in

Black Panther: Ayaklar Altında Bir Ulus Yayınlandı

Wakanda Kralı T’Challa’ın maceraları Çizgi Düşler Yayınları aracılığıyla başlıyor.

black panther ayaklar altinda ust
- Reklam -
- Reklam -

Amerika’nın ilk siyahi süper kahramanı olan Black Panther, aynı zamanda Marvel’ın ilk grafik romanına sahip kahramanı. Efsanevi ikili Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan karakterin konusuysa ana hatlarıyla şöyle:

Binlerce yıl önce Afrika’ya bir meteor çarpar. Meteor kimyasal tepkimeye girerek “vibranyum” maddesinin oluşmasını neden olur. Maddenin dayanıklı, hafif ve nadir olmasıyla da değeri yüksektir. Bölge kabileleri onu tanrılardan bir hediye olarak kabul eder, korur ve kullanırlar. Bashenga, bilinen ilk Black Panther, ise kabileleri aynı çatı altında toplar ve Wakanda Krallığı’nı kurar.

Krallık dış dünyadan izole bir şekilde büyür. Teknolojileri ise emsalsiz ve rakipsiz olarak gelişir. Bu teknoloji sayesinde de kendilerini gizlemeye devam ederler. Bu durum Bashenga’nın soyundan gelen T’Chaka’nın kral olmasıyla değişmeye gebedir. Dünya’ya açılmaya karar veren kral saldırıya uğrayarak hayatını kaybeder (Kaptan Amerika İç Savaş, 2016).

- Reklam -

Kızı Shuri ve oğlu T’Challa sıradaki lider olmaya adaydırlar. Fakat geçmeleri gereken sayısız sınavdan sonra sadece Bashenga’nın soyundan gelenleri öldürmeyen ve yedikten sonra panter tanrıçası Bast ile bağ kurmalarını sağlayan özel bir bitkiyi tüketmeleri gerekmektedir. Yaşadıkları takdirde hem süper güçlere hem de tahta geçme hakkına sahip olurlar …

Çizgi Düşler etiketiyle yayınlanan “Black Panther: Ayaklar Altında Bir Ulus” adlı çizgi romanda iç isyanlar ön plandadır. Ve T’Challa halkıyla yaşadığı sıkıntıları savaşarak mı yoksa aklıyla mı çözecektir? Cevapları eserde bulunuyor, tanıtım bülteni ise şöyle:
Ödüllü Gazeteci ve Yazar Ta-Nehisi Coates (Dünyayla Benİm Aramda) Ve Efsanevİ Çİzer Brian Stelfreeze’ın Başarılı Ortaklığıyla Black Panther için Yeni Bir Çağ Başliyor!black panther ayaklar altinda

T’challa, Wakanda’da, bu Afrika ulusunu yönetmeyi her zamankinden de fazla zorlaştıracak derin bir çalkantıyla karşı karşıya! Kendilerine People adını veren süper-güçlü terörist grubu şiddetli bir isyanın fitilini ateşlediğinde, inanılmaz teknolojisi ve onurlu savaşçı gelenekleriyle ünlü bu topraklar kargaşaya itilecek. İntihar bombacıları halkın gözünü korkuturken ve T’Challa, vatandaşlarının birlik olması için çabalarken gölgelerden tanıdık bir kötü adam çıkacak. Wakanda, varlığını sürdürmek için uyum sağlamalı… Fakat ülkenin hükümdarı, nesillerdir süregelen Black Panther ailesinin son üyesi, bu zorunlu değişimi atlatabilecek mi?

- Reklam -

Maskeyi takan ağırlığını hisseder!

Black Panther filmi ise 16.02.2018 tarihinde vizyona girecek ve T’hcalla’nın kral olmasına giden yolu anlatırken iç ve dış mihraklara karşı savaşını da ekranlara taşıyacak. Çizgi düşlerin yayınladığı “Black Panther: Ayaklar Altında Bir Ulus” ise çok sonralarını konu alıyor. Yani kız kardeşinin, Thanos’un ordularıyla savaşmasından sonraki dönemi ele alıyor ve Thanos’u sıradaki film olan Avengers: Infinity War’da göreceğiz.
Çizgi romanın çeviri koltuğunda Özgür Özüpek bulunuyorken grafik uygulamada Canis Döşemeci ve içerik katkısında Sinan Okan yer alıyor. “Afrofuturistic” olarak anılan serinin 144 sayfalık bu cildine fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz.

Keyifli okumalar.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for frht45 frht45 dedi ki:

    Bugun filmini izledim baya güzeldi Wakanda neymiş yav öyle :+1:t6:

  2. Avatar for D-San D-San dedi ki:

    Ben de dün izleme fırsatı buldum, hoşuma gitti açıkçası. Zaten eskiden araştırdığım, çizgi filmlere bile konu olmuş bir halkı ve kayıp şehri anlatması daha özeldi benim için.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

resimli adam ust

Resimli Adam: Kalem Darbeleriyle Gerçeğin Sanatsal Tezahürü

cilginligin otesi ust

Stephen King’ten “Çılgınlığın Ötesi” Yenilenen Tasarımıyla Bizlerle