in

Sürpriz Gelişme: Tom King, Batman’i Bırakıyor

Batman: Rebirth çizgi romanlarının senaristi Tom King, beklenmedik bir şekilde seriye erkenden veda etmeye hazırlanıyor.

batman tom king ust
- Reklam -
- Reklam -

Görünüşe göre Tom King için işler pek de yolunda gitmiyor. DC çizgi roman evrenini sıfırlayan Rebirth dizisi kapsamında Batman serisinin başına getirilen ünlü senarist görevinden ayrılıyor.

Aslında her şey oldukça ümit vadedici başlamıştı. Vision ile Eisner Ödülü’nü kazanan King’i Batman’in başına getirmek kâğıt üzerinde oldukça doğru bir hamle gibi görünüyordu. Ancak ünlü senarsitin “Ben, Batman” ile başlayan Batman macerası ne yazık ki çoğu kişi için beklentilerin hayli altında kaldı. Kara Şövalye’nin hem yurt içindeki hem de yurt dışındaki bazı hayranları memnuniyetsizliklerini sık sık dile getirmekten de geri kalmadı.

Buna rağmen DC Comics yoluna Tom King ile devam etmeye kararlı görünüyordu. Ünlü senarist çok değil, daha geçen hafta Batman’le ilgili planlarından bahsetmiş ve 100. sayı için fikirleri açıklamıştı. Bunların arasında Batman’in karakterini “kökten değiştirecek” şeyler vardı üstelik:
DC ve Warner Bros.’la konuştum. Son 15 sayıda Batman’e daha önce hiç kimsenin görmediği şeyler yapacağız. Karakteri bir nesil için, hatta belki de sonraki kuşaklar için bile değiştirecek bir şey. Hatta sonsuza kadar. Bu tür fikirlerin kabul edilebileceğini hiç düşünmezdim. […] Yapacağım değişiklik Batman dünyasını temellerinden sarsacak ve karakterin üstünde kalıcı bir iz bırakacağım.
King fikrinin hem DC hem de Warner Bros tarafından kabul edildiğini de söylemişti. Ama bu açıklamadan sadece bir hafta sonra, birdenbire senaristin görevinden ayrılacağı haberi ortaya çıktı. Üstelik bu yıl sonunda, yani 85. sayıda. Yani 100. sayıyı hiçbir zaman göremeyecek.

- Reklam -

DC şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. King’in senaryosunu devam ettirip ettirmeyecekleri de henüz bilinmiyor. Belki de onun planına sadık kalacak, hikâyesini aynen yayınlayacaklardır. Kesin olan tek şey, Tom King’in DC Comics bünyesindeki başka projelere kaydırıldığı ve Batman’in baş senaristliğinden alındığı…

- Reklam -

Birçok okura göre King kendisinden önce Batman: Yeni 52 dizisini yazan Scott Snyder’ın gölgesinden bir türlü çıkamamış, onun çıtasına ulaşamamıştı. Bakalım onun yerine gelecek kişi Kara Şövalye’nin hayranlarının yüzünü güldürebilecek mi?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Bence Dc, senaryo bazında Alan Moore’a yönelmeli. Biraz ütopik hikayeler lazım Dc’ye. Toparlanırsa bu şekilde toparlanır bence. Özelikle, Batman ve Flash hikayelerini fantastik hale getirir bu adam. Rebirth ile Doomsday Clock da bekledikleri etkiyi yaratmadı. Dc’de işler pek iyi gitmiyor gibi. Bekleyip görelim.

  2. Avatar for stupendousman stupendousman dedi ki:

    Mikel Janín’i de yanında götürürse çok seviniriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

twisted metal playstation productions

Playstation Productions’ın İlk Dizisi Twisted Metal Oldu

star wars kotor ust

Star Wars: KOTOR Filminin Senaryosu Neredeyse Hazır