in

Bridgerton İzlenme Rakamları ile Netflix Rekoru Kırdı

Bridgerton izlenme rakamları ile Netflix rekorunu kırdı. Yapım, ilk ayında 82 milyon hanede izleyiciye ulaşarak The Witcher’ı tahtından etti.

Bridgerton 2. sezon
- Reklam -
- Reklam -

Netflix’in yeni dizilerinden Bridgerton, platformun izlenme rekorunu kırdı. Geçen yılın son haftasında izleyici ile buluşan 1. sezon, bir ayda toplam 82 milyon eve ulaşmayı başardı. Yapım 2. sezon onayını da hızlıca aldı.

25 Aralık 2020 tarihinde 1. sezon bölümleri ile yayına giren Netflix’in yeni dizisinden rekor geldi. Bir aylık zaman diliminde en çok izlenen yapım olma başarısını gösteren Bridgerton, gündemdeki yerini koruyor. Netflix’te bundan önceki aylık rekor 76 milyonluk izlenme ile The Witcher dizisindeydi.

8 bölümlük ilk sezonu ile Netflix kütüphanesindeki yerini alan, IMDb’ye göre anlık puanı 7,3 olan dram dizisi Scandal ve Greys’s Anatomy’den tanıdığımız Chris Van Dusen tarafından yaratıldı.

- Reklam -

Bridgerton

Phoebe Dynevor, Regé-Jean Page ve Nicola Coughlan gibi isimlerin başrolleri paylaştığı yapım Julia Quinn imzalı bir romandan uyarlandı. Londra’nın sosyete yaşamındaki rekabetçi evlilik dünyasını aktaran yapım, Bridgerton Ailesi’nin maceralarını konu alıyor. Ailenin büyük kızı Daphne’nin (Phoebe Dynevor) eş arayışı ile geçen ilk sezonun ardından, 2. sezonda ise Anthony (Jonathan Bailey) odak noktası olacak.

Bridgerton İzlenme Rakamları ile The Witcher Dizisini Geride Bıraktı

Bir aylık sürenin ardından The Witcher’ın ses getiren açılışını geride bırakmayı başaran Bridgerton dizisi, içerdiği yetişkinlere yönelik kimi sahnelerle de çok konuşuldu. Öyle ki yapımın bazı sahneleri bilgisayar korsanları tarafından kesilerek bazı yetişkin içerikli sitelere taşındı. Bu durum ise yapımın oyuncuları arasında huzursuzlukla karşılandı.

Bilgisayar korsanlarının bu eylemi sonrası, dizinin izlenme oranları da dikkat çekici şekilde arttı. Netflix’in açıkladığı ilk verilere göre, Bridgerton için ilk ayın sonunda beklenen izlenme rakamı 63 milyondu. Fakat yapım ilk ayında 82 milyon evde izleyicilerle buluşmayı başardı.

- Reklam -

2. sezon onayını geçen hafta paylaşılan kısa bir video ile duyuran yapım, “Sosyete geri dönüyor. Bridgerton, ikinci sezonuyla resmî olarak yakında sadece Netflix’te,” ifadesini kullandı.

YouTube video

Dizinin yeni sezon çekimleri için fazla beklenmeyecek olması da hayranları sevindirecek türden bir haber. Prodüksiyon önümüzdeki ilkbaharda Birleşik Krallık’ta başlayacak.

Bridgerton 2. sezon çıkış tarihi ise henüz açıklanmış değil.

Peki siz bu yapımı izleme fırsatı bulmuş muydunuz? Yorumlarınız neler? Fikirlerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Legend of Galactic Heroes inceleme

Legend of the Galactic Heroes İncelemesi: Uzayda Siyaset ve Felsefe

The Great Gatsby Dizi

The Great Gatsby Dizi Oluyor: F. Scott Fitzgerald’ın Klasik Eseri Ekrana Uyarlanıyor