in

Ödüllü Yönetmen Alfonso Cuarón Apple’la Anlaştı

Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón, Apple şirketiyle uzun süreli bir anlaşma imzaladı.

Alfonso Cuarón
- Reklam -
- Reklam -

Variety’nin ulaştığı kaynaklara göre Oscar ödüllü yönetmen Alfonso Cuarón, Apple ile uzun süreli bir anlaşma imzaladı. Yeni anlaşmaya göre Cuarón, Apple’ın yakında çıkacak online dizi izleme platformu Apple TV+ için yeni dizi projeleri geliştirmeye başlayacak.

Yönetmen, uzun süredir yapımlarda ortağı olan Gabriela Rodriguez, Londra merkezli prodüksiyon şirketi Esperanto Filmoj’da günlük operasyonlar yürütmek için Cuarón’un yerini alacak. Alınan bilgilere göre Alfonso Cuarón, dizi projeleri için kendini 5 yıllığına Apple’a bağlasa da film projeleri için serbest olacak ve dilediği platformla çalışmaya devam edebilecek.

Ünlü yönetmenin kariyeri film ağırlıklı olsa da daha önce birkaç farklı televizyon işine el atmıştı. 2014 yılında NBC’nin drama dizisi Believe için ortak yapımcılardan biriydi. Ayrıca, Meksika Antolojisi dizisi La Hora Marcada’yı da yazıp yönetti. Son olarak 2017 yılında Cuaron’un Ascension adında bir korku serisi üzerinde çalıştığı bilgisini almıştık. Fakat projeyle ilgili uzun süredir bir gelişme yaşanmadı.

- Reklam -

Alfonso Cuarón ile Yapılan Anlaşma 5 Yıllık Olacak

Dijital yayın platformları arasındaki rekabetin giderek arttığını gösteren bir başka söylenti de, Cuarón’un 5 yıllık anlaşma için oldukça yüklü bir miktar aldığı yönünde.

Alfonso Cuarón, son olarak Netflix için hazırladığı Roma filmiyle En İyi Yönetmen ve En İyi Görüntü Yönetmeni Oscar’larını kazanmıştı.

- Reklam -

Bu anlaşma aynı zamanda Apple’ın orijinal seriler üretme konusunda imzaladığı bir diğer anlaşma. Şirket daha önce de Kerry Ehrin, Justin Lin ve Jason Katims isimleriyle anlamıştı. Yine Oprah Winfrey ile Cuarón’da olduğu gibi farklı projeler için uzun süreli bir anlaşmaya imza atmıştı.

Apple TV+, 1 Kasım 2019’da yayın hayatına başlayacak.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for kaanaskin93 kaanaskin93 dedi ki:

    Roma’dan sonra Netflix ile anlaşmasını bekliyordum. İlginç oldu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sony

Sony, He-Man’i Netflix’e Devretmek İstiyor

Olga Tokarczuk

Nobel Sonrası Olga Tokarczuk, Hainlikle Suçlandı