedi ki:

    Bu seriye çok karışık duygularla, yine de büyük ümitlerle başlamıştım, açık konuşmak gerekirse hiç ama hiç beğenmeyerek bitirdim. Türkçesi nasıl olmuş, çevirisidir, sayfa kalitesidir bilmiyorum, koleksiyon için belki edinirim. Büyük bir hayal kırıklığıydı benim için. :frowning_face:

  4. Avatar for mit mit dedi ki:

    Öyle demeyin, korkutmayın beni :smiley: Sonu hakkında endişelerim olsa da şimdilik gidişattan memnunum. Ama “son” tatmin edici olmayınca gidişatın pek anlamı kalmıyor tabii. Hepsini okuyunca yine yorum yazarım.

  5. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Batman-Hush çok iyiydi. Bu da öyledir umarım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

istanbul edebiyat evi

İstanbul’un İlk Edebiyat Evi Açıldı!

can yayınları roald dahl kitapları

Can Yayınları Baskısı Bulunmayan Roald Dahl Kitaplarını Yenilemeye Devam Ediyor