in

Marvel İmzalı İlk Çizgi Roman 7 Milyon Liraya Alıcı Buldu

Marvel Comics’in 1939 yılında basılan ve o sırada değeri 10 sent olan ilk çizgi romanı, açık artırmada 1.26 milyon dolardan alıcı buldu.

Marvel İlk Çizgi Roman
- Reklam -
- Reklam -

Bugün sadece çizgi roman sektörünün değil, sinema sektörünün de ağır toplarından biri haline gelmiş olan Marvel, ürettiği ilk çizgi romanıyla açık artırmada oldukça yüksek bir fiyattan alıcı bulmayı başardı.

Geçtiğimiz perşembe günü açık artırmaya çıkardığı ve iyi durumda olan çizgi roman 1.26 milyon dolara (yaklaşık 7 milyon TL) alıcı buldu. Çizgi romanı satın alan kişinin adı açıklanmazken, 7 milyon liralık çizgi roman ilk çıktığı zamanki değerinin sadece 10 sent olması dikkatlerden kaçmadı.

Heritage Auctions müzayede evinde satışa çıkarılan çizgi romanla alakalı, müzayede evinin Başkan Yardımcısı Ed Jaster da bazı açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Bu tarihi bir çizgi romanın tarihi bir nüshası şeklinde konuşan Jaster; “Şüphesiz ki bu, yokluğunda bugünün çizgi roman ve sinema filmlerindeki karakter ve hikayelerin tadını çıkarıyor olamayacağımız bütün Marvel çizgi romanlarının atası,” diyerek açıklamasında eserin önemine vurgu yaptı.

Rekor Hâlâ Bir DC Çizgi Romanında

Action Comics 1

Şimdiye kadar bir Marvel çizgi romanın satış fiyatı konusunda ilk sırada yer alan eser Spider-Man karakterinin ilk defa ortaya çıktığı Amazing Fantasy’nin 15. nüshasıydı. Amazing Fantasy’nın 15. nüshası 2011 yılında 1.1 milyon dolara (yaklaşık 6 milyon TL) yine açık arttırmada alıcı bulmuştu.

- Reklam -

Fakat bu konuda rekor hala bir DC çizgi romanında. Superman karakterinin tanıtımını yapan ve ilk kez görüldüğü 1939 yılında yayımlanmış Action Comics’in ilk sayısı tarihteki en pahalı çizgi roman olarak yerini koruyor. Çizgi roman 2014 yılında 3.2 milyon dolara (yaklaşık 18 milyon TL) alıcı bulmuştu.

Gördüğünüz üzere ilkler her zaman varlıklı hayranlar arasında da önemini koruyor. Sizce bu tarz nüshaların normal okurlar adına uçuk fiyatlara alıcı bulması garip mi? Gücünüz yettiği takdirde bu tarz kopyalara bu paraları öder miydiniz? İlk baskılara biçilen bu yüksek paha sizi rahatsız ediyor mu?

Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


* Ms. Marvel: Niye Nesli

* Ufak Bir Servet Değerindeki 20 Kıymetli Eser

* Russo Kardeşler, Fantastik Dörtlü Filmi Çekmek İstiyor

Kaynak: Independent

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Biraz abartı olmuş sanki.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Doctor Who

Doctor Who 12. Sezon Fragmanı Yayında: Klasik Canavarlar Geri Geliyor!

The Witcher

The Witcher Dizisi Bölüm İsimleri İpuçları Eşliğinde Açıklandı