in ,

Donald Trump’tan Dijital İçerik Platformu Geliyor: Eski ABD Başkanı Netflix’e Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Donald Trump kendi sosyal medyasından sonra şimdi de dijital içerik platformu için harekete geçti. Eski ABD başkanı, TMTG+ ile Netflix’e rakip olacak.

donald trump dijital içerik platformu TMTG plus
- Reklam -
- Reklam -

Donald Trump, Netflix’e rakip olacak dijital içerik platformu için düğmeye bastı. Eski ABD başkanının yeni projesi TMTG+ olarak adlandırılıyor.

2017 – 2021 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık yapan Donald Trump, önceki hayatında iş insanı kimliğiyle biliniyordu. Trump, koltuğunu Joe Biden’a kaybettikten sonra da yatırımlarına hız kesmeden devam etti. Twitter’dan yasaklanan eski ABD başkanı, Twitter benzeri bir sosyal medya kurarak kendisini göstermişti.

Trump şimdi de Netflix’e rakip olacak yeni dijital içerik servisi için çalışmalara başladı. Trump Medya ve Teknoloji Grubu’nun sosyal medyadan sonraki hedefi orijinal bir video akış mecrası yaratmak. Trump’ın medya holdingi, bu adımları gerçekleştirmek için iş ilanları yayınladı.

- Reklam -

Platform tıpkı Netflix, Amazon Prime, HBO Max ve Disney Plus gibi “seç ve izle” hizmeti sunmayı amaçlıyor.

Donald Trump Kendi Dijital İçerik Platformu ile Netflix – Obama Ortaklığına Benzer Bir Yolu Tercih Edebilir

Şirket TMTG+ platformu için “İçerik Geliştirme Yöneticisi” ve “İçerik Satın Alma Uzmanı” arayışına başlamış durumda.

İş ilanı dışında henüz bir detay olmasa da Forbes’a göre bu ilanlar üzerinden bazı çıkarımlar yapmak mümkün. İçerik Geliştirme Yöneticisi’nin görev tanımı kısmında “orijinal senaryosuz içerik ve kısa formlu diziler” ifadesi yer alıyor. İçerik Edinme Uzmanı ilanı ise içerik lisanslama ve içerik edinme gibi görevlere sahip.

donald trump dijital içerik platformu

- Reklam -

TMTG+ platformunun ne türde içerikler geliştireceğine dair ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. İçeriklerin yalnızca politik konulara mı odaklanacağı yoksa geniş bir havuzla mı şekillendirileceği de henüz bilinmiyor.

Bununla birlikte bazı kaynaklar Donald Trump’ın kendi sosyal medyası Truth Social’dan yavaş yavaş uzaklaştığını, iş insanının kendisini daha çok bu tarz dijital içeriklerde göstermeyi planladığını kaydetti. Trump bu noktada, Netflix ile anlaşmaya varan Obama Ailesi’nin çizgisini yakalamak istiyor olabilir.

Geçen günlerde TRT de Netflix’e rakip olacak yeni bir dijital yayın platformu üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu.

Siz ne dersiniz? Yeni yayın servisleri arasında Trump’ın şirketi nasıl bir pay sahibi olabilir? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Forbes

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ay toprağı bitki yetiştirme

Ay Toprağında İlk Defa Bitki Yetiştirildi: Apollo Görevi ‘Meyvesini’ Verdi

kevin spacey yeni filmi ile sinema geri dönüyor

Cinsel İstismarla Suçlanan Kevin Spacey, 5 Yıl Sonra İlk Defa Büyük Bir Filmle Sinemaya Geri Dönüyor