in ,

Playstation Productions’ın İlk Dizisi Twisted Metal Oldu

Sony’nin Playstation oyunlarını bizzat filme ve diziye çekmek için kurduğu yeni stüdyonun ilk projesi bir Twisted Metal dizisi olacak.

twisted metal playstation productions
- Reklam -
- Reklam -

Hatırlayacağınız üzere, Sony geçtiğimiz günlerde Playstation oyunlarını sinema ve televizyona uyarlamak için yeni bir stüdyo kurmuştu. Playstation Productions adlı bu yeni stüdyonun ilk projesi de bugün belli oldu: Bir Twisted Metal dizisi.

İlk olarak 1995 yılında, ilk Playstation konsolu için yayınlanan Twisted Metal, silahlı ve zırhlı araçların birbirini yok edebildiği çok çılgın bir yarış oyunudur. Sonrasında pek çok devam ve yan oyunu çıkarılan serinin oldukça büyük bir hayran kitlesi de vardır. Her oyunun başka bir karakteri olsa da hikâye Twisted Metal denilen ve yılda bir düzenlenen özel bir turnuvanın etrafında döner. Calypso adlı gizemli bir adam turnuvayı birinci bitirenin tüm dileklerini yerine getireceğini vadeder. Ama sonuç her zaman yarışçının beklediği şekilde olmaz. Oyunun tasarımcılarından biri de daha sonra ilk God Of War‘a imza atacak olan David Jaffe’ydi.

GamesRadar‘da yer alan habere göre, Playstation Productions ekibi yaptıkları bir toplantının ardından ilk olarak Twisted Metal’i bir televizyon dizisine çevirmeye karar vermişler. İşin ilginç yanı bu projenin 2012’den beri gündem olması. O zamanlar Sony oyunu sinemaya uyarlamak istiyordu ama çok maliyetli olduğundan birkaç sene sonra bundan vazgeçmişti. Dizi formatı gözlerine daha olası gelmiş anlaşılan.

- Reklam -

Toplantıda adı geçen bir diğer yapımsa Uncharted filmi. Nathan Drake rolünü Tom Holland‘ın (Spider-man) canlandırması planlanan filmin hazırlıklarının önemli ölçüde ilerlediği belirtilmiş.

- Reklam -

Twisted Metal dizisinin ne zaman yayınlanacağı henüz belli değil. Aynı şekilde, Playstation Productions’tan çıkan dizi ve filmlerin nerede gösterileceği de hâlen açıklanmadı. PS Network üzerinden yayınlanmaları ihtimal dâhilindeyken Netflix tarzı yeni bir kanal kurmaları da olası gözüküyor. Gelişmeler için takipte kalın.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

star trek picard ust

Star Trek: Picard İlk Fragmanına Kavuştu!

batman tom king ust

Sürpriz Gelişme: Tom King, Batman’i Bırakıyor