in

Umutsuzluğun Değil Umudun Edebiyatı: Distopya Dergi Yayın Hayatına Başladı

Tek atölye dergisi olma özelliği taşıyan Distopya Dergi, geçtiğimiz kasım ayında ilk sayısıyla okurlarla buluştu.

distopya dergi 2
- Reklam -
- Reklam -

Karanlıkta Bir Ninni, Varlık Ve Piçlik, Gölge Yaşatan, İlişmek, Nü Peride kitaplarının yazarı olan ve uzun zamandır Yaratıcı Yazarlık Atölyesi eğitmenliğini yürüten Hakan Akdoğan’ın Genel Yayın Yönetmenliğini üstlendiği Distopya Dergi, geçtiğimiz kasım ayında okurla buluştu.

Dergi, tek atölye dergisi olma özelliği ve ana temasıyla oldukça merak uyandırıyor. İki ayda bir yayımlanması planlanan dergide distopik metinlerin yanı sıra, distopyayla ilgili çeşitli temalarda yazılar da olacak. Yayın hayatına başlamasıyla Distopya severleri oldukça heyecanlandırdığını söyleyebiliriz.

Tanıtım yazısı ise şöyle:

- Reklam -

Distopya, Antik Yunanca’da “kötü yer” anlamını çağrıştırır. Kötü olanın yer distopya dergiolduğu düşünülse de; bir yerde yaşayan toplumdur söz konusu olan. Distopya, hep yanlış anlaşıldığı üzere, kıyamet sonrası ya da sadece gelecekte olanlarla ilgili bir durum değildir. Kasvetli, karanlık bir gelecek tasarımı da değildir. Bireysel özgürlüklerin yok edilişi, katlanılamaz yaşam koşullarının ortaya çıkışı, bireyin cinsel ya da üreme özgürlüğünün denetim altına alınışı, toplumun sürekli gözetim altında tutularak özel hayatının kontrol edilişi, sanatın kısmen ya da tamamen yasaklanışı gibi şartlarda oluşan bir durumdur.

Distopya edebiyatı, umutsuzluğun değil umudun edebiyatıdır. Umut, farkındalıkla olur. Olan bitenin farkına varıp itiraz etmekle olur. Biz, atölye olarak, konunun önemini vurgulamak için iki ayda bir Distopya Dergi’yi yayımlamaya karar verdik. Her sayıda distopik metinlerin yanında distopyayla ilgili çeşitli temalarda yazılara da yer vereceğiz. Dönüşümlü olarak yazar ve okur dostları da aramıza katacağız.

- Reklam -

Distopya, başka edebiyattır.

Distopya Dergi’ye yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Seren Şapcılar

3 Nisan 1995 tarihinde İzmir’de doğdum. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır yurtdışına el işi ürünler satmaktayım. Fantastiğe olan ilgim, çocukluğumu izlemekle geçirdiğim Jurassic Park serisine olan hayranlığım ve dinozorlara olan yoğun sevgim ile başladı. Bunu fantastik seri kitaplar takip etti ve kendim de birkaç deneme yazmakla uğraştım. Anime dünyasına girişim yoğun tavsiyeler üzerine Fullmetal Alchemist ile başladı ve ardından neredeyse tüm türlerden bolca anime izledim. İleride oyun, oyuncak tasarımı alanında çalışmak istiyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

on numarali kamara ust

10 Numaralı Kamara: “Kanlı Kaldırım” Çalkantılı Sularda

jrr tolkien tom bombadilin maceralari

Tom Bombadil’in Maceraları: Orta-Dünya Külliyatına Muazzam Bir Katkı